Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Muller jak sklep niedaleko nas niestety niemieckiego się ucze w szkole go nie miałam, mój to potrafi rozmawiać bo tu jest juz kilka lat.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczęta. Ja tez mieszkam w de, juz ponad 10 lat. Od dwóch lat staramy sie o dzidziusia, od roku z pomocą medyczna. W najbliższym cyklu podchodzimy pierwszy raz do iui. Jestem pełna obaw, nadziei tez a jednocześnie juz nauczyłam sie z tym nawet jakos żyć, ze mamy tak pod górkę. Ściskam kciuki za wszystkie staraczki
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a co sądzicie o tym ? bo ja juz nie wiem co mysleć:
gęstość: o średniej gęstosci
zapach: typowy
wyglad: zoltawy, metny
ilosc: 4,2 ml
lepkosc: o.b.
pH: 7,5
po niemiecku bo nie moge znaleść tłumaczenia:
Spermatozoendichte(Mio/ml):
całkowita liczba plemnikow: 60,40 Mio
ruchliwość PR+NP (%): 52%
WHO PR stopniowo ruchliwe: 42%
WHO NP nieruchliwe: 10%
Morfologia spermy
nomalformel: 15%/
patologisch ( chyba patologiczne, albo chore) 85%
i zaznaczone jest
zaburzenia akrosomu ?
i cos takiego : Mittelstuckdefekte
nie mam pojecia co to moze znaczyc..
i jeszcze takie cos odbiegajace od normy:
FSH: 1,89 ponad norme
erytocyty: 0,4 ponad norme
cukier we krwi: 13 poniżej normy
kwas moczowy: 0,1 ponad norme
-
niestety nie znam sie na badaniach nasienia, niedlugo moj pojdzie do lekarza to tez bede musiala sie nauczyc i poszukac w necie tlumaczenia
-
nick nieaktualnyLenka87 wrote:Hej My już od 2 tygodni w Niemczech Dopiero się urządzamy i nie mam na nic czasu. Na dodatek mam straszną alergię na jakieś pyłki. Co u Was słychać?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarjotka chyba sa ok na moje oko... nie wiem jak z ta barwa u nas byla mleczno biala
Ruch PR mielismy a)30% i b)30% a NP 10% IM 30%
Morfologia jest u was ok (norma to 4%) te 85% to o niewlasciwej budowie
a tego Mitelstuckdefekte to nie mielismy... ale pewnie tez chodzi o jakies uszkodzenia...
-
dziewczynki a wiecie może czy jest jakiś odpowiednik niemiecki żeli ułatwiających zajście w ciąże ?
w pl wiem że jest np preespeed, Conceive Plus . w internetowej aptece nie ma.. moze któras z was sie orientuje ? podobno działają cuda