Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, Natalia91!, MałaMi90, Sung, Marilen, SylwiaLu, OlivkowaMama, Pati88
    i inne Staraczki

meldujcie się! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:13

Pati88, Sung, KAL lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiadajcie co tam u Was nowego!

Ja po diagnozie, problem z shbg, łykam Glucophage 1700 przez ten cykl i następny. Potem zaczynam monitoring, jeśli nie zaskoczy po lekach.
    Mąż przebadany - jest całkiem ok.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ho. Będę Was podczytywać ;) ja w prawdzie na forum od stycznia, ale starania od października 2017. Szkoda że nas tyle jest, z tego co napisałaś. Ale w kupie siła.
    Ja przez ten czas poszłam na tyle do przodu że pęcherzyki mi rosną, ale nie pękają. Teraz po zastrzyku fiasko. Walczę dalej i Wam tego życzę. Na pewno będę do Was zaglądać.

Magda - mbc, Natalia91! lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • juna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Opowiadajcie co tam u Was nowego!

Ja po diagnozie, problem z shbg, łykam Glucophage 1700 przez ten cykl i następny. Potem zaczynam monitoring, jeśli nie zaskoczy po lekach.
    Mąż przebadany - jest całkiem ok.

Pozwolę sobie się wtrącić. Z własnego doświadczenia napiszę, że warto męża wysłać na badanie fragmentacji DNA plemników. Wysoka fragmentacja również ma wpływ na brak ciąży. Dobre wyniki ogólne nasienia nie wykluczają problemów z fragmentacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:36

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się.
    Po 3 nieudanych IUI (ostatnia styczeń br) byliśmy wykończeni psychicznie i finansowo.
    Zdecydowaliśmy się na przerwę i zmianę gina.

W lutym pierwszy cykl po IUI miałam monitorowany u nowej gin, bezowulacyjny 34 dni.
    Kolejne 2 cykle mnie zaskoczyły, bo tylko 21 i 23 dni. Czwarty natural mnie zaskoczył w drugą stronę, bo ponad 40 dni. Jakiś tam skok temp. był, miałam pozytywne testy ovu i proga ponad 12 ng/ml, więc może coś tam się kulało, ale oczywiście później test i @.

W tym cyklu chciałam iść na monitoring i stymulację, ale wyszło nieporozumienie w przychodni i nie miałam szans tam dotrzeć do 5dc i na stymulację było już za późno.
    Będę celować w następny. Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy miałam plamienia śródcykliczne, oczywiście też sobie roiłam, że to owulacyjne, ale plamienia minęły, a temperatura tylko w dół i w dół.

22 X mam elektrokauteryzację jajników, więc najpóźniej na koniec sierpnia muszę się do gin zgłosić, żeby na zabieg odpowiedni dzień cyklu ustawić.

Oboje staramy się jeść zdrowiej i rozsądniej

Magda - mbc lubi tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • KAL Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :")

"nie" miło Was tu widzieć :) ale cóż wspierać się trza razem do końca, kiedyś i my pójdziemy na fioletową :)

u mnie cuda na kiju...

10cs był z lametta i monitem, robiłam wymazy z pochwy na wszystko i jestem czysta jak łza i co dziwne okres nie przyszedł (były jakieś małe plamienia przez 3 dni po 37 dniach poszłam do gina i po USG i wywiazie okazało się że jestem przed owulacją kolejną czyli lekarz uznał że te plamienia to musiał być początek nowego cyklu. Teraz 11 cykl starań i najprawdopodobniej (juz bez monitu) 29 czerwca była owu czyli dziś 6dpo.

