Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1429 382

    Wysłany: 7 lipca 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje daj znać jak zareagował przyszły tatuś

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40

    Badania na czerwiec:Krzywa insulinowa i i cukrowa

    Badanie na lipiec: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • KAL Autorytet
    Postów: 1122 668

    Wysłany: 7 lipca 2018, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia i tu Ci jeszcze raz gratuluję :) super. Zarażaj nas tu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 10:33

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lipca 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zioła to pnącze indianki i kora kaliny koralowej. Jeszcze jedna kalina powinna być, ale nie ma nigdzie.
    Jak będę przy kompie to znajdę stronę, z ktorej je mam.

    KAL lubi tę wiadomość

  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6452 3708

    Wysłany: 7 lipca 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy bardziej ogarnięte e temacie. U mnie 21dc. Owu miała być tak 16dcdo18..na udg nic nie było widać. Lekarz orzekł że nie pęk.
    Dziś prog 20.90.
    No i co myśleć? SMS od lekarza ;Dobry wynik, może jednak pękł ☺
    Czy taka torbielka jest w stanie sfałszować wynik tak wysoko? Bo zglupialam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 18:28

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6467 4964

    Wysłany: 7 lipca 2018, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, dawaj znać jak beta!!

    KAL, Natalia91! lubią tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1122 668

    Wysłany: 7 lipca 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Natalia, dawaj znać jak beta!!
    Też właśnie weszłam zobaczyć jaka beta :) a tu Natalia chyba poszła spać upita szczęściem :)

    Magda - mbc, Natalia91! lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 7 lipca 2018, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super brawo!

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2018, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://natural-fertility-info.com/fertility-herb-partridge-berry-for-miscarriage-prevention-more.html

    black haw to kalina śliwolistna, ale nie mogę jej znaleźć jako zioła do picia...
    W innym wpisie były wymienione te 2 zioła plus kalina koralowa i tą właśnie piję.

  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 8 lipca 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, (nie)dziękuję za wszystkie gratulacje :) Trzymajcie kciuki żeby wszystko szło w dobrą stronę bo ja trochę panikuje, ciągle męczą mnie bóle brzucha jak na @ :(

    KAL miała racje, wczoraj prawie cały dzień odsypiałam pobudkę o 5 rano i te emocje, potem spacer a spać poszłam o 21 po czym wstałam dziś o 11 :D beta wyszła 346 mIU/ml przy normie dla 5ego tygodnia 217-7138 wiec szału nie ma ale ponoć najważniejsze żeby przyrosła wiec w pon powtórzę i zobaczymy, progesteron natomiast 25,30 dla normy 11,0 - 44,3 i tutaj sama nie wiem co myśleć, postaram się skonsultować jutro z lekarzem a na wizytę wybieram się w pt, może zobaczę już coś konkretnego:)

    Przesyłam wam wiruski: %^&&&[email protected]#[email protected]$^*(#[email protected]## i jeśli nie macie nic przeciwko to chętnie tu z wami jeszcze zostanę bo jednak jakiś kontakt już nawiązałyśmy:)

    Multiwitamina ten progesteron ewidentnie świadczy o owulacji, tak mi się wydaje więc mam nadzieje, że działaliście:)


    Magda - mbc, Multiwitamina, Pati88 lubią tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6467 4964

    Wysłany: 8 lipca 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacjeeee!
    Masz tu z nami siedziec najdluzej jak sie da! :)

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6452 3708

    Wysłany: 8 lipca 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to ja w takim razie łapie te wiruski;) odsypia ile Ci dane , a beta się nie martw ważne że jest i żeby przyrastała. Spokojnych 9ciu miesiecy

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡
  • KAL Autorytet
    Postów: 1122 668

    Wysłany: 8 lipca 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia na bank jest ok. Nie ma co się martwić tylko cieszyć :) i siedź to z nami do bólu :)

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1122 668

    Wysłany: 8 lipca 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zareagował tatuś? Było jakoś szczególnie przekazane czy po prostu wiadomość że test pozytywny?

