Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
akilegna♥ wrote:Kinga Cccierpliwa jakie i gdzie kupilyscie te monitory oddechu?
-
Bozka wrote:polecam tez wszystkim wozek z babyzen na poczatek babyzen recardo bo jest lepszy jako wozek glebki( uzywam go w gosciach i na wyjazdach jako lozeczka do spania) pozatym ten mogel jako jedyny ma opcje pozycji pol i siedzacej w gondali super sie sprawdza bo moj maly chce juz cos widziec na spacerach a nie tylko lezec na plasko i nie trzeba zmieniac wozka szybko na spacerowke ) poprostu odlot !!! a na pozniej babyzen yoyo 6+ najlepsza spacerowka jaka znalazlam i mozna ja zabrac do samolotu jako bagaz podreczny sklada sie do wielkosci torebki na ramie
uzywam osobiscie i tez uwazam ze czegos bardziej funkcjonalnego i malego po zlozeniu jeszcze zadna firma nie wymyslila
sprawdzcie sobie na youtube wozek i przede wszystkim fotelik
-
Ewelina_90 wrote:Cierpliwa kciuki &&&&& żeby Miunia jeszcze jak najdłużej siedziała sobie w brzuszku ;****
Kiedy będzie taki bezpieczny zas żeby mogła wyjść jak sie uprze ?? ♡♡♡
-
Akilegna no cale szczescie ale nas nastraszyla bo mialam lekkie bole jak na @ i przy jej ruchach sie lekko nasilaly na szczescie to podobno przez to ze bardzo napiera glowa ale szyjka jeszcze dluga i zamknieta...
A troche nas nastraszyla bo zawsze mowia ze przepowiadacze to bezbolesne twardnienia a jak juz krzyz boli albo na @ to moze cos zwiastowac...
Ewelina tak naprawde ciaza donoszona jest od 37+0 jak Kinga pisze w de szpitale wszystkie przyjmuja od 36+0...
Ale tak naprawde jakbg sie juz teraz uparla to tez dalaby juz rade...
Na szczescie moj szpital przyjmuje rownuez bardzo wczesne porody i jest polaczony z Kinderklinik wiec w razie wybryku i wczesniejszego porodu Mia bylaby w dobrych rekach...
Akurat wczoraj jak lezalam na porodowce to slyszelismy krzyk maluszka ktory sie wlasnie i innej sali porodowej urodzil, a maz mial "szczescie" zobaczyc jak wynosza z niej lozysko jak musial zejsc do samochodu...
A jak czekalismy na usg po ctg bo lekarz robil akurat cesarke to wywozili z operacyjnej maluszka w inkubatorze...
A nasza mala cala droge powrotna wypychala sie jak szalona...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Źle to ujelam, chodziło mi o fotelik na systemie isofix. Tak to jest pisać posty grubo po północy i z półotwartymi oczkami, haha.
Cierpliwa trzymamy mocno kciuki, żeby wszystko poszło dobrze. I niech mała jeszcze trochę poczeka w brzuchu :-*
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Cierpliwa napisałam priv do Ciebie. Dostałam wyniki histopatologi po lyzeczkowaniu i nie jestem zadowolonaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ola a to zmienia postac rzeczy hehe tez odrazu wiedzielismy ze chcemy z baza...
Pamietaj tylko zeby dopasowac do samochodu bo czasem baza sie wepnie ale fotelik zle lezy zbyt pionowo i maluszek ma w czasie podrozy zla pozycje zbyt pionowa i leci mu glowka
Tez mam nadzieje ze Mijka jeszcze posiedzi trochę...Kinga. lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Ola a to zmienia postac rzeczy hehe tez odrazu wiedzielismy ze chcemy z baza...
Pamietaj tylko zeby dopasowac do samochodu bo czasem baza sie wepnie ale fotelik zle lezy zbyt pionowo i maluszek ma w czasie podrozy zla pozycje zbyt pionowa i leci mu glowka
Tez mam nadzieje ze Mijka jeszcze posiedzi trochę...
-
Hej dziewczyny witam sie po powrocie, öd dzis znowu praca, ale dobrze sie czuje.
Tylko nocki zaczely mnie meczyc i troche brzuch pobolewa i nie möge juz na brzuchu spac bo stalo sie to nieprzyjemne.
Ewelina ty kupilas ta poduszke w ksztauvie litery U ktora polecila Ci Cierpliwa. Dobrze Ci sie na niej SPI?
Zastanawiam sie ktora kupic.