Jak teraz się nie uda to nie wiem co bedzie- mnie lekarka wysyła na HSG a mąż jest w trakcie implantacji zęba i będzie musiał zażywać za miesiąc antybiotyk...bedzie rekonstrukcja kości założenie implanta eh... wiec nie wiem czy jest sens teraz "inwestować" w ciąże jak pewnie jakość nasienia spadnie do 0 czy po prostu nie przejdziemy na zupełne naturalsiki bez monitów i innych albo te pół roku damy sobie spokój...

a łykam to co w opisie:
    glucophabe 2000 (1000xr na noc i 1000 zwykły do obiadu)
    miovarian,
    letrox
    climea forte ( tak, tak suplement na menopauze :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:55

Akceptacja!
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej dziewczyny! Ja ostatnio miałam przerwę od forum ale już się melduje, jak widać odpuszczenie forum wcale nie pomaga bo ciazy jak nie było, tak dalej nie ma:/ w między czasie miałam HSG - wszystko wyszło ok, oba jajowody drożne. Co miesiac mam monitoringi i owu naturalne są, endo zawsze piękne ale nic mi to nie daje bo @ przychodzi regularnie 31 dc. Teraz akurat wypada na jutro wiec domyślacie się pewnie ze już niezłe swiruje. Testu narazie nie robiłam bo postanowiłam w tym miesiacu zrobić najwcześniej po terminie spodziewanej @ czyli w sobote! I mimo ze mam już od niedzieli bóle brzucha jak na @ to łudzę się ze może jednak się udało... to pierwszy cykl po HSG wiec licze mi przeczyścił mi jajowody i chociaż jeden żołnierzyk dotarł na czas tam gdzie trzeba:) ale znając życie tylko się rozczaruje:/

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Multi! Dawno się nie „widziałyśmy” ;) miałam nadzieje ze Ty już po drugiej stronie;) pamietam ze Ty tez miałaś całkiem niedawno HSG? Czy to coś innego było?

Multiwitamina lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do temperatur to nawet wam nie chce pisać bo nie mierzę regularnie ale po owu czasem mierzę i od kiedy biorę estrogeny na endometrium i climeaforte to moje temp po owu (potwierdzonej monitem) są 36.15, 36.18, 36.22, 36.35

Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Pozwolę sobie się wtrącić. Z własnego doświadczenia napiszę, że warto męża wysłać na badanie fragmentacji DNA plemników. Wysoka fragmentacja również ma wpływ na brak ciąży. Dobre wyniki ogólne nasienia nie wykluczają problemów z fragmentacją.
    Spokojnie, nie badamy nasienia w klinice niepłodności, tylko u najlepszej Pani we Wro, która się na tym zna. Badania będą powtarzane/rozszerzane zgodnie z moim leczeniem. Pierwszy raz za dwa miesiące.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Heeej dziewczyny! Ja ostatnio miałam przerwę od forum ale już się melduje, jak widać odpuszczenie forum wcale nie pomaga bo ciazy jak nie było, tak dalej nie ma:/ w między czasie miałam HSG - wszystko wyszło ok, oba jajowody drożne. Co miesiac mam monitoringi i owu naturalne są, endo zawsze piękne ale nic mi to nie daje bo @ przychodzi regularnie 31 dc. Teraz akurat wypada na jutro wiec domyślacie się pewnie ze już niezłe swiruje. Testu narazie nie robiłam bo postanowiłam w tym miesiacu zrobić najwcześniej po terminie spodziewanej @ czyli w sobote! I mimo ze mam już od niedzieli bóle brzucha jak na @ to łudzę się ze może jednak się udało... to pierwszy cykl po HSG wiec licze mi przeczyścił mi jajowody i chociaż jeden żołnierzyk dotarł na czas tam gdzie trzeba:) ale znając życie tylko się rozczaruje:/

Mam nadzieję, że to będzie to. Często się mówi, że po hsg zaskakuje, także kciukam!! :)

Natalia91! lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Melduję się.
    Po 3 nieudanych IUI (ostatnia styczeń br) byliśmy wykończeni psychicznie i finansowo.
    Zdecydowaliśmy się na przerwę i zmianę gina.

