Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam do odsprzedania Progesteron nazwę napisze później 88 tabletek dwie użyłam i się okazało że mam nie brać więcej bo moje wyniki są jak u 25 latki dałam 59 Euro cena do negocjacji
szkoda żeby się zmarnował nie miałam po nich skrótów ubocznych
Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Wlasnie Bozka a powiedz mi jak to jest z tym uznaniem matury sredniej itp? Bo ja wszystko mam ale do uznania tutaj nie dawalam bo w sumie nie wiem gdzie... pytalam kiedys o to w job center bo sobie pomyslalam ze co jak co ale oni pod soba tyle obcokrajowcow i na ausbildungi ludzie czasem tez wysylaja to pewnie wiedza ale tez mi nic nie powiedzieli bo sami nie wiedzieli... i tak sobie to lezy w szafie... a jednak moze sie to kiedys przydac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Madeline my tobilismy u urologa pierwszy raz
Zadzwonilam zrobilam termin pojechalam pojemniczek odebrac maz oddal nasienie w domu i w odpowiednich warunkach zawiezlismy je na umowiona godzine... nastepnego dnia dzwonili i informowali ze wyniki sa czy ok itp i mozna bylo po wyniki podjechac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cześć Madeline
My też pierwszy raz robiliśmy u urologa. Ale teraz z upływem czasu na swoim miejscu poszlabym od razu do Kliniki specjalistycznej, zbadać się szczegółowo. Każdy urolog śpiewał co innego.
Właśnie o tym uznaniu słyszałam. Myślałam, że najpierw mogę znajsc Ausbildung. Bo jeden mówi, że do Ausbildung nie trzeba uznania dokumentów, a drugi , że tak. Znajomy powiedział mi , że wystarczy mi przetłumaczyć z potwierdzeniem za zgodność dyplom u tłumacza biegłego a koleżanka znów dała mi namiary na kobietę, ktora pracuje w Arbeitsamt i zajmuje się uznaniem dokumentów i wtedy dopiero szukac praktyk. Procedura tego trwa dość trochę i kosztuje.
Ja dostałam namiary na Adwokata (mąż koleżanki z pracy) ma zadzwonić to se dowiem. Niby mial praktykantowo może mi się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 22:31
-
Oczywiście że trzeba uznać i przetłumaczyć w Niemczech u tłumacza notarialnego a potem 56 Euro kosztuje uznanie średniego czeka się ok 1 miesiąca nie wiem jak u was u mnie jet od tego odpowiedni urząd
Jeśli chodzi o zawód to kosztuje to 450 Euro i trzeba wysłać podanie to IHK mam nawet adres jak ktoś chce
Jeśli chodzi i studia to kolejny urząd i nie wszystkie uznają wiem że pedagogika odpada o trzeba tu 2 lata studia robić żeby uznali i praktykęTt
Mi nie uznali tłumaczeń z Polski poza tym w pl źle tłumacza i dlatego nie uznają szkoły ludzia a tu tłumacza lepiej ale jak mówiłam musi być ekstra ten notarialny tłumacz Polsko-niemiecki a poza tym na głupi rozum jak ktoś ma cię przyjąć do szkoły bez wykształcenia
tłumaczenie każdy głupi może sobie załatwić z pl dlatego Niemcy chcą uznane przez ich urzędy wykształcenie obcokrajowców bo nie wszystkie szkoły są odpowiednikiem niemieckich
Np nie uznają tu często psychologi inżyniera magistra wszystko co pedagogiczne trzeba się tu dodatkowo doucyc z C1 język i na studia i medyczne zawody maja podobnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 22:51
Tt
madeline88 wrote:Hej Dziewczyny
Od ok 1.5 roku staramy się o dzidzię...na razie bezskutecznie. I mam do Was pytanie, gdzie zrobić/zgłosić się na badania nasienia? Nigdy nie badaliśmy "żołnierzyków" i nie bardzo wiem jak się do tego zabraćZ góry dziękuje
My robiliśmy badania u androloga. Znalazłam w internecie dobrego w naszym mieście, zadzwoniłam i bez skierowania mój mógł oddać nasienie na miejscu. Po około tygodniu wyniki przyszły pocztą do domu a na omówienie wyników u tego samego androloga trzeba było zrobić znów termin. Ale jak już staracie się tak długo to proponuje wziąć skierowanie do kliniki
To fakt, Niemcy nie chcą widzieć dokumentów tłumaczonych w Polsce. Trzeba znaleźć tłumacza tu na miejscu
Bożka może Niezapominajka odkupi od ciebie ten progesteron. Napisz do niej na priv
Cccierpliwa co u ciebie?
Miłego dnia -
Dziewczyny nie wiem jak to w przypadku szkoly ale do tej pory wszystkie.moje dokumenty tlumaczone w pl przechodzily i na zaden sie nikt nie krzywil i nic nie mowil czemu w pl...
Ja sobie wszytko tlumaczylam vo moze byc potrzebne jeszcze przed przeprowadzka i do tej pory wszystko akceptowali...
Dokladnie moze niezapominajka choc wiem ze ona dopiero co poczatkiem tygodnia kupowala no ale miec mniej a wiecej...
Ja jestem jeszcze poki co nadzwyczaj dobrze obstawionalekow i progesteronow mam i biore jak diabel gwozdzi...
