Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Cierpliwa , mam pytanie
Nie potrafie spac z bólu.. od okolo 17 wczoraj dostalam mega ból jak na okres, wzięłam 1 tab. Ibuflam 600 , nie moglam chodzić, chodziłam zgieta w pół..
bol podbrzusza minął ale ból brzucha nie.. męczę się strasznie boli jakby wyzej teraz i do plecow idzie ten ból..
Mam na 12:00 krew i USG ale jesli mi nie przejdzie dzwonie tam z rana i pytam czy moge przyjechać wczesniej .. albo Klinikia
Myslisz, ze to moze byc hiperka ?
Nie wiem czy to ma cos wspolnego , rano bylam u rodzinnej po zwolnienie dalej , pozniej male zakupy i trochę sprzątałam .. mam nadzieję ze sama sobie nie zaszkodzilam
nie pojechałam po 18 juz wczoraj do Kliniki bo mąż w pracy do 22:00 a później juz tylko ten ból co teraz.. wyżej
Dusznosci ani skąpomoczu nie mam .. ale sie boję o mojego kropka -
Ewelina ciezko stwierdzic mnie nie bolalo jak na @ tylko odrazu taki bol brzuvha jak przy jakis skurczach tyle ze ciagly... skapomoczu tez nie mialam jedynie co jak sie bardziej juz rozkrecila to steaszny bol podczas oddawania moczu a musialam regularnie no i brzuch mialam nieznacznie ale lekko powiekszony ale to juz w pozniejszym czasie... z godziny na godzine mnie coraz bardziej volalo i jakbym sie przekrecic na ktorys bok chciala bol i to pozniej juz taki nim do szpitala pojechalam ze nawet nie dalam rady lezec na boku... leki przeciwbolowe nie pomagaly a nawet kroplowki w szpitalu nie tylko mnie oglupily troche ze zasnelam po 3 przeciwbolowej...
Jak bedzie cie bardzo bolalo to jedz do szpitala
Ja sie obudzilam do wc i tradycyjnie potrzeba czasu nim zasne
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ewelina daj znac co i jak! Bk sie teraz zamartwiam... trzeba bylo juz w nocy najlepiej do szpitala ruszyc
ja tez o 3 w nocy jechalam bo juz na granicy wytrzymalosci bylam tak szybko postepowalo u mnie a moze jakbym wczesniej pojechala to by sie to tak nie rozwinelo
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny zyje ;** to poczatki Hiperki z tego co zrozumiałam. Moja lekarka troszkę mnie zjechała bo wczoraj rano bylam u domowego, potem na malych zakupach a potem trochę musiałam mieszkanie posprzatac bo koleżanka miała wpasc , wiec troche za duzo się ruszyłam wczoraj i ona powiedziala ze sama sobie ten bol zafundowalam
Moze ma racje
USG zrobila , wszystko ok niby jajniki na razie jeszcze takie duze jak powinny byc i dostałam jakis Hcg zastrzyk taka malutka dawke na co to ?
I Decapeptyl rano mialam wziąć 1 jeden.
Cierpliwa bol mialam juz tak od okolo 17.00 i tak kolo 18 chcialam dzwonic do męża do pracy i jechac ale on 2 tydzień pracuje, na punkcje bral urlop i wiesz jak z nowa praca na ktorej nam zalezy ?
Wolałam przetrzymać.. proszek lekko pomogl .. mysle sobie jak w nocy bedzie b.zle to pojade , to znow mysle aaa w nocy to takie jezdzenie po Klinikach , wole isc juz do swojej na 12.00 miałam termin a jak zadzwonilam o 8.00 ze bol silny od wczoraj to mi kazali natychmiast przyjechac i juz po 9.00 bylam w domu..
Dr. mowila , ze może byc w kolejnych dniach nawet jeszcze trochę gorzej , mam sie obserwowac -
Ewelina jak dostalas zastrzyk z hcg to moze byc gorzej bo hcg napedza hiperke
wiec jak cos to odrazu do szpitala jakby mocno zaczelo bolec bo z hiperka nie ma zartow... a dostalas bo podobno wspomaga zagniezdzenie
Co do sprzatania czy zakupow cos w tym jest bo ja tez na malych zakupach bylam w piatek w rossmannie i przy okazji spozywczych w dzien jak sie to zaczelo bo rano sie juz dobrze czulam wiec powolutku chcialam sobie ogarnac i efekt byl taki ze wyladowalam w szpitalu z brzuchem oelnym wody...
