Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina zalezy od kliniki ja musialam ostatecznie podac w dniu punkcji ile chce wziac
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ewelina ja musialam podpisac umowe specjalna przed punkcja. Ile biore i czy jakies dodatkowy Leistung wybieramy. My wzielismy zamrozenie i Embryoskop.
Ale ostatecznie do transferu mozemy jeszcze zmienic zdanie.
Po punkcji w gabinecie podczas Termin u tez nas Dr. Pytala, czy cos sie zmienilo czy jeden bierzemy.
Ale mysle ze tak jak jak Cccierpliwa napisala wszystko zalerzy öd zasad kliniki.
Do mnie dzis rano dopiero dzwonili ze fransfer jutro na 10:30. Troche pozno bo musze byc na czczo...
Nie denerwuj sie ani troche, tylko troche mysle o tym co lekarka mowila, ze Musik mi rozciagnac macice zeby ta droga sie wyprostowala... Ehh nie moge za duzo sobie wyobrazac. Jutro zasne i kiedy sie obudze bedzie juz po wszystkim.Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chwalę się. Dziś o 5.20 urodziła się nasza córeczka. 3490g, 54 cm. Do środy włącznie kwitniemy w szpitalu. Załadowany dość mocno, że aż dostałam za darmo pokój jednoosobowy. Ogólnie czujemy się dobrze. Totalnie zapomniałam jak obsługuje się takiego malucha i notorycznie zapominam ustawić ją do odbicia itp
Ewelina_90, IssaMelissa, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Aleksa dokladnie to zalezy w kazdej inaczej jak ze wszystkim... chociazby z obecnoscia meza itp...
Ja ppdpisywalam przed rozpoczesciem procedury wszystko a przed punkcja pytala pani biolog czy cos sie znienilo itp...
Kinga gratulacje!!! Niech mala zdrowo rosnie!
A ja dzis dostalam karte ze jestem obciazona ryzykiem thrombose... taki kawalek plastiku jak karta z kk
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kinga gratulacje ;* dużo zdrówka życzę. Dzielne z was dziewczyny
Aleksa trzymam mocno kciuki &&& Szef mnie zje że mi praca nie wychodzi, ale cóż... siła wyższa... hihihi...01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Kinga Gratulacje!!! wszystkiego dobrego dla Was
Super ze przed swietami jeszcze wyjdziecie.
Ale duza dziewczynka 54cm - bedzie modelka
Issa xD, ja zajde w ciaze a ty zostaniesz bezrobotna haha.
Nie nie, pracuj ladnie!
Bo do konca zycia patrzac na dziecko bede Ciebie na sumieniu miala
Cccierpliwa jak dobrze ze to wyszlo bo to powazna sprawa. Nawet nie wiedzialam ze takie Karty czy zaswiadczenia istnieja.
Bardzo rozsadne.
Szefa musialam poinformowac, ze mnie teraz przez 3 dni do swiat mnie nie bedzie, powoedzialam ze mam maly zabieg.
A on ze mam sie nie zastanawiac tylko od razu isc do domu haha i po swietach zwolnienie przyniesc.
Oczywiscie zostalam do konca. Haha ale mile z jego str.
Tak sobie mysle, gdyby on wiedzial co ja mam w planie to by taki dobry dla mnie nie byl.Ewelina_90, Ewelina_90 lubią tę wiadomość
-
Cierpliwa to poważna sprawa z tą thrombose, a ta kartę teraz musisz że sobą nosić ciągle żeby wiedzieli wszyscy o ryzyku ?
Aleksa hehe dobre
Gdyby szef wiedział co planujesz , nie był by taki milusi hihi
Ja się zastanawiam już teraz bo moja robota często gęsto ciężka jest , czy od punkcji aż do wyników badań krwi zwolnienia nie wziąść ale strach jednak trochę jest , najgorsze by było stracić pracę.. ;/ -
Aleksa no cale szczsscie... tez nie wiedzialam i sie zdziwilam dzis jak cos przyszlo...
