STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
-
WIADOMOŚĆ
-
KAL wrote:Magda-mbc to piękny zestaw... Zobaczymy co z tego będzie na sam początek proponuję II wyraźne a potem 9 msc spokoju i szybki i mało bolesny (nie pisze bezbolesny bo takich nie ma) poród
Dzwoniłaś już do lekarza? umówilaś wizytę?
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyKAL a stosujesz dietę niskiego IG? Mi ona bardzo pomogła...w końcu nie czuję się jak zombie po zjedzeniu obiadu;) Same plusy...no może poza godzinami w kuchni, na które często nie ma czasu...ale od tego awaryjnie mam zamrażarkę. Wiosna, lato to idealny czas na szybkie gotowanie...jest tyle świeżych warzyw;)
-
Imari wrote:KAL a stosujesz dietę niskiego IG? Mi ona bardzo pomogła...w końcu nie czuję się jak zombie po zjedzeniu obiadu;) Same plusy...no może poza godzinami w kuchni, na które często nie ma czasu...ale od tego awaryjnie mam zamrażarkę. Wiosna, lato to idealny czas na szybkie gotowanie...jest tyle świeżych warzyw;)
Imari, ja Ci odpisałam stronę wcześniejImari lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hej dziewczyny tak jak Imari która do was dołączyła dotychczas udzielałam się tylko na innym wątku. Moje starania już trwają ponad 2 lata o pierwsze dziecko. A na forum od zeszłego roku. Teraz mam ginekologa który specjalizuje się właśnie w leczeniu / diagnozowaniu niepłodności. Jestem na finiszu 3 cyklu stymulowanego jak się teraz nie uda to w następnym cyklu laparoskopia diagnostyczna. Ponieważ. Narazie lakarz nie zdiagnozował u nas jakiegoś bardzo poważnego problemu. Obecnie tylko niedocznnosc i mutacja MTHFR - problem z przyswajaniem kwasu foliowego.
Magda - mbc widzę że pisałaś właśnie o MTHFR ja kupowałam pakiet do badań na testdna.pl i tam są niższe ceny niż pisałaś bo same te mutacje to chyba było 270 zł a można zakupić pakiet na trombofilie i to już jest tylko 50 zł więcej a badane jest 6 mutacji. I ja właśnie się na to zdecydowalam. Popatrz sobie na toMagda - mbc lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Assunta wrote:Hej dziewczyny tak jak Imari która do was dołączyła dotychczas udzielałam się tylko na innym wątku. Moje starania już trwają ponad 2 lata o pierwsze dziecko. A na forum od zeszłego roku. Teraz mam ginekologa który specjalizuje się właśnie w leczeniu / diagnozowaniu niepłodności. Jestem na finiszu 3 cyklu stymulowanego jak się teraz nie uda to w następnym cyklu laparoskopia diagnostyczna. Ponieważ. Narazie lakarz nie zdiagnozował u nas jakiegoś bardzo poważnego problemu. Obecnie tylko niedocznnosc i mutacja MTHFR - problem z przyswajaniem kwasu foliowego.
Magda - mbc widzę że pisałaś właśnie o MTHFR ja kupowałam pakiet do badań na testdna.pl i tam są niższe ceny niż pisałaś bo same te mutacje to chyba było 270 zł a można zakupić pakiet na trombofilie i to już jest tylko 50 zł więcej a badane jest 6 mutacji. I ja właśnie się na to zdecydowalam. Popatrz sobie na to
Faktycznie, jest tak jak mówisz, poszerzony pakiet 330zł a nie 560zł
A jak to wygląda, jak się to robi?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja jeszcze zanim kupiłam pakiet gadałam z kobietą na czacie. Bo niby można z pobraniem przchodno ale to jakieś 50-70 zł drożej. Wiec zadecydowałam że sama dam radę pomiziac się po policzku. Na stronie klikasz że kupujesz pakiet wybierasz formę płatności i zamawiając kuriera. Na drugi dzień paczka była u mnie. I to samo po popraniu zamówiłam kuriera i odbiera od ciebie próbkę. Nie wymaga ona żadnego specjalnego przechowywania. Wynik odebrałam na e-mail. Jedynie to zaznaczyłam opcje żeby też przysłali wynik papierowo ale nie doszło ale wydrukowałam wyniki i z tym byłam u lekarza.
A samo pobranie próbki - to kręcenie przez minutę po wewnętrznej stronie policzka patykiem.