Pij dalej bardzo duzo i duzo bialka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Jejku oby nie. To taki ból
choc pewnie jeszcze nie miałam takiego jaki moze byc na prawde.
Pije właśnie duzo.
Kupilam ten proszek o ktorym pisalas w dm i mieszam z mlekiem . Właśnie wypiłam 1.5 l tego, plus wode i soki pije . Staram sie duzo białka jeść, ehh teraz juz nie sprzątam i nic nie robię, mąż zrobi ile da rade a reszte kiedy wydobrzeje -
Ewelina oby nic sie wiecej nie dzialo i na tym zakonczylo!
Ja dzis bylam na szkole rodzenia i na grupe 10 ciezarnych w tym jedna w ciazy blizniaczej wszystkie spodziewamy sie dziewczynek hahaEwelina_90, Aleksa87 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aleksa87 wrote:Ewelina w mojej klinice powiedzieli ze co lekarz to inne zasady. Jeden robi z USG inny nie (sprawdza po).
Ja tez mialam.pecha i przy pierwszym byl transfer bez USG choc bylam przygotowana, tak jak mnie dziewczyny TU na forum poinstruowaly.
Drugi transfer mialam na spiku ze tak powiem wiec nie wiem...
Czekam na @ i zaczynam Estrifam idzie w ruch. Jesten bojowo nastawiona w sensie ze sie uda!
Ewelina bardzo bardzo wierze ze bedzie dobrze i to plamienie to nic zlego
Czekam na jutrzejsze USG.
Ale jutro masz juz test?
Fajnie ze zrobia CI USG u mnie nie bylo o tym mowy. Tylko krew.
Aleksa test mam chyba 3.05 a 4.05 mam termin na rozmowe.
Wczoraj to tylko chyba taka kontrola byla czy wszystko ok
A ty jak ? Zdecydowaliscie się ruszac z kopyta?
Cierpliwa tak przez neta zamawiasz wszystko dla siebie i malej ? A jak cos nie pasuje? -
Strasznie szybko wszystko się dzieje prawda?
Chociaż ta cysta nas zatrzymała to itak jakoś to poszło.
Szybko tez ten test, sama się zdziwiłam jak to? Czy w ogole cokolwiek juz będzie w tej krwi? Ale cóż, zobaczymy
Ah , ci nasi mężowie
Niestety muszą sie poświęcić. Mój tez nie raz psioczy. Bo mu zabraniam np ciepłych kompieli a lubi je ja babaze sie poświęcać musi.. ja mówię proszę Cię!
To jest poświęcenie?
Daj ci wbije 3 zastrzyki na dzien przez dwa dni ?
Nie, nie , nie kochanie masz racje po co mi taka ciepla woda
A co do wyników, nic sie nie martw .
Zobacz mój m. mial tak slaba sperme. Teraz niestety jeszcze gorsza przed sama punkcja a jakimś cudem piekne 3 blastusie są
Tak jak Cierpliwa pisala oni jednak potrzebuja tak na prawde kilka sztuk żołnierzykow..
Czy o jakies jeszcze inne wyniki sie martwisz ?
Ale powiem wam dziewczyny, ze moze nie moze tak , ale mysle , ze duzo pomoglo mi picie tego soku z DM Granatapfel Muttersaft 100 ml dziennie i odpowiednie jedzenie , duzo ryb (w tym krewetki , ktorych nie lubie),duzo białka ogolnie, awokado, orzechy brazylijskie itp.. moze to tylko takie gadanie , ale mysle ze jakieś znaczenie to miało.. -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Ja zgage mirwam malo kiedy na szczescue ale jak juz mam to jedyne co mi pomaga to zimne mleko... migdaly nic u mnie nie pomagaja a szkoda bo zawsze mozna ze soba nosic jakby mnie gdzies dooadla poza domem a z mlekiem chodzic nie bardzo haha...
A ty nie mialas jakiejs ciezszej pracy?
No moja nie chciala sie do 18tc pokazaczawsze straszna wiercipieta na usg byla
Teraz potwierdzona 3x przez dwoch lekarzy...
Witam.
Nie mam ciezkiej pracy bo z moja szefowa sie dogadalismi i ona to rozumie ze jestem w ciazy.
A jeszcze co mnie czeka badanie cukru, mam nadzieje ze oststani raz to bedzie.
