Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej marjotka, niekoniecznie znam sie na tym, gdyz nigdy nie stosowalam takich zeli ale polukalam troche w necie i sa takie, np Gleitmittel bei Kinderwunsch SASMAR Conceive Plus Gel. Nie wiem czy o to Ci chodzilo. Mozesz popatrzec na linku: http://www.kiwu-portal.de/
-
nick nieaktualnywitajcie, tez mieszkamy w DE juz prawie 5 lat na stale mieszamy na Sylcie, o nasza fasolke staramy sie juz rok, na początku oczywiscie naturalnie bez stresu póki w jednym z cykli jajeczko nie przeroslo sie w 5 cm torbiel. Oczywiscie zaraz na drugi dzien wykonano laparoskopie. Stwierdzono Pcos, i teraz wlasnie jestem w drugim cylku z Clomifenem, dzisiaj bylam na wizycie jejeczka popenkaly wiec cierliwie czekam oby @ nie przyszla
-
nick nieaktualnyWitaj Ulcia, fajnie ze do nas dołączyłas. Trzymam kciuki za starania. A ja mam do Was pytanko, zapewne już je tutaj kiedyś ktoś zadał ale jestem zbyt leniwa by szukać. Ponieważ jeszcze nigdy nie udało mi się u siebie zaobserwować śluzu płodnego postanowiłam wypróbować wiesiołka i siemię lniane. Polukalam na regałach w Rossmannie i dm ale nigdzie nic nie znalazłam. Wiec podeszłam do apteki i poprosiłam o jakieś preparaty zawierajace te substancje. Pani spytała w jakim celu chce je zażywać no i powiedziałam co i jak. Mega, ale mega dziwnie na mnie spojrzała i orzekła ze pierwszy raz o czymś takim słyszy. Teraz myśle ze mogłam skłamać bo ona myślała ze potrzebuje tego na poprawę trawienia. Czy któraś z Was kupowała to tutaj w De i jeśli tak to gdzie? Dzięki z góry za podpowiedz.
-
krysiak wrote:Hej marjotka, niekoniecznie znam sie na tym, gdyz nigdy nie stosowalam takich zeli ale polukalam troche w necie i sa takie, np Gleitmittel bei Kinderwunsch SASMAR Conceive Plus Gel. Nie wiem czy o to Ci chodzilo. Mozesz popatrzec na linku: http://www.kiwu-portal.de/
Dzięki krysiak włąsnie o to mi chodziło -
krysiak wrote:Witaj Ulcia, fajnie ze do nas dołączyłas. Trzymam kciuki za starania. A ja mam do Was pytanko, zapewne już je tutaj kiedyś ktoś zadał ale jestem zbyt leniwa by szukać. Ponieważ jeszcze nigdy nie udało mi się u siebie zaobserwować śluzu płodnego postanowiłam wypróbować wiesiołka i siemię lniane. Polukalam na regałach w Rossmannie i dm ale nigdzie nic nie znalazłam. Wiec podeszłam do apteki i poprosiłam o jakieś preparaty zawierajace te substancje. Pani spytała w jakim celu chce je zażywać no i powiedziałam co i jak. Mega, ale mega dziwnie na mnie spojrzała i orzekła ze pierwszy raz o czymś takim słyszy. Teraz myśle ze mogłam skłamać bo ona myślała ze potrzebuje tego na poprawę trawienia. Czy któraś z Was kupowała to tutaj w De i jeśli tak to gdzie? Dzięki z góry za podpowiedz.
-
nick nieaktualnymarjotka wrote:dziewczynki a wiecie może czy jest jakiś odpowiednik niemiecki żeli ułatwiających zajście w ciąże ?
w pl wiem że jest np preespeed, Conceive Plus . w internetowej aptece nie ma.. moze któras z was sie orientuje ? podobno działają cuda
-
nick nieaktualnyKrysiak kupisz w DM olej z wiesiolka nazywa sie Nachtkerzenöl a siemie lniane mozesz kupic do zaparzania w calosci lub mielone Leinsamen sie nazywa i stoi tam gdzie te wszystkie maki, sezamy, kasze itp albo mozesz kupic w kapsulkach i to sie nazywa Omega 3 Leinöl - musisz zwocic uwage bo maja omega 3 roznego pochodzenia (chciazby rybiego)
-
nick nieaktualnyroxa wrote:Krysiak kupisz w DM olej z wiesiolka nazywa sie Nachtkerzenöl a siemie lniane mozesz kupic do zaparzania w calosci lub mielone Leinsamen sie nazywa i stoi tam gdzie te wszystkie maki, sezamy, kasze itp albo mozesz kupic w kapsulkach i to sie nazywa Omega 3 Leinöl - musisz zwocic uwage bo maja omega 3 roznego pochodzenia (chciazby rybiego)
roxa lubi tę wiadomość
-
Cześć Mogę dołączyć?
My mieszkamy w Dortmundzie o drugiej dzidzi myślimy od paru miesięcy, ale właściwie dopiero taki na "poważnie" to pierwszy cykl starań za nami niestety nieudany dziś wyszedł kolejny test negatywny... a dziś wiem że to już wynik ostateczny także nie udało się czekam na @ i zaczynamy od nowa... -
nick nieaktualnyWitaj Renate. Miło ze postanowiłaś do nas dołączyć. Życzę powodzenia i trzymam kciuki za owocne staranka. Ja w czwartek dostałam wreszcie po 60 dniach @ od poniedziałku znowu zaczynam z CLO no i to ma być nasze pierwsze podejście do iui. Nowy cykl, nowe nadzieje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywerni wrote:Jakie plany na weekend?
-
nick nieaktualnykrysiak wrote:Dzieki Roxa,w rezultacie ta pani w aptece zgodzila sie zamowic mi i olej z wiesiolka i siemie w kapsulkach. Ale na przyszlosc bede szukac jeszcze raz w dm. A no i gratulacje
Dziekuje za gratulacje ale dopiero sie okaze ostatecznie czy jest czego...krysiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
ja dzis byłam u ginekolog no i na naturalne poczecie szanse mamy mini mini minimalne.
Czeka nas wizyta w Kinderwunsch .
ktoś się orientuję jak wygląda cenowo i wgl np inseminacja ? -
nick nieaktualnymarjotka wrote:hej dziewczyny
ja dzis byłam u ginekolog no i na naturalne poczecie szanse mamy mini mini minimalne.
Czeka nas wizyta w Kinderwunsch .
ktoś się orientuję jak wygląda cenowo i wgl np inseminacja ?