Poza tym po urlopie znowu mi troche na wadze ubylo. Przed ciaza wazylam 58/59kg a teraz 54/55kg AZ sie wystraszylam.. Ale mysle ze to normalen przez te mdlosci i upodobania...
Po powrocie z urlopu znalazlam w skrzynce list öd lekarza ze mam Eisen mangel
Poza tym musze dzis lub jutro lub do konca tyg w pracy powiedziec o ciazy...
Cierpliwa ale sie wystraszylam jak zaczelam czytac Twojego posta myslalam ze malenka chce juz do Ciebie.
Palka powodzenia ja juz czekam na wiesci z porodowki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 11:03
-
Aleksa tak ja wzięłam te U , bo stwierdziłam ze te dłuższe ramiona beda najlepsze i rzeczywiście
Dobrze mi się spi. Pierwsza noc byla dziwna ale kwestia przyzwyczajenia.
Jedno ramie pod plecy jedno między nogi i super mi sie spi.
Jedyne teraz jak upały to odkladam ja , nie spie na niej bo się szybko grzeje i mi za gorąco, a moje standardowe poduszki zimniejsze
Ale jak bedzie chłodniej wracam do niej ..
Ja przestałam brać proga i mnie od 2 dni lekko podbrzusze pobolewa , ale mam nadzieję , ze wszystko ok..
Wizyta 27 lipca dopiero -
Aleksa a ja sie ostatnio zastanawialam jak ty tam na tym urlopie...
Eisen mangel nie taki straszny dosyanuesz pewnie recepte na tabletki
Ewelina hehe mi tez w niej czesto goraco jak akurat upaly sa ale teraz juz nawet jak upal to z jia spie bo bez juz ciezko mi sie ulozyc wygodnie zeby na brzuch nie cisnac...
Ja dzis mialam vorstellung w szpitalu i zbadali mnie wywiad przeprowadzili i sytuacja ma sie tak ze panna ma juz 2700g i dlugie nogi bo kosc udowa ma juz 15cm...
Ma miesiac na wyjscie samej jak sie do 16.08 nie zdecyduje to 17.08 przed 8 rano mam sie stawic na kreißsaal i beda wywolywac porod
Z racji tego ze przeplywy super loztsko tez bo poki co I stopnia nadal wiec sie nie starzeje a mala nie rosnie za szybko to beda wywolywas dzien przed terminem... w innym wypadku jakby cos sie zmienilo to wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 14:43
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa, ale cudnie ty juz masz koncowke niedlugo bedziecie pelnowartosciowa rodzinka. Ciekawe do kogo bedzie Mia podobna jak bedzie wygladac.
Co do twoich przemyslen na temat mojego urlopu, nie bylo latwo tyle powiem, zrealizowalismy caly plan Jaki sobie obralismy. Ponad 7tys km trasa.
Tyle ze ja nie mialam na nic sily mala gorka byla dla mnie mega wyzwaniem i sapalam jak stara babcia, normalnie tryskam zawsze energia.
Ale tak bardzo sie ciesze, bo wiem ze malenstwo tej energii potrzebuje do rozwoju.
Normalnie leze plackiem na plazy a teraz unikalam slonca dosyc sie meczylam ale mimo to urlop zaliczam do udanych.
To byla na pewno ostatnia taka wyprawa i teraz bedziemy pewnie hotelowe urlopy wybierac w sensie stacjonarnie all inklusive.
Z maluchem to juz w ogole.
Recepte na zelazo przyslal mi lekarz poczta. Ale nie mieli w aptece i jutro dopiero do odbioru.
Ewelina no dobrze to kupie tez ta poduche jak ja tak zachwalacie.
Cierpliwa masz jeszcze gdzies tego linka jaka dokladnie kupilas ? chcialabym zobaczyc.
Ewelina ja mam Termin krotko po Tobie 30.07. i teraz po urlopie Jako ze czesto mnie tez podbrzusze pobolewa i podczas wyjazdu tez krwawienie mialam zadzwonilam do lekarza i poprosilam o Termin w tym tyg. I w czwartek IDE.
Musze sie upewnic ze wszystko jest OK bo to czekanie mnie dobija. A proga i Estrifam tez juz öd tyg jedna dawke ta srodkowa odstawilam teraz biore tylko rano i Wieczorem. I tez z tego powodu lekkie obawy mam.
Dzis zaczelam 12tc byle wszystko bylo dobrze.
Spodnie mnie juz cisna i ciagle rozpinam w pracy przy biurku.
Jeszcze tylko po tej czwartkowej wizycie musze w pracy powiedziec o ciazy i wtedy juz bedzie OK. Tzn odetchne z ulga.
