staraczki z Białegostoku
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewuszki, przepraszam, że tyle mnie nie było
witam wszystkie nowe.
Tak sobie czytałam wasze wszystkie wypowiedzi i powiem Wam, boje się. Za 3 dni zaczynam leczenie z CLO i kurcze... niesamowicie boje sięWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 17:05
Ania
-
Trapa, nic się nie bój :* Musi być dobrze! Trzymam kciuki, żeby CLO dało radę Ja póki co czekam na owu i ma nadzieję, że ten cykl będzie szczęśliwy. Ściskam mocno :*
Trapa lubi tę wiadomość
-
Szukałam i niestety ale najprawdopodobniej się jej pozbyłam w sumie najważniejsza była kolejność przyjmowania tabletek. Najpierw o 14 tabletki przeczyszczające A o 16 espumisan i czopki. Reszta dotyczyła rzeczy które powinnaś zabrać np.szlafrok, kapcie no i że dzień przed zabiegiem zjeść tylko lekkie śniadanie i wypić 3 litry wody. W dniu zabiegu nic nawet pić03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Agnieszka A. będziesz miała laparo ma Parkowej? U dr Tomaszewskiego?
-
Agnieszka_A. wrote:Tak na Parkowej u dr J. Tomaszewskiego.
Dużo wcześniej się umawiałaś? Jakie miałaś badania przy laparo? Moja gin mówiła, że niezbędny będzie stopień czystości, robiłaś coś jeszcze?
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie i żeby laparo przybliżyła Cię do posiadania maleństwa -
MalPog wrote:Dużo wcześniej się umawiałaś? Jakie miałaś badania przy laparo? Moja gin mówiła, że niezbędny będzie stopień czystości, robiłaś coś jeszcze?
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie i żeby laparo przybliżyła Cię do posiadania maleństwa
Dzwoniłam do kliniki 1 dc (tak miałam ustalone). Tak naprawdę już po wizycie w grudniu Doktor przekazał moje dokumenty na Parkową i czekałam tylko na dobry wynik wymazu.
Taki wyszedł mi ostatnio więc czekałam tylko na @, żeby się umówić.
I zgłaszałam się jeszcze na Parkową wypełnić dokumenty dla anastezjologa i dostałam woreczek z lekami, które mam przyjąć jutro - dzień przed zabiegiem.
Jak zadzwoniłam się umawiać to dostałam jeszcze info, że mam zrobić:
morfologię
elektrolity
grupę krwi
układa krzepnięcia: APTT, PT, INR. -
Aga wszystkie badania robiłaś na Parkowej czy w innym laboratorium? W którym dniu cyklu będziesz mieć zabieg? Mi gin powiedziała, żebym zgłosiła się do niej od razu jak skończy mi się @, wtedy zrobi mi poziom czystości i jeśli będzie ok, to umówimy się na laparo. Nie chciałabym przegapić odpowiedniego dc, więc może od razu powinnam zgłosić się na Parkową???
-
MalPog wrote:Aga wszystkie badania robiłaś na Parkowej czy w innym laboratorium? W którym dniu cyklu będziesz mieć zabieg? Mi gin powiedziała, żebym zgłosiła się do niej od razu jak skończy mi się @, wtedy zrobi mi poziom czystości i jeśli będzie ok, to umówimy się na laparo. Nie chciałabym przegapić odpowiedniego dc, więc może od razu powinnam zgłosić się na Parkową???
Miałam mieć 10 dc ale będę miała 9dc bo lekarz ma wyjazd jakiś.
Laparo ma być do 12 dc, po zakończeniu krwawienia.
Może powinnaś zadzwonić 1-2dc i umówić termin. Jeśli poziom czystości wyjdzie nie tak jak trzeba to najwyżej odwołasz a przynajmniej termin Ci nie ucieknie.
Badania robiłam w Diagnostyce na Legionowej. Grupę krwi robiłam z kartą (będę ją miała jeszcze do odbioru). Zapłaciłam ok 114 zł. -
Dziękuję za info i mocno trzymam kciuki za udany zabieg :*
-
Agnieszka A. trzymam kciuki. Nie martw się za bardzo bo wszystko szybko i sprawnie pójdzie zobaczysz. Jesteś w dobrych rękach.03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Aga jak się czujesz? Jak po zabiegu? Ściskam :*
-
hej. Własnie wróciłam do domu. Cieszę się, że mam to już za sobą. Do poniedziałku będę męczyć się z opatrunkami. Ogólnie czuje się dobrze choć brzuch i zmęczenie dokucza. W histeroskopii stwierdzono: jama macicy prawidłowej wielkości, ujścia jajowodów widoczne - reaktywne, endometrium stosowne do fazy cyklu. W laparoskopii stwierdzono: trzon macicy prawidłowej wielkości z mięśniakiem w trzonie - wyłuszczono go; przydatki lewe: jajnik z prawdiłowym aparatem pęcherzykowym w zroście z otrzewną - zrosty uwolniono; jajowód wolny na przebiegu, drożność jajowodu uzyskano po wysokociśnieniowych grupach podania. Przydatki prawe: jajnik z prawidłowym aparatem pęcherzykowym, jajowód wolny na przebiegu, drożność jajowodu uzyskano po wysokociśnieniowych grupach podania. Pozostałe narządy jamy brzusznej bez widocznych zmian. W jamie brzusznej i w jamie macicy pozostawiono żel przeciwzrostowy Hyalobarrier.
-
monia10291 wrote:Agnieszka z tego co piszesz było co naprawiać i teraz nic tylko się starać i zachodzić w ciążę
Było. A Wasilewski mi leki na stymulację owu dawał, gdy jajowody niedrożne. Brak słów.
Teraz zgubić muszę kg. Oby owu była i można będzie się starać.