Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksa będzie dobrze! Teraz musi
Ja mam 5.04 termin to będzie dla nas obu dobry początek wierzę!!!! ;***
Jestem z Tobą i waszym mocnym blastkiem! -
Ja już po badaniach i z maluchem wszystko ok. Bardzo niskie ryzyko trisomii i dalszą diagnostykę w tym kierunku odradzają. Dzieć nie za bardzo chciał współpracować ale po lekkiej stymulacji brzucha ustawił się jak trzeba do pomiarów. Dla mnie było dziwne, że widziałam jak fika i skacze a ja tego nie czuję hehe.
Kinga dziękuję za tak szczegółowy opis. Chodziło mi głównie o wrażenia ze szpitala, bo ja też tam pewnie będę rodzić ale o akcji porodowej też chętnie czytam wracaj szybko do sił
Aleksa teraz maluch niech się grzecznie wgryza &&&Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Akilegna super!
Moj maluch tez tak brykal ze sie nie dalo pomierzyc trzeba bylo sztuczek i 20min zeby sie ulozyl jak powonien... i tez to dla mnie byl kosmos ze skacze po brzuchu wywija koziolki itp bo ja nic nie czulam...
Najwazniejsze ze zdrowe!akilegna♥ lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Aleksa, kciuki żeby wasz kropek został z wami na kolejne 9 miesięcy &&&&&
Akilegna super wieści A ruchy już niedługo zaczniesz czuć, jeszcze będziesz narzekać, że za bardzo po żebrach obrywasz hihihi
Ewelina teraz twoja kolej, wyczekuję dobrych wieści od ciebie i mocno kciukam &&&&&Ewelina_90, akilegna♥, Aleksa87 lubią tę wiadomość
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Ja będę w piątek i sobotę walczyć z jajami , sernikami itp hihi
W tym roku nie jedziemy do Pl na święta, zostajemy tutaj
A ja od jutra na nowo pik pik Decapeptyl
Mam nadzieję, że teraz już nie będzie falstart -
Cccierpliwa my podpisalismy ze jeden. Ogolnie ja jestem bardzo niezdecydowana osoba, a w tym temacie juz w ogole nie moglam dojsc do ladu jeszcze w poczekalni przed transferem rozmawialam z mezem i on tez troche wplynal na ta decyzje, ze przy tym jednym zostaniemy.
Powiedzielismy sobie ze jesli nie tym razem to na nastepny 2 wezmiemy. Nie jest to latwa decyzja przynajmniej dla mnie.
A prawdopodobienstwo ciazy wzrosloby o niecale 5%
Ale wiem co masz na mysli. Chcialabym byc tak zdecydowana i pewna wszystkiego jak ty : ) -tego mi cholernie brakuje.
A powiedz przed Ciaza jaka mialas wage ? nalezysz do sredniej wagi czy szczuplaczek ?
Pytam bo chcialabym wiedziec czy juz Ci brzuszek troche widac?
I tak troche porownac sie To samo pytanie do Akilegny
Kinga ja bedzo lubie czytac takie opisy bo to pozwala sie w jakis sposob przygotowac lub miec jakis ogolny obraz tego co moze byc. Wiadomo ze kazda z nas przezywa ten moment inaczej.. ale mimo wszystko.
Akilegna juz taki maluszek rozbrykany
a powiedz chcialabys chlopca bo suwaczek niebieski
Powiedzieli cos na wizycie?
Ewelina tym razem sie uda zobaczysz !
ciesze sie ze zaczynasz ! : )
-
Niezapominajka wiesz ze ja o tym w ogole nie pomyslalam. az wstyd.
wlasnie zadzwonilam do Loboratorium i bylam w szoku jak mi babka powiedziala ze tylko ten jeden byl zdolny i na tyle rozwiniety, zeby mi go podac.
okazalo sie ze po 2 dniach zostalo z 8 tylko 5 i nastepnego dnia 1 przestal sie rozwijac pozniej zostaly 2 z ktorych moj byl prawidlowy i bardzo dojrzaly jak na ten czas, a ten drugi zwolnil i ularl. ;(
Szok!
Pani z Labor powiedziala ze w takich wypadkach bardzo pomogl Embryoskop ktory wykupilismy bo mogli bardzo dokladnie obserwowac jak sie dziela.
-
Ewelina, na pewno nie będzie Tym razem się uda.
Aleksa to całe szczęście że jeden się zachował i był silny na tyle żeby ci go podać. A powiedz na czym polega ten embrioskop?01.2019 udało się
05.2019 będzie córeczka
Aleksa z wagi to ja jestem raczej ciezkiej przed ciaza wazylam 78,4kg na poczatku schudlam do 73,1kg a teraz przytylam do 74,6kg czyli nadal jestem na minusie w stosunku wagi sprzed ciazy... brzuszek mam juz wodpczny ze ciazowy nie tluszczowy od 11 tygodnia ciazy a teraz juz nawet w kurtce wyraznie widac ze jeatesm w ciazy
Kurcze niefajnie ze znow tyle zarodkow straciliscie oby ten ktory jest w brzuszku rozwijal sie na slicznego bobasa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 15:46
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa to tymbardziej trzymam mocno kciuki, zeby to byl ten fighter!
Pozostale komorki zamrozili czy najpierw zaplodnili i dopiero zamrozili po zaplodnieniu?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Aleksa87 wrote:A powiedz przed Ciaza jaka mialas wage ? nalezysz do sredniej wagi czy szczuplaczek ?
Pytam bo chcialabym wiedziec czy juz Ci brzuszek troche widac?
I tak troche porownac sie To samo pytanie do Akilegny
Akilegna juz taki maluszek rozbrykany
a powiedz chcialabys chlopca bo suwaczek niebieski
Powiedzieli cos na wizycie?
Mo jego brzucha już też raczej nie można pomylić z otyłością. Mi bardzo szybko wyszedł, bo do szczupłych nie należę. Na wadze dopiero 1kg na plusie, czyli w normie Od około 10tc już nie mogę go ukryć i potrzebne były spodnie ciążowe.
Co do płci, to w sumie nie mam predyspozycji, najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. A suwaczek to tak przypadkowo, lubię ten kolor
Trzymam mocno kciuki za Twojego siłacza! Niech zostanie z Wami już na zawsze &&&&&
Ewelina już mi tu bez żadnych falstartów znoś jajka jak kurka nioska
IssaMelissa my też zostajemy w de na święta. Będziemy mieli gości. Kumpela przyjeżdża już jutro a kuzynka z rodziną w piątek. Jajek nie maluję bo ja w tych sprawach to kompletne beztaleńcie, to samo tyczy się pieczenia ciast . Coś tam ugotuje i musi wystarczyćEwelina_90 lubi tę wiadomość
-
Ja juz tez od dawna w spodniach ciazowych... wszystkie inne w tylku i nochach dobre wrecz luzne (pewnie przez te niecale 4kg na minusie) ale w brzuchu juz od dawna nie dopne...
W kurtke tez sie zapinam jedna jeszcze i to ledwo... a nic sensownego nie moge znalezc jedna na ktora poluje caly czas niedostepna
Dzis kupilam polspiochy i skarpety dla malucha i odebralam paczke z ciuszkami z c&a
A co do swiat to odkad miedzkamy w pl bylismy w pl raz na BN i raz na wielkanoc poza tym zawsze jestesmy w de...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Sama zaskoczona jestem że to powiem, ale zazdraszczam niemieszczenia się w spodnie Mimo że ja też rozmiarów niefiligranowych jestem, to na takie tycie jak najbardziej bym się cieszyła hihihi...
Ja też zostaję z małżem w de, coś tam ugotuję, małe ciacho przygotuję i będziemy odpoczywać. Myśleliśmy też o małym wypadzie na jakiś widokowy szlak samochodowy, bo aż mnie ciągnie na powietrze. Wiosny mi się chceWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 19:11
Aleksa87 lubi tę wiadomość
01.2019 udało się
05.2019 będzie córeczka
Cierpliwa coś mi się przypomina , że mama mi kiedyś mówiła, że w poczatkach ciąży się spada z wagi a późnej się dopiero tyje, tak miałaś?
Moja mama tak miała przy każdym z nas i bratanice wszystkie moje też
Ja też niestety jestem pokroju dorodnej kaszaneczki niska i okrągła, mam około 160 cm i 65 kg , a co gorsza jestem kinderholikiem hehe z resztą uzależniona od wszystkich słodyczy jestem.. i tego się boję gdyby się udało że nie będę potrafiła się powstrzymać
Issa mi się też strasznie chce Wiosny , spacerów czy jakichś wycieczek , ale pogoda u nas straszna ..
Issa a przypomnij mi , na jakim jesteście etapie na razie naturalne starania co nie? -
Issa jeszcze troche i ty nam tu bedziesz mowila jak tyjesz trzymam kciuki!
Ewelina tak ja poczatkiem.lacznie schudlam 5kg... teraz 1,5kg przybralam z tych 5 straconych... jeszcze 3,5 mi brakune do wagi sprzed ciazy...
Z tymi smakami w ciazy czasem sie duzo zmienia ja np uwielbialam pieczarki a teraz mnie kompletnie od nich odrzucilo... mam nadzieje i musze sprobowac teraz czy wrocil mi smak na kalafior bo tez mnie odrzucilo i jak uwielbiam zupe kalafiorowa tak cała kilka tyg temu wyladowala w wc
Slodyczy nigdy nie jadlam za bardzo wrecz jak kupilismy jakies czekolady knoppersy itp zeby cos w domu bylo jak ktos przyjdzie czy jak nam smak przyjdzie to najczesciej polowe wyrzucalam jak sie przeterminowaly... ciasta itp jadlam raczej od okazji... a teraz od jakiegos miesiaca uwielbiam slodkie... ptysie z bita smietana muffinki cytrynowe kinder bueno no delicje... sama siebie nie poznaje... nigdy mnie tak nie ciagnelo...