Ewelina tak musze ja miec przy sobie tak jak krankenversicherungskarte i w kazdym wypadku kiedy to wazne informowac...
Karta jest wielkosci karty z kk i tez taka plastikowa... bialo czerwona i jest w czerwonym pasku z obu stron napisane Thrombosegefährdeter Patient i z jednej strony karty sa wszysfkie dane mojego hematologa (jaka praxis lekarz adres nr tel i fax) a z drugiej moje imie nazwisko data urodzenia i diagnoza zeby kazdy lekarz wiedzial o co dokladnie chodzi
Aleksa jutro wielki dzien na ktora masz?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa, bez obaw, jak mi dziś robota niepowychodzi to nic się nie stanie, a kciuki za ciebie tak czy siak zaciskać będę
Cccierpliwa widzę że Mia to już rozmiarów dorodnego mango jest, jejku jak ona szybko rośnie
A tak wogóle to jak się czują nasze "ciężarówki"? Hihihi... I gdzie zaginęła Akilegna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 05:04
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Kinga ogromne gratulacje! Niech mała zdrowo rośnie! Jak znajdziesz chwilę wolnego, to opisz mi proszę wrażenia ze szpitala i przebiegu porodu, będę bardzo wdzięczna za Twoją opinię.
Aleksa kciuki ogromne za dzisiejszy transfer.
Ewelina ja ostatecznie zdecydowałam o ilości podawanych zarodków w dniu transferu. Wcześniej musiałam wpisać w formularzu ile chcę, ale to było tylko tak orientacyjnie. Cieszę się, że ta cholera cysta znikła. Teraz już będzie z górki
IssaMelissa ciesz się, że tak dobrze działa na Ciebie dhea. Ja brałam tylko 6 tygodni i praktycznie od razu miałam twarz w wypryskach i moje biedne włosy wiecznie przetłuszczone, zresztą do teraz tak mam ale to raczej już ciąża jest winna
U mnie dziś trochę stresu bo przede mną badania prenatalne. Trzymajcie kciuki, żeby z dzidzią było wszystko dobrze. No i chyba odwieczny problem ciężarnych; zatwardzenie jeszcze nigdy nie czułam takiego bólu, skorcze jelit jak do porodu normalnie. Piję magnez, wcinam owsianke z suszonymi śliwkami ale coś czuję, że czas na skorzystanie z asortymentu aptecznego
Poza tym mdłości ustąpiły, jednak to tylko pojedynczy epizod i oby tak dalej
Miłego dnia życzęEwelina_90 lubi tę wiadomość
-
Aleksa kciuki!!!
Issa no rosnie rosnie... jeszcze 2 tyg i sobie ja podejrzymy
Akilegna kciuki za dzis i czekam na relacje!
A co do zatwardzen znam mega dobrze! Tyle ze u mnie dwa dni zatwardzenie a pozniej caly dzien az sie leje...
Sliwki na mnie tez nie dzialaja chyba ze swieze to czasem mnie rusza ale suszone w zadnym wypadku... do re sa jeszcze jabłka... owsianka mnne ruszala zazwyczaj az za bardzo ale sa tez dni ze nie ruszy wcale... podobno kiwi bardzo pomaga... jeszcze nie testowalam bo ostatnio macica sie chyba nieco podniosla i problem jakby mniejszy... wrecz jeluta az za szybko pracowaly jakby sie wolnosci chcialy nalapac...
Z aptecznych wiem ze probiotyki sa ok i np lactulosa...
Ja kupuje proflora darm (to nawet w dm czy ross zakupisz) i pije co drugi dzien...Ewelina_90, IssaMelissa lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej dziewczyny
Melduje sie!
Bylo calkiem ok, pani Dr. Powiedziala ze mamy pieknego blastka, Pokazala mi go przed zabiegiem i jesli dobrze zapamietalam to mial 64 Komorek.
Dostalam tylko jednego...
