Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 5 lipca 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magda i Multi za kciuki! Oby przyniosły szczescie chociaż oczywiście staram się nie nakręcać ;)

    Multi a to pierwszy raz zastrzyk brałaś? Czy już był wczesniej a pecherzyki i tak nie pękają? Najważniejsze to żeby znaleźć dobrego lekarza i oddac się jego opiece, co nie jest takie proste niestety:/ ja jak się teraz nie uda to w planach mam MUCHe, potem Krzywe cukrowe i w sierpniu wrogość śluzu...

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6575 3778

    Wysłany: 5 lipca 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Dzieki Magda i Multi za kciuki! Oby przyniosły szczescie chociaż oczywiście staram się nie nakręcać ;)

    Multi a to pierwszy raz zastrzyk brałaś? Czy już był wczesniej a pecherzyki i tak nie pękają? Najważniejsze to żeby znaleźć dobrego lekarza i oddac się jego opiece, co nie jest takie proste niestety:/ ja jak się teraz nie uda to w planach mam MUCHe, potem Krzywe cukrowe i w sierpniu wrogość śluzu...
    Tak pierwszy zastrzyk otreville i nie pękło, a pęcherzyk 2gi pod rząd co u mnie nowość. Ale anibtamten bez zastrzyku , ani ten z nie pękły. O tyle dobrze że na obrazie usg widać było że się wchłania więc @ może będzie w miarę. Mam nie brać luteiny, chyba że bardzo się rozciąganie cykl.
    Będzie dobrze. W końcu każda z Nas zaskoczy. Wierzę w to z całego serca

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 5 lipca 2018, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dobę po laparoskopii diagnostycznej.Mam udrożniony prawy jajowód bo był w jakimś pęcherzu i masa zrostow ktore usunął mój lekarz u którego się lecze. Jajowód lewy jest ok. Generalnie jest problem z jajnikami. Mam je pod jelitami i jest problem najprawdopodobniej z przechwytywaniem jajeczka przez strzempki jajowodu. Czyli jelita zakłocają drogę. Jedyne rozwiązanie to operacja w której wyciągnie mi jajniki ponad jelita ale to się wiąże z ryzykiem uszkodzenia jelit. Dlatego moj gin musi zebrać specjalistów do operacji. Mowiłam mu że nie jestem bohaterem i nie chcę ryzykować że będe miała stomie bo coś pojdzie nie tak. A on mowi że na spokojnie zbierze zespół operacyjny i mimo ze operacja bedzie ciezka technicznie to postara się to naprawić. Mamy porozmawiać o tym 11 lipca na wizycie kontrolnej. Póki co jak wydobrzeję to możemy próbować ale jakoś tak troszkę pesymistycznie dziś się czuję a mój mąż wściekły na lekarzy od jelit że spartaczyli 10lat temu operację:/

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2041 657

    Wysłany: 6 lipca 2018, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduje ;)

    Magda - mbc, Natalia91! lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 6 lipca 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie widzieć znajome avatarki z 2017 większość z was pamietam jak i my sie staraliśmy. Będę zaglądać, trzymać kciuki :)

    Magda - mbc, Natalia91!, Pati88 lubią tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 6 lipca 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka jeszcze w dwupaku :O masz już coś zaplanowane? Indukcja lub cc?

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 6 lipca 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka ja pamietam jak już byłaś w ciazy, a i tak nie szczedzilas nam staraczkom dobrych rad:*

    P.S. Cudowny suwak! <3 spokojnego rozwiązania! <3

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2041 657

    Wysłany: 6 lipca 2018, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja mam do kitu humor. Moj maz zadzwonil że musi zostać w pracy. A mieliśmy zacząć się starać. W najgorszym wypadku zostanie na cały weekend w najlepszym jutro wieczorem wróci. Dziś jajnik mocno boli. Śluzu o dziwo pełno. Od kad się staramy było go jak na lekarstwo. Co prawda teoretycznie owu ma być w czwartek Ale to wyliczyła mi apka.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 16:40

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 6 lipca 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Ineczka jeszcze w dwupaku :O masz już coś zaplanowane? Indukcja lub cc?
    Niestety jeszcze tak. Jak nic się nie wydarzy to w pon przyjęcie na oddział i pewnie indukcja, której bardzo nie chce :(

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 6 lipca 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Ineczka ja pamietam jak już byłaś w ciazy, a i tak nie szczedzilas nam staraczkom dobrych rad:*

    P.S. Cudowny suwak! <3 spokojnego rozwiązania! <3
    Dziękuje :))

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lipca 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki fajny wątek, super :) powiem Wam, że świetny pomysł. Kto nas tak dobrze zrozumie jak druga długoterminowa staraczka? A i znane twarze. Chociaż to akurat niestety...

