Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 12 lipca 2018, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sung dziedziczne w 100%:/

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 12 lipca 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie powielam to co napisałam na wątku wroclawkim ale piszę też tu bo ten wątek śledzą staraczki z 2017 niekoniecznie wroclawianki:)

    Mój ginekolog polecił mi wizytę u profesora w Łodzi ze szpitala Matki Polki. Tam mają zaplecze operacyjne dla takich zrostów jelit z macicą. I słuchajcie nie mam zagrożenia stomią! bo tam są światowej klasy lekarze operatorzy którzy robią takie operacje. Zarowno specjaliści chirurgi ginekologicznej, urologicznej jak i proktologicznej czyli innymi słowy jelitowi:) I bez tej operacji w sumie nie ma szans na naturalne poczęcie. Bo jajowody mają bariere z jajnikami. Pokazywał mi na usg. Mowi że we Wroclawiu orientowal się i nie ma takich możliwości bo nie mają na klinikach takiego zespołu. Jeśli dojdzie do uszkodzenia jelit to na miejscu jest chirurg ktory je zaceruje:) Jestem szczęśliwa bonjest szansa. wszystko mam zdrowe i ladne ale problemem jest mega zrost:/ Gin mowi że szkoda by było nie spróbować z szansy na naturalne zajście:) Wychidzi na to że 11 lat mam naturalną antykoncepcję. Szczęście że nie ładowałam w siebie tabsów. No ale można było szaleć z mężem a nie heh. Śmieszne i nieśmieszne zarazem:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6576 3785

    Wysłany: 12 lipca 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to bardzo dobra nowina . Oh mówiłam Ci że Cię pewnie skieruje do jakiejś placówki. Teraz tylko najgorszy stres z operacja i za jakiś czas wszystko się potoczy we właściwym kierunku. Nic tylop do przodu. Wiesz ile bedziesz musiala czejac?

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 12 lipca 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Jutro będę dzwonić aby się umowić na wizytę. Tak się ciesze!

    Multiwitamina, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Tak Sung dziedziczne w 100%:/

    kurcze :(

  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 12 lipca 2018, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super wiadomość :) czy Wasze dziecko 100% jest narażone na tą chorobę?

    Akceptacja!
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 12 lipca 2018, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ale podjeliśmy decyzję że chcemy mieć. Ta choroba objawia się w róznym wieku. Ja miałam w wieku 19lat. Moj brat w wieku 30lat a moja siostra obecnie w wieku 53lat ma kilka tylko polipów ale tez będą jej usuwać cale jelito. Tylko mnie proszę nie oceniajcie że świadomie sprowadzamy dziecko na świat. Tak naprawdę mój gastro mowi że gen może być uśpiony i właśnie pojawić się po 50tce a wiadomo że w tym wieku normalnie pojawiają się nowotwory. Te polipy poza jelitem grubym mają niski stopień złośliwienia. Tak razem z mężem postanowiliśmy. Ja się boje nadal ale on twoerdzi że znamy już sposób działania a nawet zdrowym ludziom dzievi rodzą się chore lub chorują na raka. Przekonał mnie i oboje chcemy tego dziecka...:)

    KAL lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 12 lipca 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ten profesor do którego zostałam skierowana na konsultacje ponoć bierze 300-450zl za wizyte.. Masakra.. tak napisalam mi dziewczyna na wątku dot. Łodzi

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 13 lipca 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    tak ale podjeliśmy decyzję że chcemy mieć. Ta choroba objawia się w róznym wieku. Ja miałam w wieku 19lat. Moj brat w wieku 30lat a moja siostra obecnie w wieku 53lat ma kilka tylko polipów ale tez będą jej usuwać cale jelito. Tylko mnie proszę nie oceniajcie że świadomie sprowadzamy dziecko na świat. Tak naprawdę mój gastro mowi że gen może być uśpiony i właśnie pojawić się po 50tce a wiadomo że w tym wieku normalnie pojawiają się nowotwory. Te polipy poza jelitem grubym mają niski stopień złośliwienia. Tak razem z mężem postanowiliśmy. Ja się boje nadal ale on twoerdzi że znamy już sposób działania a nawet zdrowym ludziom dzievi rodzą się chore lub chorują na raka. Przekonał mnie i oboje chcemy tego dziecka...:)

    Pati ja Cię nie oceniam chciałam zgłebic wiedzę! Ja doskonale wiem co to jest pragnienie posiadania dziecka!!! Wiem jaka to jest miłość i jakie szczęście więc rozumiem, ze podjęliście taką decyzję zresztą szacun dla Was!!!

