X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected]

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • malaslonia Nowa

Wysłany: 9 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubecek wrote:
    no tak skleroza nie boli zapomniała odpisac:(
    ja mieszkam w Krefeld :) mamy tu cicho . jezioro :) nie to co w Pl tam 50 m od domku zaczyna sie jeden las taki mały a do takiego normalego mamy jakies 400 m :D

Cześć dziewczyny,

ja też od kwietnia w Krefeld osiądę :) przeprowadzka z Dusseldorfu, tutaj trochę za drogo dla nas. W centrum Krefeld znaleźliśmy dwa pokoje 62m2 w kamienicy z poczatku wieku w cenie, którą jesteśmy w stanie zapłacić :) strasznie się cieszę, jedyny minus jest jednak taki, że teraz musimy trochę zainwestować: kupić meble kuchenne, kanapę i jakieś sprzęty. Staramy się o dziecko, a do tej pory mieszkaliśmy w kawalerce (zresztą w podobnej cenie) więc zależało nam na większym mieszkaniu.
    Co do lekarzy ginekologów, to moje poszukiwania rozpocząłam w październiku:
    1 lekarz - chce Pani mieć dziecko?To świetnie, oby tak dalej. To było wszystko co miał do powiedzenia. Wyprosiłam go, żeby mi zrobił chociaż badanie na różyczkę i toxo (oczywiście płatne) - polski lekarz
    2 lekarz - wydawał się ok,(poza tym, że przy każdej wizycie pytał jakie biorę pigułki) do czasu kiedy moje wyniki mammografii nie były do końca prawidłowe, wtedy olał sprawę i pzrestał być dostępny. Po drodze zaliczył jeszcze jedną wpadkę w pomyleniu pacjentów i zapisaniu mojemu mężowi leku na dżumę i kiłe (koński antybiotyk)...
    3 kolejny lekarz z polecenia - również Polak. Jako pierwszy zrobił mi Usg, żeby sprawdzić czy jajeczkowanie w ogóle występuje. Konkretny i miły, chociaz boję się tego, że wszyscy się tacy wydają dopóki nie stanie się coś, co odbiega od normy. Powiedział, że jeżeli za pół roku nie zajdę w ciążę, należy zrobić badania (jakieś dalsze). Pozostali dwaj twierdzili, że jestem jeszcze bardzo młoda i mam czas - rocznik 87
    Myślę, że warto szukać do skutku. W związku z moimi perturbacjami zdrowotnnymi - zaczęliśmy starania dopiero miesiąc temu. Teraz spóźnia mi się okres, choć czuję się jakbym go miała (ból jajników), piersi bolą już od tygodnia przed spodziewanym okresem, a test wyszedł negatywny...

• kubecek Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaslonjia fajn ie ze do Krefeld sie przeprowadz\acie fajne miasto ja do centrum mam tramwajem jakies 20 minut :) ten mój gin tu w Krefeld no coż nie mam wyjscia do niego chodzic musze bo z językiem jeszcze sobie az tak nie radze zeby isc do niemieckiego gin

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • Sylwia33 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja mieszkam niedaleko Frankfurtu nad Menem, Patrycja do Ciebie mam blisko ;)

patrycja lubi tę wiadomość

17u9h371a0pgn9oc.png
    km5scwa124lzgy51.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a gdzie mieszkasz? Ja do Frankfurtu mam z jakąś godz drogi. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia33 wrote:
    Werni ja mieszkam niedaleko Frankfurtu nad Menem, Patrycja do Ciebie mam blisko ;)

A dokładnie gdzie ? :)

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • Sylwia33 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy samym Frankfurcie praktycznie-5 min autem i jestem. Neu-Isenburg :)

17u9h371a0pgn9oc.png
    km5scwa124lzgy51.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia33 wrote:
    ja przy samym Frankfurcie praktycznie-5 min autem i jestem. Neu-Isenburg :)