Jak zapisywałam się do DKMS pobranie wyglądało tak samoMagda - mbc lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Assunta wrote:Ja jeszcze zanim kupiłam pakiet gadałam z kobietą na czacie. Bo niby można z pobraniem przchodno ale to jakieś 50-70 zł drożej. Wiec zadecydowałam że sama dam radę pomiziac się po policzku. Na stronie klikasz że kupujesz pakiet wybierasz formę płatności i zamawiając kuriera. Na drugi dzień paczka była u mnie. I to samo po popraniu zamówiłam kuriera i odbiera od ciebie próbkę. Nie wymaga ona żadnego specjalnego przechowywania. Wynik odebrałam na e-mail. Jedynie to zaznaczyłam opcje żeby też przysłali wynik papierowo ale nie doszło ale wydrukowałam wyniki i z tym byłam u lekarza.
A samo pobranie próbki - to kręcenie przez minutę po wewnętrznej stronie policzka patykiem.
Jak zapisywałam się do DKMS pobranie wyglądało tak samo
Dzięki, to w takim razie też zamówię przez tę stronę. Zawsze to 200zł w kieszeni💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Imari wrote:KAL a stosujesz dietę niskiego IG? Mi ona bardzo pomogła...w końcu nie czuję się jak zombie po zjedzeniu obiadu;) Same plusy...no może poza godzinami w kuchni, na które często nie ma czasu...ale od tego awaryjnie mam zamrażarkę. Wiosna, lato to idealny czas na szybkie gotowanie...jest tyle świeżych warzyw;)
Teraz tak, te wyniki to były przed wdrożeniem gluko... Też czuł się jak zoombi trochę polepszylo się po letroxie ale po głucho to ja zaczęłam żyć jak ludz, nie muszę kłaść się spać z kursami cYli o 20 nic mnie nie drażni... no prawie nic... I nie mam zjazdów poposilkowychAkceptacja! -
nick nieaktualnyCześć Assunta;)
KAL doskonale Cię rozumiem z tymi zjazdami;) Gdyby to ode mnie zależało to nie odstawiałabym metforminy...ale przecież nie będę się sprzeczała z lekarzem, którego zresztą uważam za bardzo dobrego;) No nic zaufam mu...a we wrześniu się okaże czy słusznie.Assunta lubi tę wiadomość
-
Ja to chyba zeszyt założę i notatki będę robić. Widzę że można sporo się od Was dowiedzieć ja to cholera w lesie przy Was jestem. Ale u mnie to wszystko idzie ku przywróceniu owulacji bo dosłownie 3 czy 4 na cały okres starań, to bardzo malutko. Cieszę się tym miesiącem bo owu była, a @ na dziś/ jutro. Temperatury nie mierze cały cykl , ale utrzymuje mi się teraz na poziomie 36.9 37 . Czekam spokojnie na rozwój sytułacji;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 15:48
♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021 -
Multiwitamina wrote:Ja to chyba zeszyt założę i notatki będę robić. Widzę że można sporo się od Was dowiedzieć ja to cholera w lesie przy Was jestem. Ale u mnie to wszystko idzie ku przywróceniu owulacji bo dosłownie 3 czy 4 na cały okres starań, to bardzo malutko. Cieszę się tym miesiącem bo owu była, a @ na dziś/ jutro. Temperatury nie mierze cały cykl , ale utrzymuje mi się teraz na poziomie 36.9 37 . Czekam spokojnie na rozwój sytułacji;)
Multi, a skąd jesteś?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Imari wrote:Ja też Mieszkam w Rzeszowie.♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
nick nieaktualnyJestem pod opieką doktora O. Zapewne jesteś w temacie i wiesz o kogo chodzi... Z mojego wywiadu najlepszy operator na Podkarpaciu. Miałam u niego laparo w czerwcu. Mam nadzieję, że na efekty nie będę długo czekała;)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 17:11
-
Imari wrote:Jestem pod opieką doktora O. Zapewne jesteś w temacie i wiesz o kogo chodzi... Z mojego wywiadu najlepszy operator na Podkarpaciu. Miałam u niego laparo w czerwcu. Mam nadzieję, że na efekty nie będę długo czekała;)))♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
Ja czekam do jutra na betę... Więc ogólnie etap zawieszeniaJeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
Assunta wrote:Ja czekam do jutra na betę... Więc ogólnie etap zawieszenia
Jakieś objawy ,robiłaś zwykły test , spóźnia się?
Kal Magda dostałyście okres?♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021