Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL ja tez nie miałam i kupiłam dopiero dzień przed testowaniem wiec to może być dobry znak;) co do objawów to ja miałam typowe na @, może czasami bol brzucha był lekko inny, bardziej ciągnący w dol ale tyle razy już mi się tak wydawało a potem była dupa blada ze teraz się na nic nie nastawiałam. Jedyne odstępstwo- nie wysypało mnie na twarzy, a zawsze na @ coś mi wyskakuje :)

Mocno trzymam za was kciuki dziewczyny!

KAL lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    mnie też nie bolą ale tak Ci powiem, ze ja nie czuje nic a ni na @ ani na fasole :D więc czekam do czwartku

ps. po raz pierwszy od roku nie mam ani jednego testu w domu ha ha może to znak... :D

ps2 Hiszpania chyba przyszły rok :)
    ja też chyba nic nie czuje. Zreszta jakos tak sie zlozylo, ze mam tyle na glowie, ze nie mam czasu myslec. Ja za to nigdy nie mam testow, a teraz mam :D
    Hiszpanie polecam bardzo, szczegolnie Andaluzje albo Wyspy Kanaryjskie. Ja uwielbiam Hiszpanie, daltego u nas monotematycznie - X2017 - Andaluzja, II 2018 Fuerta i teraz znowu Andaluzja, ale konczymy w Madrycie ;)

Ajj, moze nam sie w koncu uda. Oby! :)

KAL lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuck dostałam mandat wrrrr od dzisiaj został postawiony znam zakaz zatrzymywania się ehhh.... no a mądra ja rano roztargniona ołaczącym dzieckiem nie zwróciłam uwagi i masz babo placek musze jechać na drugi koniec Krakowa wytłumaczyć się dlaczego ja tam stanęłam i odebrać mandacik zapewne 50zł albo 100 ehhh....

Akceptacja!
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej dziewczyny, jak tam początek tygodnia? Tez było wam tak ciezko wstać? KAL zazdroszcze wyjazdu! Nam pewnie zostanie polskie morze bo nie chce ryzykować lotu, a urlop od 1 sierpnia mamy, odliczam już dni i godziny;) a reszta dziewczyn już po urlopach?

Co do reakcji tatusia to nie mogłam się powstrzymać i obudziłam go zaraz po zrobieniu testu czyli o 5 rano bo nie mogłam uwierzyć w ta druga kreskę wiec był nieco zaspany:D od tamtej pory chucha i dmucha na wszystko wokół mnie jakbym miała conajmniej rodzic na dniach;)

Ja narazie nie planuje jak nam się nie uda to pewnie jakieś last minute;) marzy mam się Hiszpania Ale nie wiem czy to na naszą kieszeń. Jeszcze raz gratuluję ciąży. Długo masz zamiar pracować?

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, przyszła owu, tzn temperatura, czyli ovu wczoraj. Widac. Libido spadło i mąż mnie wkurza ;) może dobrze, że wyjeżdżam ;)

Znalazłam wczoraj stronę według której wszystkie zioła powodują conajmniej poronienie :/ oszaleć można...

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    fuck dostałam mandat wrrrr od dzisiaj został postawiony znam zakaz zatrzymywania się ehhh.... no a mądra ja rano roztargniona ołaczącym dzieckiem nie zwróciłam uwagi i masz babo placek musze jechać na drugi koniec Krakowa wytłumaczyć się dlaczego ja tam stanęłam i odebrać mandacik zapewne 50zł albo 100 ehhh....
    Mam nadzieje, ze 50!
    Sung, internet klamie. Zdaj sie na intuicje :)

Sung lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaa mój urok osobisty zadziałał i dostałam pouczenie :D

Magda trzymasz się czy testowałaś? Ja dzisiaj 11 dpo i chyba po raz pierwszy nie testowałam :)

Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Haaa mój urok osobisty zadziałał i dostałam pouczenie :D