Nawet nie chce o tym mowic bo mnie to tylko denerwuje. Ale jesli tym razem nie wyjdzie to na pewno Beda 2.
Poza tym bardzo dobrze czulam sie ppo wybudzeniu. P. Dr. Przyszla do nas pozniej i powiedziala ze wszystko poszlo bezproblemowo i nie musiala naciagac macicy, byc moze dlatego ze bylam tak wyluzowana podczas narkozy.
Po wszystkim bylam szczesliwa.
Test ciazowy 5.04.
Akilegna trzymam kciuki za badania polowkowe.
Issa, Cccierpliwa, Ewelina und Kinga, Akilegna, Ola dziekuje ze o mnie myslalyscie kochane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 15:10
-
akilegna♥ wrote:Kinga ogromne gratulacje! Niech mała zdrowo rośnie! Jak znajdziesz chwilę wolnego, to opisz mi proszę wrażenia ze szpitala i przebiegu porodu, będę bardzo wdzięczna za Twoją opinię.
Miłego dnia życzę
Śniadania (bufet w pomieszczeniu socjalnym), można jeść w socjalnym lub przynieść do pokoju. Obiad i kolację przynoszą do sali (wybór z 5 gotowych zestawów, babka dzień przed chodzi i pyta co chcemy następnego dnia) Dla dziecka ciuchy, pampersy premium protection, chusteczki hipp, promiennik do ogrzewania dziecka. Personel b. miły i pomocny (od sprzątaczki po lekarzy) z tymi co miałam kontakt, w łazience toaleta, prysznic, na wyposażeniu majtki siatkowe, te duże podpaski i te foliowane podkłady poporodowe. Wkładek laktacyjnych brak, tak samo jednorazowych torebek na zużyte podkłady oraz chusteczek do dezynfekcji powierzchni ( na ścianie w pokoju jest tylko preparat do dezynfekcji skóry) brak. Tych rzeczy mi brakowało.
Dla dziecka jest dostawka Babybay comfort i powinno się je w nim wozić (położne nie pozwalają na noszenie, ze wzg na możliwość omdlenia)
-
Aleksa super ze juz po! Niech teraz pieknie sie wgryza!
Nie bede w takim razie pytac czemu tylko jednego skoro chcialas dwa ale dla mnie to nie do pomyslenia ze ktos by decydowal za mnie (moze doradzic odradzic wypowiedziec sie lekarz zebym przemyslala no ale bez przesady zeby podwazal moja decyzje) na szczescie nie mialam tego problemu... lekarz na ten temat wypowiedzial sie raz na pierwszej rozmowie przed rozpoczesciem procedury a pozniej juz tylko pytali jaka decyzja ostatecznie i nie komentowali...
Trzymamy z mango mocno kciuki!Aleksa87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa87 wrote:Hej dziewczyny
Melduje sie!
Bylo calkiem ok, pani Dr. Powiedziala ze mamy pieknego blastka, Pokazala mi go przed zabiegiem i jesli dobrze zapamietalam to mial 64 Komorek.
Dostalam tylko jednego...
Nawet nie chce o tym mowic bo mnie to tylko denerwuje. Ale jesli tym razem nie wyjdzie to na pewno Beda 2.
Poza tym bardzo dobrze czulam sie ppo wybudzeniu. P. Dr. Przyszla do nas pozniej i powiedziala ze wszystko poszlo bezproblemowo i nie musiala naciagac macicy, byc moze dlatego ze bylam tak wyluzowana podczas narkozy.
Po wszystkim bylam szczesliwa.
Test ciazowy 5.04.
Akilegna trzymam kciuki za badania polowkowe.
Issa, Cccierpliwa, Ewelina und Kinga, Akilegna, Ola dziekuje ze o mnie myslalyscie kochane
Aleksa trzymam mocno kciuki!
U mnie w klinice tez preferuja podawanie 1, ale mozna sobie zazyczyc 2 a nawet 3
A co z pozostalymi 7 zarodkami? Wiesz ile jeszcze zamrozili?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019