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1122 668

    Wysłany: 8 lipca 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się byczymy na działce :) leżaking, opalażing, i griling :) no i zimne piwoooooooooo z sokiem malinowym (sama ukręciłam) :) blogość... Jutro Dzieć na tydzień do babci juhuuuuu a za dwa tyg wczasy ihaaaa :)

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1429 382

    Wysłany: 8 lipca 2018, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    My się byczymy na działce :) leżaking, opalażing, i griling :) no i zimne piwoooooooooo z sokiem malinowym (sama ukręciłam) :) blogość... Jutro Dzieć na tydzień do babci juhuuuuu a za dwa tyg wczasy ihaaaa :)

    Gdzie jedziecie? :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40

    Badania na czerwiec:Krzywa insulinowa i i cukrowa

    Badanie na lipiec: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • KAL Autorytet
    Postów: 1122 668

    Wysłany: 8 lipca 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Gdzie jedziecie? :)

    W tym roku padło na Bułgarie :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1429 382

    Wysłany: 8 lipca 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    W tym roku padło na Bułgarie :)

    Super :)

    KAL lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40

    Badania na czerwiec:Krzywa insulinowa i i cukrowa

    Badanie na lipiec: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 9 lipca 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam początek tygodnia? Tez było wam tak ciezko wstać? KAL zazdroszcze wyjazdu! Nam pewnie zostanie polskie morze bo nie chce ryzykować lotu, a urlop od 1 sierpnia mamy, odliczam już dni i godziny;) a reszta dziewczyn już po urlopach?

    Co do reakcji tatusia to nie mogłam się powstrzymać i obudziłam go zaraz po zrobieniu testu czyli o 5 rano bo nie mogłam uwierzyć w ta druga kreskę wiec był nieco zaspany:D od tamtej pory chucha i dmucha na wszystko wokół mnie jakbym miała conajmniej rodzic na dniach;)

    Magda - mbc, KAL, Pati88, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6467 4964

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej dziewczyny, jak tam początek tygodnia? Tez było wam tak ciezko wstać? KAL zazdroszcze wyjazdu! Nam pewnie zostanie polskie morze bo nie chce ryzykować lotu, a urlop od 1 sierpnia mamy, odliczam już dni i godziny;) a reszta dziewczyn już po urlopach?

    Co do reakcji tatusia to nie mogłam się powstrzymać i obudziłam go zaraz po zrobieniu testu czyli o 5 rano bo nie mogłam uwierzyć w ta druga kreskę wiec był nieco zaspany:D od tamtej pory chucha i dmucha na wszystko wokół mnie jakbym miała conajmniej rodzic na dniach;)
    ja dopiero 31 sierpnia wakacje. Lecimy do Hiszpanii. :)
    Ale najpierw musimy z KAL zatestowac i zobaczyc 2 krechy, hahaha :D
    KAL, jak tam u Ciebie? Mnie nie bola cycki wiec b. dobrze znaczy, ze prog. nie spada. Odkad biore gluco piersi mnie bola na okres. Jak zaczynaja, to tak 3-4 dni i jest.

    KAL lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1122 668

    Wysłany: 9 lipca 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    ja dopiero 31 sierpnia wakacje. Lecimy do Hiszpanii. :)
    Ale najpierw musimy z KAL zatestowac i zobaczyc 2 krechy, hahaha :D
    KAL, jak tam u Ciebie? Mnie nie bola cycki wiec b. dobrze znaczy, ze prog. nie spada. Odkad biore gluco piersi mnie bola na okres. Jak zaczynaja, to tak 3-4 dni i jest.

    mnie też nie bolą ale tak Ci powiem, ze ja nie czuje nic a ni na @ ani na fasole :D więc czekam do czwartku

    ps. po raz pierwszy od roku nie mam ani jednego testu w domu ha ha może to znak... :D

    ps2 Hiszpania chyba przyszły rok :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.