Magda trzymasz się czy testowałaś? Ja dzisiaj 11 dpo i chyba po raz pierwszy nie testowałam :)

trzymam się, bo obawiam się, że znowu mi się cykl wydłuża...
    Chyba przesunę testowanie na piątek, albo nawet sobotę.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA DZISIAJ ZAKUPIĘ TEST... JUTRO CHYBA ZATESTUJĘ TO BĘDZIE 12 DPO... ale wiecie to jest dla sportu czy mogę drinkować przymeczu czy nie :P

Pati88, Magda - mbc, Sung lubią tę wiadomość

Akceptacja!
  • KAL Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung zawsze coś znajdziesz jak będziesz szukać wiesz jest takie powiedzenie "daj mi człowieka a znajdzie się paragraf" to tu działa tak samo jak mocno poszukasz to wszystko znajedziesz... zycie nie jest czarno białe maluje się w odcieniach szarości :)

Sung lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taaaaki śluz piękny z każdym dniem więcej zamiast mniej heh. Mąż wierzy w to że uda się jajowodom wychwycić jajko pomimo przeszkody jakim są te moje jelita heh. W sumie gin w szpitalu mowił że jakaś szansa jest;) Może akurat jajko pęknie i trafi tam gdzie trzeba w udrożnionych jajowodach:) Oby bo działamy już 3 dzień a co hihi

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    JA DZISIAJ ZAKUPIĘ TEST... JUTRO CHYBA ZATESTUJĘ TO BĘDZIE 12 DPO... ale wiecie to jest dla sportu czy mogę drinkować przymeczu czy nie :P

Kciuki! Jasne że dla sportu hehe:)

KAL lubi tę wiadomość

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my z mężem w ten weekend zwiedzaliśmy Wiedeń, korzystając, że nasza koleżanka tam mieszka i chętnie nas ugościła :)
    Długi urlop we wrześniu, ale nie wiemy jeszcze gdzie się podziejemy ;)

Póki co na 18.07. się zapisałam na wizytę. To będzie 33dc, chyba że @ zawita wcześniej. Zależy mi na stymulacji, więc oby pojawiła się nie wcześniej niż koniec weekendu.

Czekamy na wyniki testów :) &&&&&

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Maryśka :) Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Pozwolę sobie się wtrącić. Z własnego doświadczenia napiszę, że warto męża wysłać na badanie fragmentacji DNA plemników. Wysoka fragmentacja również ma wpływ na brak ciąży. Dobre wyniki ogólne nasienia nie wykluczają problemów z fragmentacją.

Nas od razu lekarz na ddefragmentację też wysłał, więc zgodzę się z opinią. U nas było akurat ok. Tyllko 30 % plemników wykazywało bardzo niski potencjał do zapłodnienia, a reszta bardzo dobry, albo dobry. W Rybniku robiliśmy w ALBADT u Kluszczyka badania. Od razu nas przemaglował - z góry na dół heh. ALe dobrze. Wszystko wyszło i teraz już lecimy ze stymulacją

• KAL Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak sport wygrał :) można się urżnąć :D i na wakacjach i do meczu ihaaaa :)

Akceptacja!
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:

:(((( eh nie luuubię:/

KAL lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    :(
    to ja chyba nie mam po co testowac. Jak Ty nie, to ja tym bardziej nie :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam testuj... Może ty pozytyw i pociągnie mnie za sobą :)

Akceptacja!
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL przykro mi :( może w next miesiacu wynik będzie inny, trzymam dalej kciuki:*

Magda to Ty musisz przynieść dobra nowinę żeby statystyki nam tu podnieść! ;)

W ogole dziewczyny może niebawem będziemy zmieniać nazwę wątku na Staraczki z 2017, którym się UDAŁO!;) mocno wam kibicuje wszystkim:*

Magda - mbc, KAL lubią tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    E tam testuj... Może ty pozytyw i pociągnie mnie za sobą :)
    No zobaczymy, na razie się obraziłam :P

KAL lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