    pati, a można spytać dlaczego miałaś tą operację? współczuje takis=ch przejść :(


    Mi się pochrzaniło po tej histeroskopii. 12 dc ją miałam. To był drugi dzień płodnego śluzu. Zwykle mam ich przed owu 3-5. Dziś jest 19 dc i nadal płodny śluz!
    Wczoraj niby test ovu pozytywny wreszcie. No i ciągle mi się seksu chce ;)

    Nowe ziółka odkryłam na zagnieżdżenie. I piję.
    W następnym cyklu starania. Boję się :[

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6570 5003

    Wysłany: 6 lipca 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    O jaki fajny wątek, super :) powiem Wam, że świetny pomysł. Kto nas tak dobrze zrozumie jak druga długoterminowa staraczka? A i znane twarze. Chociaż to akurat niestety...

    pati, a można spytać dlaczego miałaś tą operację? współczuje takis=ch przejść :(


    Mi się pochrzaniło po tej histeroskopii. 12 dc ją miałam. To był drugi dzień płodnego śluzu. Zwykle mam ich przed owu 3-5. Dziś jest 19 dc i nadal płodny śluz!
    Wczoraj niby test ovu pozytywny wreszcie. No i ciągle mi się seksu chce ;)

    Nowe ziółka odkryłam na zagnieżdżenie. I piję.
    W następnym cyklu starania. Boję się :[

    Sung, jakie to ziółka?

    Wcale Ci się nie dziwie, ża masz obawy. Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie. &&&

    atdcl6d8afs9zxzu.png

    p19u3e3kjl2wboie.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 6 lipca 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja mam do kitu humor. Moj maz zadzwonil że musi zostać w pracy. A mieliśmy zacząć się starać. W najgorszym wypadku zostanie na cały weekend w najlepszym jutro wieczorem wróci. Dziś jajnik mocno boli. Śluzu o dziwo pełno. Od kad się staramy było go jak na lekarstwo. Co prawda teoretycznie owu ma być w czwartek Ale to wyliczyła mi apka.
    A może by tak zrobić mu surprise i pojechać za nim na romantyczny weekend :D

    Akceptacja!
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 6 lipca 2018, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    O jaki fajny wątek, super :) powiem Wam, że świetny pomysł. Kto nas tak dobrze zrozumie jak druga długoterminowa staraczka? A i znane twarze. Chociaż to akurat niestety...

    pati, a można spytać dlaczego miałaś tą operację? współczuje takis=ch przejść :(


    Mi się pochrzaniło po tej histeroskopii. 12 dc ją miałam. To był drugi dzień płodnego śluzu. Zwykle mam ich przed owu 3-5. Dziś jest 19 dc i nadal płodny śluz!
    Wczoraj niby test ovu pozytywny wreszcie. No i ciągle mi się seksu chce ;)

    Nowe ziółka odkryłam na zagnieżdżenie. I piję.
    W następnym cyklu starania. Boję się :[
    Hej.
    Co to za zioleczka?

    Sung jak to mówią... Do 3 razy sztuka więc musi być dobrze prawda :)

    Akceptacja!
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 6 lipca 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja mam do kitu humor. Moj maz zadzwonil że musi zostać w pracy. A mieliśmy zacząć się starać. W najgorszym wypadku zostanie na cały weekend w najlepszym jutro wieczorem wróci. Dziś jajnik mocno boli. Śluzu o dziwo pełno. Od kad się staramy było go jak na lekarstwo. Co prawda teoretycznie owu ma być w czwartek Ale to wyliczyła mi apka.

    Głowa do góry, może jeszcze się wyrobicie z działaniem przed owulacja albo tak jak pisze KAL - zrób mu niespodziankę;)

    EDIT:
    Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki z rana, @ dziś nie przyszła więc będę testować, szanse marne bo objawy typowe na @ ale nadzieja umiera ostatnia ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:05

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6570 5003

    Wysłany: 6 lipca 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Głowa do góry, może jeszcze się wyrobicie z działaniem przed owulacja albo tak jak pisze KAL - zrób mu niespodziankę;)

    EDIT:
    Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki z rana, @ dziś nie przyszła więc będę testować, szanse marne bo objawy typowe na @ ale nadzieja umiera ostatnia ;)
    kciukasy &&&&&&&&&

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png

    p19u3e3kjl2wboie.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6575 3778

    Wysłany: 7 lipca 2018, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jak tam?

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 7 lipca 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba się udalo!!! Zaraz lece na betę i zrobię proga przy okazji:)

    https://naforum.zapodaj.net/41efb97b7496.jpg.html

    Magda - mbc, KAL, Sung, Pati88 lubią tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6575 3778

    Wysłany: 7 lipca 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyświetla mi na telefonie ale wierzę.
    <3 <3 <3

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6570 5003

    Wysłany: 7 lipca 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, super!!!

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png

    p19u3e3kjl2wboie.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego