Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
joasia1982 ja tylko napisze ze to cos okropnego jak duzo pieniedzy wydaliscie....
to co mnie najbardziej zdziwilo ze do badania na droznosc jajowodow mialas narokze, ja mialam tez z kontrastem widzialam wszystko na monitorku od razu i co prawda nie za darmo ale zaplacilam za cale badanie 150 Euro -
No ta narkoza to 8 mnie zdziwila bo ja tez mialam to badanie zupelnie normalnie lekarz mi wszystko pokazal wytlumacxyl za badanie nie zaplacilam nic a po nim nirmalnie pojechalam do domu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Witam i dołączam.
Również mieszkam w Niemczech. Staram się o pierwsze dziecko. Pozdrawiam i ide was poczytac trochę, by byc chodź ciut na bieżąco. PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 17:12
-
Joasia tez takie badanie wlasnie.mialam... bole tez jak na @ w trakcie i przy zakladaniu mini cewnika przez ktory kontrast wpuszczali... ale ogolnie bylo ok i do przezycia... potem troche krwawilam ale ogolnie bylo ok...
DAK dziala na pewno na olbrzymim obszarze niemiec tylko na pewno w kazdym rejonie inaczej tak samo jak aok... i to tez nie zawsze chodzi o land bo w moim landzie jest aok nord-west i aok Rheinland i w.obu inne warunki a land ten sam... czasem w landach krankenkassy dziela.sie.jeszcze na.rejony... zalezy w jakim celu poszukujesz tych informacji i jakiego landu i rejonu szukasz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 18:48
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Hej Joasia. Mieszkam we Frankfurcie. A ty ?
widze, ze ten topik malo aktywny. Czy wszystkim naszym rodaczka udalo sie zajsc w ciążę? -
nick nieaktualny
-
Chyba wszystkie zaciazyly
-
nick nieaktualnyBetty,Joasia topik mało aktywny,ale konkretny
Jest nas mało,na bierząco dzielimy się info z badań,KWZ itd,ale raczej nie pijemy porannej kawki :p
Kochane po 20 dostałam maila z KWZ,2 lakoniczne zdania,ale chyba skazują nas na inseminację... wie beim Vorbefund ist die Spermienbeweglichkeit eingeschränkt.
Jutro z rańca chcę napisać maila z zapytaniem o wyniki badań krwi,czy też są tragiczne,czy jest ok...
Jestem wściekła,bo w lutym na spermio też wyszła ruchliwość 23% z normą 32% i lekarz powiedział,że jest cool i nie warto się przejmować...Małżon musiał iść na nockę,niewiele skomentował,ale będzie ciężko.Byłoby łatwiej gdybym jabyła chora,męskie ego mniej wytrzyma.Na ten moment małżon robi dobrą minę,ale jest podłamany.Ale chyba każdy mężczyzna wziąłby to na ambicję...
Niecałe 2 tyg do urlopu a ja się boję,jak to będzie wyglądać,czy ten email wszystkiego nie zepsuje.Leczenie męskiego ego nie jest moim mocnym punktem....
Zresztą ostatnio doszłam do wniosku,że wolę podróżować z mężem,niż zwiedzać kliniki,więc chyba wiedziałam,że coś jest na rzeczy,tak intuicyjnie...
A jak tam u Was?Jakieś szansy na kropka/zieleńca?
Mnie się już nawet temp nie chce mierzyć bo po co? Już czuję @ -
nick nieaktualnyBrave, meskie ego ciezki temat, moze pozwol mezowi to narazie "przetrawic".
Ja tez w tym miesiacu nie mam ochoty na zadne testy ovu ani zastanawianie sie czy ovu juz byla czy dopiero bedzie. Wyjezdzamy na dlugi weekend i idziemy na zywiol
U mnie w klinice chyba wszystkim parom polecaja inseminacje hormonalna. A na forum wyczytalam, ze zeby podchodzic do inseminacji nalezaloby zrobic badanie wiazania plemnikow z hialuronem i test na wrogosc sluzu. Zamierzam te badania zrobic w Polsce w grudniu, jak sie uda, a poki co zrobie badanie prolaktyny po obciazeniu, bo u mnie moze byc problem stresu w pracy, ktory blokuje zajscie w ciaze
-
Brave coezko ale dacue rade!
Joasia hotmonalna jest stymulacja a inseminacja to poprostu inseminacja... a wrogoac sluzu nie ma przy onseminacji nic.do rzeczy bo przy inseminacji sluz jest omijany, dlatego to.pierwsza.propozycja klinik.dla par z wrogim.sluzem...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa to taki skrot myslowy byl z ta inseminacja hormonalna z ta wrogoscia sluzu mialam na mysli, ze jesli jej nie ma to tak naprawde inseminacja wiele nie pomoze i ma podobna efektywnosc jak normalne staranie. Tak pisal nasz forumowy profesor. A jesli jest stwierdzona wrogosc sluzu to faktycznie wtedy inseminacja ma duze szanse na powodzenie.
-
No tak nie do konca bo jeśli badanie nasienia wyjdzie nie jakies idealne to tez inseminacja moze wiele dac nawet bez wrogosci sluzu bo tak na prawde do inseminacji jest nasienie spreparowane dojrzałe wybrane to co najlepsze no i droga plemnika znacznie skrocona...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej Dziewczyny
Dołączam do Was.M mieszkam 60 km od Hamburga.W Pl jestem po 2 inseminacjach.C zekam teraz na wynik tej drugiej.Trzymajcie kciuki:-) Zastanawiam się nad pochodzeniem do IUI w de.Obawiam się,ze papierologia jest gorsza od tej w Pl.mialyscie refundowana tu IUI? Jak to wygląda? Będę wdzięczna za info.brvaga -
Brvaga jesli robisz iui w kinderwunschzentrum to papierkologii nie ma za wiele tak naprawde to z papierow sa chyba dwie kartki do.podpisu i jedna do oddania w Krankenkasse... przynajmnirj tak w moim przypadku bylo...
Co do refundacji to wszystko zalezy od krankenkasse... dostajesz w kwz kosztorys dla kk zanosisz to tam i po kilku dniach (ja mialam chyba po deoch) przychodzi poczta ta kartka podbita przez kk z adnotacja ile zrefunduja...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
brvaga ja włąsnie podchodzę do IVF w De i też obawiałam się papierów ale jak zwykle strach ma wielkie oczy - załatwianie papierów poszło gładko w moim przypadku odpowiedź z kk dostałam "od ręki" mam nadzieję, że takie informacje nie będą Ci potrzebne bo za kilka dni zobaczysz dwie piękne kreseczki :p
Cccierpliwa ja stymuluję się Ovalepem - wczoraj przyjełam ostatnią dawkę Cetrotide - który mnie cholernie uczulał Wczoraj również byłam na USG no i laski w końcu przynoszę jakieś optymistyczne wieści ! wyhodowałam 16 pięknych pęcherzyków ! endometrium ma 13 mm więc bardzo dobrze ! dziś jeszcze się kłuję dwoma zastrzykami z Triptofemu- całe szczęście bo mam pełno siniaków - jeden duży krwiak a mój brzuch to jeden wielki obrzęk ale już w piątek punkcja !!! eh z jednej strony się cieszę a z drugiej strony tyle we mnie strachu...Brave lubi tę wiadomość
-
Viola wspaniale wiadomości Super ze masz az 16 pecherzykow,to znacznie zwieksza szanse i endo rewelka
Kurcze w piątek punkcja i już potem lawina ruszy
Ja dzisiaj bylam na badaniach,jutro będę dzwonic do KiWu i pytac jak te moje hormony wygladaja.
A 25 października wizyta i zobaczymy jaki pani dr ma na nas pomysl
Co do wrogości sluzu to ja slyszalam ze się odchodzi od tego badania już.
Nam wlasnie 10 lat temu wyszla wrogość sluzu a jednak udało nam się naturalnie zajść w ciaze. -
ja dzisiaj mam dzwonic pow yniki moich hormonow i wiecie co,tak se uswiadomilam ze pojechałam na badanie w 2 dc,a zalecają w 3 je robic,myslicie ze to może mieć jakiś negatywny wpływ na to badanie?
Kurcze pani doktor mowila tylko ze mam przyjechać jak przyjdzie @ ,nie okreslilam konkretnego dnia. -
Dziewczyny jestem po punkcji ! Nie było tak strasznie jak to sobie wyobrażałam obudziłam się z bólem brzucha prawie identycznym jak podczas okresu - bolało dość mocno dlatego dostałam tabletkę przeciwbólową - pobrali 11 komórek ! więc jak na razie jest dobrze- teraz czekam na info z KWZ ile się zapłodniło... Wszystko w rękach Boga !
3-majcie kciuki kochane !Brave lubi tę wiadomość
-
Mam już nowiny ! Właśnie dostałam telefon ! 9 komórek się zapłodniło ! 5 zostało zamrożonych ! 4 rozwija się nadal w środę transfer ! trzymajcie się maluszki !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:11
Brave lubi tę wiadomość