Mala (oby dalej mala bo jej damakie fatalaszki dzis odebralam) sie od rana wierci dzis... rano miedzy 6:30-10 mialam do odczucia dwie serie jej tancow... teraz zaliczylam dezemke bo wczeanie wstalam i nie wytrzymalabym bez (co to ciaza robi z czlowieka hehw) puerwsze co poczulam to jej pukanie wiec widac ona sie wyspala jak bylam dzis w mieście i jak podrozowalam po wedliny do pl sklepu...
No i dzis zakupilam adapter do pasow samochodowych nie moge sie doczekac az przyjdzie...
Dziesczyny za wszystkie bez wyjatku trzymam razem z galganem w brzuchu kciuki zeby sie wam wszystkim jak najszybciej udalo!!!
Aleksa niech ci sie z twoich przedwielkanocnych pisanek piekny kurczak wykluwa!
Ewelina a tobie niech w swieta sie jajca do startu szykuja!IssaMelissa, Ewelina_90 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej dziewczyny !
Kinga ogromne gratulacje! Świetne wiadomości!!! Już najważniejsze za sobą Mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy. Dzięki za dokladny opis.
Akilegna np. mi na zatwardzenia pomaga kawa zbożowa. Poza tym ma dużo błonnika z i innych korzystnych właściwości, więc warto ją pić. Dodatkowo to dobry zamiennik kawy na czas ciąży. Jeśli ją lubisz, może to ci pomoże... Poza tym na pewno różne herbatki ziołowe powinny pomóc.
Aleksa, to teraz czekają cię dluuuugie dwa tygodnie oczekiwania na potwierdzenie Mi dni w tym okresie dłużyły się w nieskończoność... Podobno gdy pojawią się dość szybko bóle jak na miesiączkę, to dobry znak (choć nie reguła!). U mnie też się sprawdziło.
Trzymam moooocno kciuki, mój mąż też, haha! Jeszcze niedawno my to przechodziliśmy i domyślam się co czujesz. Super, że masz mrozaczki. To dobre zabezpieczenie. A odnośnie jedynej blastocysty - widocznie tak miało być. Zdecydowalas o jednej, dodatkowo też jedna się rozwinęła - ta ważna, najmocniejsza siłaczka, która teraz ma się dobrze w nowym domku. Bądź dobrej myśli.
Do do brzuszka - mój np. był zawsze płaski jak deska, a od kiedy zaczęłam stymulację, aż po dzień dzisiejszy (prawie 8 tydz ciąży) mój brzuch jest nabrzmiały jak balon i utrzymuje się w tej formie cały czas :-p Prawdopodobnie przez hormony i powiększone jajniki. Mimo to zgubiłam 1,5 kg - bez wiekszych zmian nawyków żywieniowych.
Ewelina ja przed ciążą obzeralam się słodyczami każdego dnia. To mój odwieczny problem, więc dobrze cię rozumiem. Zamienniki w postaci owoców nigdy nie zdawały egzaminu. Ogólnienie odżywiam się dobrze i świadomie, jedynie tego za cholerę nie mogę powstrzymać. Lekarz kategorycznie zabronił mi jeść slodycze w ciąży. Staram się nie jeść ich tak często jak wcześniej i zazwyczaj wybieram np. sezamki, czyli mniejsze zło :-p Póki co daję radę i wychodzi jak na mnie dość dobrze. Jedynie teraz gdy jestem na urlopie w PL, coś słabo idzie. Mama kupuje ciasteczka, gniazdka, i tym podobne. I tu silna wola zawodzi Najgorszej mieć te świństwa pod ręką i w zasięgu wzroku. Jak nie ma nic takiego w domu, jest łatwiej...
Ale może ty będziesz silniejsza lub będzie cię odrzucać na słodkie
Pozdrowienia z nad morza. Jest tu zimno, ale słoneczko pięknie świeci (jeszcze)
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
A co do decyzji o zarodkach, mrożeniu, itp. - my mogliśmy zadecydować od razu lub najpozniej w dniu punkcji (PAN Klinik w Köln). W efekcie, tuż po niej zmienilismy nieco dokument: zrezygnowaliśmy z embrioskopu i zdecydowaliśmy się na zamrożenie 4 nadprogramowych zarodków. Choć embrioskopu nie wybraliśmy, wszystkie 6 blastocyst rozwinęło się prawidłowo, więc był to dobry wybór. Ale jak widać to kwestia indywidualna. Na pewno pomaga, czasem nie jest konieczny. Ryzyk fizyk
Issa oby niedługo nadeszła twoja kolej Będziemy wtedy wspólnie oczekiwać relacji i wyniku testu
IssaMelissa lubi tę wiadomość
Cierpliwa, sporo kg zgubiłas w ciąży... To przez zle samopoczucie czy zmianę diety?
Mi ubyło 1,5 kg (jak już wspomniałam), choć nie jem wcale mniej niż wcześniej.
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018