W lutym pierwszy cykl po IUI miałam monitorowany u nowej gin, bezowulacyjny 34 dni.
    Kolejne 2 cykle mnie zaskoczyły, bo tylko 21 i 23 dni. Czwarty natural mnie zaskoczył w drugą stronę, bo ponad 40 dni. Jakiś tam skok temp. był, miałam pozytywne testy ovu i proga ponad 12 ng/ml, więc może coś tam się kulało, ale oczywiście później test i @.

W tym cyklu chciałam iść na monitoring i stymulację, ale wyszło nieporozumienie w przychodni i nie miałam szans tam dotrzeć do 5dc i na stymulację było już za późno.
    Będę celować w następny. Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy miałam plamienia śródcykliczne, oczywiście też sobie roiłam, że to owulacyjne, ale plamienia minęły, a temperatura tylko w dół i w dół.

22 X mam elektrokauteryzację jajników, więc najpóźniej na koniec sierpnia muszę się do gin zgłosić, żeby na zabieg odpowiedni dzień cyklu ustawić.

Oboje staramy się jeść zdrowiej i rozsądniej

Sylwia, kciukam za Ciebie. Fajnie, że tu będziesz z nami :)

SylwiaLu lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    a co do temperatur to nawet wam nie chce pisać bo nie mierzę regularnie ale po owu czasem mierzę i od kiedy biorę estrogeny na endometrium i climeaforte to moje temp po owu (potwierdzonej monitem) są 36.15, 36.18, 36.22, 36.35

Climea forte bierzesz na endo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Sory ze sie wtracam...ale zaciekawilo mnie.
    Ja sie staram 9 lat.
    Od roku z lekarzami..badaniami...jak w stopce..
    Mam cienkie endo rowniez i nikt z tym nic nie robi...
    Teraz po histero i lyzeczkowaniu 6tyg wynosi 6mm...dramat

• KAL Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Climea forte biorę na endo i na zmniejszenie LH. Jeszcze miałam jakieś plastry coś na O w domu sprawdzę na wzrost endo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:19

Akceptacja!

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej Multi! Dawno się nie „widziałyśmy” ;) miałam nadzieje ze Ty już po drugiej stronie;) pamietam ze Ty tez miałaś całkiem niedawno HSG? Czy to coś innego było?
    Hej hej;) histeriskopie. Na początku maja . Po niej 55dniowy cykl i ten teraz. Oba z pęcherzykiem i oba nie pękły, więc coś do przodu ale mało. Tu już mnie dziewczyny pocieszająi w planach mam krzywe i na nast wizycie o leki dodatkowe będę prosić. Teraz mi nic nie zasugerował, a ja w brodę sobie pluje że nie ruszyłam tematu :/ ale co tyle do przodu to i dalej to się pchnie
    A u Ciebie widzę nerwówka, oj jak bym chciała myć testować chociaż haha. Trzymam kciuki i oby nie przyszła @

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Climea forte biorę na endo i na zmniejszenie LH. Jeszcze miałam jakieś plastry coś na O w domu sprawdzę na wzrost endo
    Ooo to jest może bez recepty? Bo ja mam 16 i zapytałam się czy to zabijać- to nie.
    Zostajemy jeszcze jakiś czas u gościa, ale jak nie podziała konkretnie pójdziemy gdzieś dalej

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Ooo to jest może bez recepty? Bo ja mam 16 i zapytałam się czy to zabijać- to nie.
    Zostajemy jeszcze jakiś czas u gościa, ale jak nie podziała konkretnie pójdziemy gdzieś dalej

Tak, bez recepty. Ja też mam 16

Akceptacja!

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Tak, bez recepty. Ja też mam 16
    <3 życie mi ratujesz. Biorę na własną odpowiedzialność. Kupię sobie. A Ciebie zmalało? Czy nie sprawdzałaś? I jak u Ciebie z pękaniem pęcherzyków?

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    <3 życie mi ratujesz. Biorę na własną odpowiedzialność. Kupię sobie. A Ciebie zmalało? Czy nie sprawdzałaś? I jak u Ciebie z pękaniem pęcherzyków?

Nie sprawdzałam jeszcze.

Ponoć pękają :)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Akceptacja!
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