X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej marjotka, niekoniecznie znam sie na tym, gdyz nigdy nie stosowalam takich zeli ale polukalam troche w necie i sa takie, np Gleitmittel bei Kinderwunsch SASMAR Conceive Plus Gel. Nie wiem czy o to Ci chodzilo. Mozesz popatrzec na linku: http://www.kiwu-portal.de/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, tez mieszkamy w DE juz prawie 5 lat na stale :) mieszamy na Sylcie, o nasza fasolke staramy sie juz rok, na początku oczywiscie naturalnie bez stresu póki w jednym z cykli jajeczko nie przeroslo sie w 5 cm torbiel. Oczywiscie zaraz na drugi dzien wykonano laparoskopie. Stwierdzono Pcos, i teraz wlasnie jestem w drugim cylku z Clomifenem, dzisiaj bylam na wizycie jejeczka popenkaly wiec cierliwie czekam oby @ nie przyszla :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ulcia, fajnie ze do nas dołączyłas. Trzymam kciuki za starania. A ja mam do Was pytanko, zapewne już je tutaj kiedyś ktoś zadał ale jestem zbyt leniwa by szukać. Ponieważ jeszcze nigdy nie udało mi się u siebie zaobserwować śluzu płodnego postanowiłam wypróbować wiesiołka i siemię lniane. Polukalam na regałach w Rossmannie i dm ale nigdzie nic nie znalazłam. Wiec podeszłam do apteki i poprosiłam o jakieś preparaty zawierajace te substancje. Pani spytała w jakim celu chce je zażywać no i powiedziałam co i jak. Mega, ale mega dziwnie na mnie spojrzała i orzekła ze pierwszy raz o czymś takim słyszy. Teraz myśle ze mogłam skłamać bo ona myślała ze potrzebuje tego na poprawę trawienia. Czy któraś z Was kupowała to tutaj w De i jeśli tak to gdzie? Dzięki z góry za podpowiedz.

• marjotka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Hej marjotka, niekoniecznie znam sie na tym, gdyz nigdy nie stosowalam takich zeli ale polukalam troche w necie i sa takie, np Gleitmittel bei Kinderwunsch SASMAR Conceive Plus Gel. Nie wiem czy o to Ci chodzilo. Mozesz popatrzec na linku: http://www.kiwu-portal.de/

Dzięki krysiak :) włąsnie o to mi chodziło :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Witaj Ulcia, fajnie ze do nas dołączyłas. Trzymam kciuki za starania. A ja mam do Was pytanko, zapewne już je tutaj kiedyś ktoś zadał ale jestem zbyt leniwa by szukać. Ponieważ jeszcze nigdy nie udało mi się u siebie zaobserwować śluzu płodnego postanowiłam wypróbować wiesiołka i siemię lniane. Polukalam na regałach w Rossmannie i dm ale nigdzie nic nie znalazłam. Wiec podeszłam do apteki i poprosiłam o jakieś preparaty zawierajace te substancje. Pani spytała w jakim celu chce je zażywać no i powiedziałam co i jak. Mega, ale mega dziwnie na mnie spojrzała i orzekła ze pierwszy raz o czymś takim słyszy. Teraz myśle ze mogłam skłamać bo ona myślała ze potrzebuje tego na poprawę trawienia. Czy któraś z Was kupowała to tutaj w De i jeśli tak to gdzie? Dzięki z góry za podpowiedz.
    Na mnie dziwnie patrzyli w aptekach jak poprosiłam o termometr z dwoma miejscami po przecinku...dwóch nawet stwierdziło, że czegoś takiego nie ma.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marjotka wrote:
    dziewczynki a wiecie może czy jest jakiś odpowiednik niemiecki żeli ułatwiających zajście w ciąże ?
    w pl wiem że jest np preespeed, Conceive Plus . w internetowej aptece nie ma.. moze któras z was sie orientuje ? podobno działają cuda :)
    Ja dostalam w aptece (oczywiscie na zamowienie ale byl tego samego dnia) zel pre seed... cudow nie zdzialal ale zawsze mozna popróbować; -)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak kupisz w DM olej z wiesiolka nazywa sie Nachtkerzenöl a siemie lniane mozesz kupic do zaparzania w calosci lub mielone Leinsamen sie nazywa i stoi tam gdzie te wszystkie maki, sezamy, kasze itp albo mozesz kupic w kapsulkach i to sie nazywa Omega 3 Leinöl - musisz zwocic uwage bo maja omega 3 roznego pochodzenia (chciazby rybiego)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Krysiak kupisz w DM olej z wiesiolka nazywa sie Nachtkerzenöl a siemie lniane mozesz kupic do zaparzania w calosci lub mielone Leinsamen sie nazywa i stoi tam gdzie te wszystkie maki, sezamy, kasze itp albo mozesz kupic w kapsulkach i to sie nazywa Omega 3 Leinöl - musisz zwocic uwage bo maja omega 3 roznego pochodzenia (chciazby rybiego)
    Dzieki Roxa,w rezultacie ta pani w aptece zgodzila sie zamowic mi i olej z wiesiolka i siemie w kapsulkach. Ale na przyszlosc bede szukac jeszcze raz w dm. A no i gratulacje ;-)

