staraczki z Białegostoku
-
WIADOMOŚĆ
-
A masz problemy z owulacją? Faktycznie Wasilewski niepotrzebnie Cię faszerował i aż mu się dziwię że tak postąpił. Długo tak Cię leczył?03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Ok cofnęłam się do pierwszej strony i doczytałam twoją długą historię leczenia. Mi Wasilewski już po pół roku czyli po jakiś 2-3 wizytach zaproponował laparoskopię, bez zbędnego futrowania lekami. Tyle że ja mam naturalnie owulacje, w hormonach też wszystko grało więc już nie miał innych pomysłów. Za tą podpowiedź jestem mu wdzięczna. W przyszłym tygodniu będę się z nim widzieć. Ciekawe co wymyśli03.2015 - początek starań
Czekamy na efekty -
Agnieszka dobrze, że już jesteś po wszystkim. Z tego co piszesz laparoskopia była u Ciebie niezbędna, teraz jesteś już na prostej drodze do fasolki
Możecie starać się w tym cyklu czy lekarz zalecił się wstrzymać do następnego? -
MalPog wrote:Agnieszka dobrze, że już jesteś po wszystkim. Z tego co piszesz laparoskopia była u Ciebie niezbędna, teraz jesteś już na prostej drodze do fasolki
Możecie starać się w tym cyklu czy lekarz zalecił się wstrzymać do następnego?
Dokładnie. Była niezbędna
W rozpisce mam, że zakaz współżycia od 4 do 8 tygodni. Na pewno poczekamy do wizyty 30 marca. Wtedy będę miała kontrolne usg.
Póki co i tak chodzę jak babcia hehe, szwy, opatrunki itp. plus plamienie mam cały czas więc kompletnie na starania nie mam ochoty Poza tym u mnie i tak problem z owu więc rozwiązaniem będą pewnie monitoringi. Wtedy będzie jasne czy szansa jest czy nie. -
Hejka! U mnie od paru dni okres płodny, piękny śluz także działamy. Do tej pory zawsze bolał mnie jajnik w pobliżu owulacji A po laparoskopii zniknęły te bóle. Trochę mnie to martwi bo zawsze był to sygnał że jajniki pracują i mogłam zorientować się co do owulacji może któraś z Was ma podobne doświadczenie?03.2015 - początek starań
Czekamy na efekty -
Hej Dziewczyny, u mnie stan zawieszenia. Jutro mam wizytę u dr Tomaszewskiego, będę umawiać się na laparoskopię. Bardzo chciałabym, żeby udało się ją zrobić w tym cyklu, ale zostało mi już mało czasu. Pewnie uda się dopiero w następnym
Wychodowałam ładny pęcherzyk, ale co z tego... i tak się zmarnuje -
MalPog a może akurat jeszcze w tym cyklu uda się ustalić datę
U mnie we wtorek minął 2 tygodnie od zabiegu. Na 30 marca ustaliłam wizytę kontrolną z usg. I zobaczymy co dalej.
Pod koniec tygodnia powinnam też już mieć plan diety więc będę działać i z dietą i z ćwiczeniami. -
Obawiam się, że będzie za późno, jutro będzie 11dc, a laparo robią tylko w I fazie cyklu W tamtym tygodniu zrobiłam wszystkie badania, wyszły ok, więc mogłabym mieć ją zrobioną. Niestety nie udało mi się wcześniej umówić z lekarzem i wszystko było robione na wariata. Ehh.. Najwyżej poczekam jeszcze miesiąc.
Gdzie ukladasz dietę? -
Monia powodzenia oby zaskoczyło w tym cyklu
monia10291 lubi tę wiadomość
-
MalPog wrote:Obawiam się, że będzie za późno, jutro będzie 11dc, a laparo robią tylko w I fazie cyklu W tamtym tygodniu zrobiłam wszystkie badania, wyszły ok, więc mogłabym mieć ją zrobioną. Niestety nie udało mi się wcześniej umówić z lekarzem i wszystko było robione na wariata. Ehh.. Najwyżej poczekam jeszcze miesiąc.
Gdzie ukladasz dietę?
A to faktycznie będzie za późno. Laparo miało być zrobione do 12 dc. Ja dzwoniłam umawiać się 1dc po tym jak 2 tyg wcześniej dostałam zielone światło.
Dietę układa mi Agata z http://dietetyczne-fanaberie.pl. W piątek powinnam ją mieć. Jutro jeszcze mam zbadać lipidogram, glukoze i insulinę. A i w środę będę miała wyniki badań na alergię. Doktor zasugerował ich zrobienie, bo moja waga stoi w miejscu. Od razu mąż razem zrobił. -
Dziękuję, przejrzę jej stronę. Szukam dietetyka dla mamy, bo choruje na rzs, a podobno dieta w chorobach autoimmunologicznych może bardzo pomóc.
A gdzie robiłaś alergie pokarmowe? To badanie z krwii czy inną metodą? -
Dzięki
Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
-
Dziewuszki, a mi sie chyba udało. dzis o 12 w poludnie robiłam test (dzis termin miesiaczki) no i 2 kreski... ta druga blada ale bardzo dobrze widoczna ide jutro na bete trzymajcie kciuki :*
MalPog, Agnieszka_A., Paulina48, agu92 lubią tę wiadomość
Ania
-
Trzymam i czekam na dobre wieści :*