Ja 8 maja ide teraz do lekarza ale niestety musze placic tym razem za usg. -
Ewelina w sumie jak dla mnie niczego nadzwyczaj przydatnego o czym bym nie wiedziala sie nie dowiedzialam na szkole rodzenia no ale zawsze zaliczona
dlugo sie zastanawialam czy isc czy nie ale stwierdzilam ze w sumie nie zaszkodzi...
Byl omawiany porod tzn jego przebieg, cesarka, karmienie piersia, co po porodzie pierwsze badania malyszka w szpitalu itp... w sumie tylko taka teoria i gadanina... jakbym sobie youtuba posluchala albo gdzies poczytala na jedno by wyszlo dlatego mowie niczego szczegolnego nowego sie nie dowiedzialam...
Tak ja bardzo duzo rzeczy dla siebie i malej zamawiam przez netadla siebie od dawna wole tak jak lazenie po sklepach
a jak nie pasuje to odsylam spowrotem
Anetolek czas leci jak szalony! Jeszcze troche i za ciebie kciuki bedziemy trzymac
Asia dobrze ze sie dogadalas i nic ciezkiego nie robisz
Ja mam 9 maja wizyte i mini test cukrzycowy... usg tez bedzie i znow na kk bo moj lekarz powiedzial ze to wazne zeby sprawdzic jak sie ma maluch po glukozie... jeszcze poki co za zadne nie placilam jedynie prenatalne pierwszego trymestru...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
No to właśnie o tym wspominałam, mój mąż miał bardzo słabe wyniki nasienie a jednak coś z niego wydobyli
Wierzę ze będzie dobrze, daj znac jak będziecie robić badania.
W Pradze jesteście?
Super. Miłego wypoczynku życzę -
Anetolek jakbysmy byli w pl to mozliwe ze bysmy sie wybrali bo od tesciow mamy rzut beretem
a stad do Pragi to wyprawa juz cala wielka...
Ewelina jak sie dzis czujesz?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dzięki nawet znośnie, pije dużo koktajli białkowych i mam nadzieję, że hiperka powoli będzie ustawać
Trochę irytuje mnie mój ogromny brzuch balon, z tych płynów pije i pije cały czas , ale cóż jak mus to mus
A ty wy jak ? Jak tam twoja tancerka ?
Już jest znów jak inny owoc, nawet.nie wiem jaki to
Akilegna , ja juz chyba pytałam, ale nie wiem czy nie pisałaś czy ja zapomniałam Ty juz wiesz co będziesz miec ?
-
Ewelina to dobrze ze lepiej!
A brzuch mozesz miec tez wiekszy z hiperki jak masz nawet lekkanajwazniejsze zeby ustala!
A u nas dobrze:* tancereczka dzis znow bardziej aktywna bo ostatnio malego lenia miala i kopala co jakis czas i nie tak dlugo...
A owockiem jest melonikiem tym takim z blado jakby splesnialo zielona skorka i pomaranczowy w srodku jestw kazdym prawie sklepie jest przy tych zoltych melonach nie wiem czy wiesz o jaki mi chodzi...
Teraz wrozilismy ze spaceru z lodami... 2h pochodzilismy wiec mala pospala a teraz juz cos puka bo lezymy przed tv
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Aaa taa wiem o, ktory melon chodzi
A to jak Mama się rusza i spaceruje to wspaniała kolyska dla tancereczki a jak Mama chce odpocząć to mała rządzibo jej sie pewnie spodobał spacer i jej malo..
Jakie to musi byc cudowne uczucie
Nie męczą cie aż takie długie spacery ? -
Ewelina właśnie myślałam, że w czwartek się dowiem czy będzie synek czy córka. Niestety ginka niedość, że nie pokazała mi monitora, to na zapytanie moje, powiedziała, że dziecko ustawiło się główką w dół o nic nie widzi. Bardzo zmartwila mnie tym, że zaczęła martwić się o moje łożysko. Niby wiem, że ma prawo jeszcze być nisko ale, że kręciła na nie nosem to i mnie zestresowała. Ćwiczyć mogę dalej, nie muszę leżeć, więc naprawdę nie wiem o co jej chodzi. Eh za 3 tyg mam połówkowe więc tam się pewnie więcej dowiem no i wtedy już na pewno będzie wiadomo co maluch ma między nogami
Super, że u Ciebie już lepiej z tą hiperka. Mi ciąża napedzila ją ale poza wzdetym brzuchem nic nie czułam. Kiedy masz betę?