roxa lubi tę wiadomość

• renate Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Mogę dołączyć?
    My mieszkamy w Dortmundzie o drugiej dzidzi myślimy od paru miesięcy, ale właściwie dopiero taki na "poważnie" to pierwszy cykl starań za nami niestety nieudany dziś wyszedł kolejny test negatywny... a dziś wiem że to już wynik ostateczny także nie udało się :/ czekam na @ i zaczynamy od nowa...

mybvl0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Renate. Miło ze postanowiłaś do nas dołączyć. Życzę powodzenia i trzymam kciuki za owocne staranka. Ja w czwartek dostałam wreszcie po 60 dniach @ od poniedziałku znowu zaczynam z CLO no i to ma być nasze pierwsze podejście do iui. Nowy cykl, nowe nadzieje

• werni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wczoraj zjechalam do mojego, ale narszie odpuszczamy starania. Muszę uregulować hormony.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Werni! A ja w poniedziałek na kontrole sprawdzić jak się sytuacja przedstawia i jeśli wszystko dobrze, to w przyszłym tygodniu iui..

• werni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymane kciuki :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie plany na weekend? :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Jakie plany na weekend? :)
    Ja dzisiaj na urodziny do kolezanki. Dobrze ze wczoraj przyslala wiadomosc z przypomnieniem bo ja kompletnie zapomnialam, wiec pewnie nie poszlabym. A tak poza tym to czyste lenistwo.... przy tych temperaturach.... A u Ciebie jakie plany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Dzieki Roxa,w rezultacie ta pani w aptece zgodzila sie zamowic mi i olej z wiesiolka i siemie w kapsulkach. Ale na przyszlosc bede szukac jeszcze raz w dm. A no i gratulacje ;-)
    No to dobrze ze ci zamowila mimo oporow... no ale na przyszłość spokojnie wszystko mozesz dostac w dm ;-) jak cos to pisz ;-)
    Dziekuje za gratulacje ale dopiero sie okaze ostatecznie czy jest czego...

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i trzymam za twoje iui!!!

krysiak lubi tę wiadomość

• marjotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    ja dzis byłam u ginekolog no i na naturalne poczecie szanse mamy mini mini minimalne.
    Czeka nas wizyta w Kinderwunsch .
    ktoś się orientuję jak wygląda cenowo i wgl np inseminacja ?

74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marjotka wrote:
    hej dziewczyny :)
    ja dzis byłam u ginekolog no i na naturalne poczecie szanse mamy mini mini minimalne.
    Czeka nas wizyta w Kinderwunsch .
    ktoś się orientuję jak wygląda cenowo i wgl np inseminacja ?
    Hej Mariotka, po krotce jak to bylo u mnie. Tyle ze ja nie lecze sie w Kinderwunschzentrum tylko u ginekologa endokrynologa. Do tej pory gdy mialam monitoring (tak od okolo roku) placilam za usg 35€, bo moja kasa chorych tego nie pokrywa. Oprocz tego leki, ale te na recepte wiec po 5€. Teraz podchodze do inseminacji i to troszke inaczej wyglada. Od lekarza dostaje sie wycene i z ta wycena idzie sie do kasy chorych i sklada wniosek o przyznanie dofinansowania. Dofinansowanie wynosi z reguly 50% kosztow ogolnych. W te koszty sa juz wliczone usg, leki, wizyty i sam zabieg. Tak wiec w sumie daje to okolo 200-250€ za podejscie, ktore trzeba samemu pokryc. Wtedy tez leki na recepte sa drozsze, wczesniej placilam 5€ a teraz okolo 12€ czy jakos tak. My dostalismy zgode od kasy chorych na 8 podejsc, lekarz mowi, ze zrobimy 3 i wiecej nie ma sensu. Ale mysle, ze o wszystkim tak naprawde zdecydujemy gdy przyjdzie na to pora.

• marjotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, czyli inseminacja nie jest refundowana z kasy chorych ? a w jakiej krankenkassie jestes ?

74dii09ks5ackuu5.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