Akilegna :* u mnie nic nowego... wczoraj bardzo delikatnie piersi zaczely bolec ale tylko przy dotyku i narazie naprawde nie jest to jakies apogeum... czasem brzuch boli jak na @... biore tony lekow bo procz metforminy i witamin kwasu tarczycowych to jeszcze 3x progesteron lykam 3x waginalnie a do tego 3x estradiol wiec obstawa jak w wojsku...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
To wszystko zależy od urzędu i osoby. Jak zaczynałam tu magisterkę to przyjęli mi wszystkie świadectwa przetłumaczone przez polskiego tłumacza przysięgłego. Zgodnie z prawem nie ma czegoś takiego jak niemiecki czy polski tłumacz przysięgły... Potwierdzenie zrobiłam tych dokumentów w Burgerservice i kosztowało mnie to może 15 euro.
-
Ja nie wiem jak to jest ze szkołą, ale papiery do ślubu musiałam tłumaczyć tu w Niemczech, wyraźnie to zaznaczyli. A tak w sumie , to pogrzebalam wczoraj w moich świadectwach i ... Znalazłam ich tłumaczenia z Pl hehe w razie czego, to już mam. Może kiedyś też zdecyduję się na szkołę tutaj
Wczoraj też dowiedziałam się, że mój najstarszy kuzyn (40+) wraz z jego żoną (40) spodziewają się dzieckażadna ciąża w mojej rodzinie tak mnie nie ucieszyła. Z tego co wiem, to ona miała jakieś problemy i zaprzestali starań. Tylko nie wiem czy to była typowa wpadka czy jednak skorzystali z pomocy ivf. Mimo wszystko cieszę się ich szczęściem przeogromnie
dali mi nadzieję
A tymczasem jutro przyjeżdża do nas mój braciszek
Miłego weekendu :* -
Nie mogą żądać tłumaczeń z Niemiec. Przecież to bzdura. Tłumacz przysięgły jest urzędnikiem. To jest trochę tak jakby nie mógł cię leczyć polski lekarz bo jego studia medyczne są inne i nie obowiązuje go przysięga hipokratesa. Pieczątki które przybija tłumacz są jak pieczątki sędziego itp. Gdyby tak nie było to każdy mógłby podważyć dokumenty z innego kraju.
Parlament europejski tłumaczy przez Polskie biura tłumaczeń. Rzecznicy patentowi, których dokumenty obowiązują na całym świecie. Bo jest taniej.
Z mojej perspektywy Bomba. Jak się zaprzysiężę to dobrze wiedzieć że przyjdą do mnie tacy Polacy.
A i taka sprawa. Tłumacz zaprzysiężony w Niemczech lub w Polsce który zamieszka w tym drugim kraju może przenieść sobie zaprzysiężenie. W Polsce jest to nawet bardziej rygorystyczne bo zostanie przysięgłym w Polsce poprzedzone jest cholerne trudnym egzaminem i Państwo w wielu przypadkach nie zgadza się na przeniesienie ponieważ w niektórych niemieckich landach mogłabym się zaprzysiężyć już teraz. Bez tytułu magistra, egzaminów itp.
Także mój tip. Nie dajcie się rolować.
-
Hej dziewczyny
Dawno sie nie odzywalam w niemieckim wąteczku...
Udalo sie - dzisiaj dwie kreski na kilku testach, w tym digital. Przed terminem @...
I dziewczyny zastanawiam sie, jak to zalatwic z praca. Moja praca jest ciezka, dźwigam, biegam, przesuwam, w dodatku w chłodni. Na Vollzeit.
Mimo, ze moja praca jest niewdzieczna, daje z siebie duzo. Jestem raczej pracowitą pszczolką.
Chce isc z biegu po pracy do gina w poniedzialek. Zrobi mi bete (?). Na usg pewnie nic nie bedzie widac. Jak myslicie kiedy bedzie mozliwosc, by dal mi zaswiadczenie do pracy? Bo boje sie o moje żyjątkoChyba bym znienawidzila te wstretna prace do konca, gdybym przez nia narazila ciaze na szwank.
Jezeli w poniedzialek pojde do mojego przelozonego i powiem mu, ze jestem w ciazy i czy moge isc pracowac na inny dzial (baaaaaardzo problematyczna sprawa), to wysmieje mnie i powie, ze bez papierka nic nie musi, czy da rade? Z reszta wolalabym tego uniknac, nie chce piac o ciazy od ujrzenia dwoch kresek.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Karakorum gratulacje
Gin powinien ci zrobić betę bez problemu, na usg nic nie będzie jeszcze widać. Jeżeli masz ciężką pracę, to poproś o zwolnienie. Jak gin nie da , to idź do domowego i nasciemniaj , że coś tam boli , źle się czujesz , poprostu wymyśl coś. Ja bym nie ryzykowała utraty ciąży przez ciężką pracę.
Życzę powodzeniakarakorum lubi tę wiadomość
-
Dziekuje
Oczywiscie wolalabym uniknac akcji z lewymi zwolnieniami, nigdy tego nie robilam. Ale jestem na tyle zdeterminowana, by teraz to zrobic.
Jednak najpierw sprobuje normalnej drogiZobaczymy co lekarz powie.
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