A jak w ogóle znalazłaś się w Niemczech ? :)

bfarljmzlmrs7kj3.png

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja rowniez z Niemiec pisze :) mieszkam pod Kolonia.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 22:37

ovufriend.pl
  • vvviola Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja również mieszkam w Niemczech w Meersburgu nad Jeziorem Bodeńskim :) staramy sie 4 cykl w środę wybieram się do ginekologa bo dokucza mi ostatnio ból jajników wole sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Kupowałyście może testy owulacyjne w niemczech? jak to wygląda cenowo i czy można je dostać w dużych drogeriach takich jak muller ? ja widziałam tam tylko te na ślinę (drogie coś ok 30 euro).
    Pozdrawiam i życzę powodzenia ! :)

• werni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka niestety nie kupowalam testów owulacyjnych. Może je kupie w pl bo w sobotę wyjezdzam. Porobie badania i tez sprawdze co z owulka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam testy owulacyjne, na pewno są w realu, dm i rossmannie. Cen dokładnie nie pamiętam, ale coś 5-10 euro ;)

bfarljmzlmrs7kj3.png

• kubecek Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvviola wrote:
    Cześć dziewczyny ja również mieszkam w Niemczech w Meersburgu nad Jeziorem Bodeńskim :) staramy sie 4 cykl w środę wybieram się do ginekologa bo dokucza mi ostatnio ból jajników wole sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Kupowałyście może testy owulacyjne w niemczech? jak to wygląda cenowo i czy można je dostać w dużych drogeriach takich jak muller ? ja widziałam tam tylko te na ślinę (drogie coś ok 30 euro).
    Pozdrawiam i życzę powodzenia ! :)
    widziałam w realu testy za ok 16eu wiec za ta cene kupiłamsobie w Pl 100 szt :)

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sa w realu , rzucily mi sie w oczy gdy bralam test ciazowy. Sa w podobnych cenach co testy ciazowe. Tzn probowalam wziasc bo w weekend po karnawale byly pustki na polkach! Chyba karnawal byl udany :D i przez nch musialam isc do apteki i za test o czulosci 25 musialam zaplacic 14 euro. Oj bolało :)

ovufriend.pl
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście ceny testów, leków tutaj w Niemczech to jakaś porażka, dlatego ja jadąc zawsze do PL robię sobie zapas ;)

bfarljmzlmrs7kj3.png

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robie zapasy, tymbardziej,ze bywam w Polsce raz na jakies 3 miesiace czasem czesciej wiec duzego zapasu nie potrzebuje :D a w Polsce tescik wychodzi 2,50 euro wiec wiadomo :D

ovufriend.pl
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeważnie 2 razy w roku jestem w PL, bo mąż ma tylko 30 dni urlopu, ale czasem ktoś do mnie wpadnie to zawsze coś przywiezie :)

bfarljmzlmrs7kj3.png

• vvviola Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja jestem w polsce co 1,5 miesiąca i również robie zapasy niestety teraz zapomniałam o testach owulacyjnych obawiam się, że a aptece będą bardzo drogie no cóż poszukam po sklepach a nie wiecie czy są w Kauflandzie ?

• patrycja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kauflandzie nie wiem, nigdy nie zwracałam na to uwagi, bo i rzadko tam bywam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:10

bfarljmzlmrs7kj3.png

• Maxima Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE !

Jestem tutaj nowa i tez z D. W sierpniu ubieglego roku poronilam w 6 tyg.;( Zaszlam odraz po wyciagnieciu spirali. W trakcie noszenia spirali mialam straszne bole w dole brzucha i sluz niczym katar z nosa mi sie ciagle lal. Moze pobudzilo to do pracy moje leniwe jajniki. Do teraz nie moge zajsc w ciaze biore juz 4 cykl CLOMID, Hormeel (krople) i pije siemie lniane. Sluz ni jaki, prawie zaden. Cztalam o wiesiolku i zamierzam zaczac brac. Dzisiaj jest 14 DC, niby owulacja. Czy wiesiolek moge zaczac brac odrazu czy lepiej odczekac?
    Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 02:05

0d1y3e3k6tpiot5r.png
    30.05.2004[*] 5 tyg.
    15.08.2014[*] 6 tyg.
    89554e5b2dd7fc480db40ad2398d7c04.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