Partner
merytoryczny

Akcja społeczna - endometrioza

Dumnie wspieramy Akcję!

Wiele niespodzianek w drodze:

POBIERZ W MARCU ZA DARMO
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magda i Multi za kciuki! Oby przyniosły szczescie chociaż oczywiście staram się nie nakręcać ;)

Multi a to pierwszy raz zastrzyk brałaś? Czy już był wczesniej a pecherzyki i tak nie pękają? Najważniejsze to żeby znaleźć dobrego lekarza i oddac się jego opiece, co nie jest takie proste niestety:/ ja jak się teraz nie uda to w planach mam MUCHe, potem Krzywe cukrowe i w sierpniu wrogość śluzu...

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Dzieki Magda i Multi za kciuki! Oby przyniosły szczescie chociaż oczywiście staram się nie nakręcać ;)

Multi a to pierwszy raz zastrzyk brałaś? Czy już był wczesniej a pecherzyki i tak nie pękają? Najważniejsze to żeby znaleźć dobrego lekarza i oddac się jego opiece, co nie jest takie proste niestety:/ ja jak się teraz nie uda to w planach mam MUCHe, potem Krzywe cukrowe i w sierpniu wrogość śluzu...
    Tak pierwszy zastrzyk otreville i nie pękło, a pęcherzyk 2gi pod rząd co u mnie nowość. Ale anibtamten bez zastrzyku , ani ten z nie pękły. O tyle dobrze że na obrazie usg widać było że się wchłania więc @ może będzie w miarę. Mam nie brać luteiny, chyba że bardzo się rozciąganie cykl.
    Będzie dobrze. W końcu każda z Nas zaskoczy. Wierzę w to z całego serca

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dobę po laparoskopii diagnostycznej.Mam udrożniony prawy jajowód bo był w jakimś pęcherzu i masa zrostow ktore usunął mój lekarz u którego się lecze. Jajowód lewy jest ok. Generalnie jest problem z jajnikami. Mam je pod jelitami i jest problem najprawdopodobniej z przechwytywaniem jajeczka przez strzempki jajowodu. Czyli jelita zakłocają drogę. Jedyne rozwiązanie to operacja w której wyciągnie mi jajniki ponad jelita ale to się wiąże z ryzykiem uszkodzenia jelit. Dlatego moj gin musi zebrać specjalistów do operacji. Mowiłam mu że nie jestem bohaterem i nie chcę ryzykować że będe miała stomie bo coś pojdzie nie tak. A on mowi że na spokojnie zbierze zespół operacyjny i mimo ze operacja bedzie ciezka technicznie to postara się to naprawić. Mamy porozmawiać o tym 11 lipca na wizycie kontrolnej. Póki co jak wydobrzeję to możemy próbować ale jakoś tak troszkę pesymistycznie dziś się czuję a mój mąż wściekły na lekarzy od jelit że spartaczyli 10lat temu operację:/

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduje ;)

Magda - mbc, Natalia91! lubią tę wiadomość

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie widzieć znajome avatarki z 2017 większość z was pamietam jak i my sie staraliśmy. Będę zaglądać, trzymać kciuki :)

Magda - mbc, Natalia91!, Pati88 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • KAL Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka jeszcze w dwupaku :O masz już coś zaplanowane? Indukcja lub cc?

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka ja pamietam jak już byłaś w ciazy, a i tak nie szczedzilas nam staraczkom dobrych rad:*

P.S. Cudowny suwak! <3 spokojnego rozwiązania! <3

7u22ugpj8heetxf1.png
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja mam do kitu humor. Moj maz zadzwonil że musi zostać w pracy. A mieliśmy zacząć się starać. W najgorszym wypadku zostanie na cały weekend w najlepszym jutro wieczorem wróci. Dziś jajnik mocno boli. Śluzu o dziwo pełno. Od kad się staramy było go jak na lekarstwo. Co prawda teoretycznie owu ma być w czwartek Ale to wyliczyła mi apka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 16:40

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Ineczka jeszcze w dwupaku :O masz już coś zaplanowane? Indukcja lub cc?
    Niestety jeszcze tak. Jak nic się nie wydarzy to w pon przyjęcie na oddział i pewnie indukcja, której bardzo nie chce :(

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Ineczka ja pamietam jak już byłaś w ciazy, a i tak nie szczedzilas nam staraczkom dobrych rad:*

P.S. Cudowny suwak! <3 spokojnego rozwiązania! <3
    Dziękuje :))

Natalia91! lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki fajny wątek, super :) powiem Wam, że świetny pomysł. Kto nas tak dobrze zrozumie jak druga długoterminowa staraczka? A i znane twarze. Chociaż to akurat niestety...

pati, a można spytać dlaczego miałaś tą operację? współczuje takis=ch przejść :(

Mi się pochrzaniło po tej histeroskopii. 12 dc ją miałam. To był drugi dzień płodnego śluzu. Zwykle mam ich przed owu 3-5. Dziś jest 19 dc i nadal płodny śluz!
    Wczoraj niby test ovu pozytywny wreszcie. No i ciągle mi się seksu chce ;)

Nowe ziółka odkryłam na zagnieżdżenie. I piję.
    W następnym cyklu starania. Boję się :[

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    O jaki fajny wątek, super :) powiem Wam, że świetny pomysł. Kto nas tak dobrze zrozumie jak druga długoterminowa staraczka? A i znane twarze. Chociaż to akurat niestety...

pati, a można spytać dlaczego miałaś tą operację? współczuje takis=ch przejść :(

Mi się pochrzaniło po tej histeroskopii. 12 dc ją miałam. To był drugi dzień płodnego śluzu. Zwykle mam ich przed owu 3-5. Dziś jest 19 dc i nadal płodny śluz!

Sung, jakie to ziółka?

Wcale Ci się nie dziwie, ża masz obawy. Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie. &&&

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja mam do kitu humor. Moj maz zadzwonil że musi zostać w pracy. A mieliśmy zacząć się starać. W najgorszym wypadku zostanie na cały weekend w najlepszym jutro wieczorem wróci. Dziś jajnik mocno boli. Śluzu o dziwo pełno. Od kad się staramy było go jak na lekarstwo. Co prawda teoretycznie owu ma być w czwartek Ale to wyliczyła mi apka.
    A może by tak zrobić mu surprise i pojechać za nim na romantyczny weekend :D

Akceptacja!
  • KAL Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:

Hej.
    Co to za zioleczka?

Sung jak to mówią... Do 3 razy sztuka więc musi być dobrze prawda :)

Akceptacja!
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:

Głowa do góry, może jeszcze się wyrobicie z działaniem przed owulacja albo tak jak pisze KAL - zrób mu niespodziankę;)

EDIT:
    Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki z rana, @ dziś nie przyszła więc będę testować, szanse marne bo objawy typowe na @ ale nadzieja umiera ostatnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:05

Magda - mbc lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Głowa do góry, może jeszcze się wyrobicie z działaniem przed owulacja albo tak jak pisze KAL - zrób mu niespodziankę;)

EDIT:
    Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki z rana, @ dziś nie przyszła więc będę testować, szanse marne bo objawy typowe na @ ale nadzieja umiera ostatnia ;)
    kciukasy &&&&&&&&&

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 7 lipca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jak tam?

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba się udalo!!! Zaraz lece na betę i zrobię proga przy okazji:)

https://naforum.zapodaj.net/41efb97b7496.jpg.html

Magda - mbc, KAL, Sung, Pati88 lubią tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyświetla mi na telefonie ale wierzę.
    <3 <3 <3

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, super!!!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