    Pati88 lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6618 5021

    Wysłany: 13 lipca 2018, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Masakra ten profesor do którego zostałam skierowana na konsultacje ponoć bierze 300-450zl za wizyte.. Masakra.. tak napisalam mi dziewczyna na wątku dot. Łodzi

    A F. go uprzedzał, że będziesz się kontaktować? Może skoro jesteś z polecenia, to aż tyle nie weźmie... oby!

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6618 5021

    Wysłany: 13 lipca 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, wczoraj badałam progesteron. Jeśli cykl wyjdzie 36 dniowy to był to 8 dpo i wyszło 13,7.
    Myślicie, że po owu muszę brać sztucznego proga?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 13 lipca 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 podziwiam, będzie dobrze :) Świadomość choroby to dużo, od razu wiadomo jak działać

    Magda mbc - jak progesteron?

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6618 5021

    Wysłany: 13 lipca 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Pati88 podziwiam, będzie dobrze :) Świadomość choroby to dużo, od razu wiadomo jak działać

    Magda mbc - jak progesteron?
    nie 17-oh-progesteron tylko taki zwykły.
    wynik mam w ng/ml

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 08:30

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie wiem wywnioskowaliśmy że się musiał z nimi kontaktować. Mam nawet napisane na tej karcie wizyty, że sugeruje u tych dwóch wizytę. Jeszcze teraz się dowiedziałam na innym wątku, że lepiej pójść do tego Malinowskiego bo ten drugi może i tak mnie skierować do M. więc zjem śniadanie i dzwonię się umawiać:)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 14 lipca 2018, 01:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Ja właśnie skończyłam pichcić tzn czekam na jablecznik aż skończy się pięć... U piekłam tort jagodowo malinowy, tartę ze sliwkami i jablecznik... Jutro świętujemy 6 urodziny córki i wyprawiamy na działce więc proszę o kciuki za pogodę... W Krk zapowiadają deszcze a ja tylko słodkie mam zrobione bo reszta ma być na grillu... Padam na cyce muszę dorwać jeszcze 20 minut... Bo tyle będzie się piec moje ciasto... Boshe... Właśnie popatrzyłem na moje stopy OMG ale brudne... To idę się myć... Dobranoc :)

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 14 lipca 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mój małżonek ma nie długo urodziny. Ja z moimi rodzicami chcemy się złożyć na prezent, nie mieliśmy w planie robić urodzin ale mój tata dopytuje i sama nie wiem co robić ? urodziny niespodzianka? ale jak tak to pasowałoby jego rodzinę też zaprosić, albo się go zapytać czy chce robić ? a jak odpowie nie? a ten prezent jest dosyć drogi więc pasowałoby ich zaprosić. A z drugiej strony zaprosić moją i jego rodzinę, to impreza na 14 os to trochę dużo, nie wiem co robić, doradźcie :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6576 3785

    Wysłany: 14 lipca 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób imprezę na 14 osób. Tak wbrew pozorom nie jest tak dużo. U rodziców możesz pogotować i od razu mamę do pomocy. Ja bym tak zrobiła. Ale żeby on nie wiedział, tyle że rzucisz rano hasłem że wieczorem niespodzianka ale nic więcej. Na pewno niezadowolony nie będzie. Jakiegoś gotowania mega te nie musisz czy coś, szybkie przekąski.

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6618 5021

    Wysłany: 14 lipca 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, jak urdzinki?
    dostałaś już @, ja nie dostałam :(

    KAL lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 14 lipca 2018, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    KAL, jak urdzinki?
    dostałaś już @, ja nie dostałam :(


    Hej :) urodzinki oj na przemian deszcz i upał :) ale udały się :) Dzieć zadowolony... :))

    @ dalej brak... Wkur%^%ć mnie to zaczyna...

    Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6618 5021

    Wysłany: 14 lipca 2018, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Hej :) urodzinki oj na przemian deszcz i upał :) ale udały się :) Dzieć zadowolony... :))

    @ dalej brak... Wkur%^%ć mnie to zaczyna...

    Najważniejsze, że zadowolona!
    No ja mam nadzieję, że przyjdzie na dniach

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego