Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, powiedzcie mi czy w marketach typu dm, rossman, real czy cos dostane kwas foliowy ? albo jakis zbiór witamin ?
mam ostatni listek jeszcze z pl i nie wiem czy starczy do kolejnej wizyty -
Ja to witaminy kupilam ostatnio w Rosmanie.. Różne kupilam, aktiv a-z, wit c z cynkiem, aktiv mama, dla mojego gdzie jest selen wit c cynk. Ale wszystkich naraz nie bierzemy..
-
Dziewczyny mam pytanie czy wasz mąż/partner robił badanie nasienia w de i jak to wygląda? Próbuje namówić mojego żeby poszedł. Szukam tez laboratorium.
-
hej. mój mąż był 3 tygodnie temu na pierwszym spotkaniu.
Dostał 2 pojemniczki do nasienia.
Ma je dostarczyc , zapełnione juz, w poniedziałek.
Na pierwszej wizycie robione miał usg jąder.
Teraz ma miec pobieraną krew do badan.
Nastepne badanie wypada mu w polowie maja (nasienia) -
Mój mąż miał robione 2 razy badanie nasienia. Dokładnie to wygląda tak jak pisze marjotka. Dodatkowo miał badanie na prostatę, usg jąder i pobieraną krew. Po pierwszym badaniu dostał jakieś ziołowe tabletki, które nic nie pomogły, ale stwierdzili, że z takimi wynikami można naturalnie zajść w ciążę. Badanie z tego co pamiętam kosztuje 50 euro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:32
-
Mieszkamy w Ludwigshafen koło Mannheim. Dzięki dziewczyny za odp. Ja to miałam podwyższona prl to mi ginka dala na to bromka, teraz chce żeby mój poszedł do lekarza w pl nie chciał powiedział ze chce tu w de się zbadać. A Wy skąd jesteście ?
-
Mój kiedyś mieszkał tam gdzie Ty Patrycja znalazłam dr. Drzymulskiego w necie i tez mojego koledzy mówili ze do niego chodzą to może i mój pojdzie.
-
nick nieaktualny
-
Hej Kobietki Jestem tu nowa, tyle co odkryłam ten wątek, z reszto dopiero raczkuje na forum Mieszkam w Niemczech prawie 3 lata, o nasz maleńki Skarb staramy się z mężem parę miesięcy. Niestety długi czas miałam ogromny problem, żeby znaleźć dobrego ginekologa. Gdzie nie poszłam do przychodni to mnie odsyłali, mówiąc że mają komplet i nie przyjmują nowych pacjentek, chyba, że byłabym w ciąży. Jakaś paranoja, a mi zależało no kimś poleconym i kompetentnym, bo w końcu staramy się zapoczątkować nowe życie i chcieliśmy do tego podejść jak najrozważniej W momencie, kiedy postanowiliśmy na jakiś czas przerwać starania (ze względu na nową pracę), zafasolkowaliśmy. Niestety zły los chciał, że bardzo szybko poroniłam... Jednak dzięki ciąży mam na prawdę wspaniałą pani ginekolog, która bardzo dobrze się mną zaopiekowała. Opieka w szpitalu była również pierwszorzędna, dzięki czemu jakoś przez to wszystko udało mi się przejść. Lekarze i personel podchodzili do mnie jak do człowieka, ktory przechodzi przez trudne chwile, a nie jak do "towaru na taśmie". Podsumowując, jak w każdym kraju są plusy i minusy, ale z opieki lekarskiej jestem na prawdę zadowolona, jak również mam spokój ducha, że z kolejną ciążą będzie wszystko w porządku
Jeśli chodzi o test ciążowy to polecam rossmannowski, przystępna cena i skutecznyAniołek [*] - 23.04.2015 -
Podobno właśnie z rosmana są szczęśliwe Milo Cie poznać Nela, super ze udało Ci się znaleźć ginke. Ja to narazie w pl się badam. Ale myślę ze od sierpnia zaczne szukać tu na miejscu. Podobno jest w Mannheim dobry lekarz pl ale muszę mieć kartę aok.
-
nick nieaktualny
-
Ciebie również miło poznać Werni W Niemczech bez ubezpieczenia jest ciężko. Moja gin jest rosjanką i jest na prawdę świetna, cieszę się, że na nią trafiłam, a że mówi z akcentem to i mam mniejsze opory przed mówieniem po niemiecku
Nataliano, poczytałam troszkę niemieckie fora i najczęściej polecane testy z apteki przez forumowiczki to Clear Blue albo Müller
Aniołek [*] - 23.04.2015 -
nick nieaktualny