A pisalam Wam ze zaswiadczenie o ciazy u mojego Gina jest platne?
On powiedzial ze kosztuje 8€ i wystawiane jest na koszt pracodawcy w razie potrzeby. Haha:)
-
Ja też płaciłam 5€ . Pracodawca tez zwraca
Aleksa podziwiam to, ze odważyłas się na 7 tyś. km
Ja ostanio 1000 km do PL i spowrotem ledwo przeżyłam
A co jakbym miala jechac autokarem np. ooooj nie..
Cierpliwa bliziutko juuuz ..
Boisz się porodu ?
Ja se tsk myślę czasem , ze bardzo się boję a za chwile jak pomyślę, ze dostane moje serduszko na ręce to przechodzi
Ale ogolnie itak się boje hehe -
Aleksa na kazdym usg utwierdzam sie coraz bardziej ze Mua to caly tatus ma jego rysy jego nos jego usta...
Ciesze sie ze urlop udany a co do zaswiadczenia ja tez placilam 8,10€ i pracodawca mi zwrocil odrazu jak mu oddawalam
Ewelina jeszcze sie nie boje ale czasem mtsle jak to bedzie najbardziej sie martwie jak ja z tesknoty za psem wytrzymam hehe...
W szoku igolnie jestem ze jak w ciagu miesiaca nic sie nie wydarzy to za rowny miesiac o tej porze bede czekac na poranek i przyjecie na porodowke...Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Boziu Boziu
Ja juz teraz trzymam za Was &&&&&&&
Oby wszystko bylo dobrze i Mia z Mamusia zawitają szczęśliwe do domku
To ty widzę za swoją "pierwszą córeczką" (bo to ona dobrze pamietam?) taka "glupia" jesteś jak ja za moim.
Przytylam go i zacalowywuje na śmierć i mówię do niego moj pielwolodny
Hehehe
Za mną chodzi krok w krok. Właśnie byłam pod prysznicem , on wejdzie ze mną do łazienki i leży sobie na macie antyposlizgowej i czeka aż Pańcia się wykompie
Patrze na niego on na mnie tymi czarnymi oczetami , mówię mu Ty mami cycku co ja z Toba zrobię jak maleństwo bedzie?
Będziesz zazdrosny, będę uwage musiała dzielić na 2 , a ten obraca tym lebkiem jakby chcial powiedzieć "Pańcia spokojnie mamy duży kojec-łóżko" hehe
Wiem psiara ze mnie heh nic nie poradze. Podobno już od małego piłam wode z kundlami z kałuży hihi -
Ewelina oj tak moja to tez moja coreczka pierworodna i uwielbiam ja... tez za mna wszedzie chodzi do wc, kladzie sie i czeka az wezme prysznic, sprzatam w sypialni ona ze mna jestem w pokoju Mii ona ze mna wszedzie ze mna... nawet maz spac idzie bierze ja a ona spowtotem bo ja jeszcze siedzie czy sie przebieram i zastrzyki robie hehe... maz zawsze sie smieje ze ona corusia mamusi jest bo zawsze za mna zaglada...
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny jak przestałam brać tego proga tak mam te bóle w podbrzuszu dość takie mocne, jak na @ czasem ale lżejsze też.
To normalne ? Czasem trochę tam niżej, czasem wyżej.. tam nadal się wszystko rozciąga czy jak ? -
Ewelina rozciaga sie bo maluszek caly czas rosnie ja pamietam jak panikowalam jak w 15-16tc mialam takie bole i ciagniecia... pewnie zbieg okolicznosci ze sie zlozylo to wszystko naraz i dlatego sie wydaje ze przez brak proga... ale jak cie niepokoja zawsze mozesz zadzwonic do gin i powiedziec ze masz bole w podbrzuszu mysle ze powinni ci dac wczesniejszy termin na wizyte ewentualnie zaleca jechac do szpitala jak bedzie ciezko z terminami
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa właśnie pamiętam jak pisalas Aleksie o tym , ze tak tez cie pobolewalo i myślę sobie ze moze też mam podobnie, na razie te bóle nie są na tyle niepokojące czy uciążliwe, ale jak sie beda nasilać np
to zrobię właśnie jak piszesz -
Ewelina no mnie naprawde na roznych etapach ciazy cmilo na @ czy mialam ciagniecia czasem nawet dosc bolesne np przy gwaltownym wstaniu z lozka...
A teraz juz mam skurcze przepowiadajace i tez czasem cmi na @ no i brzuch sie od czasu do czasu spina i twardnieje... takze cala ciaze nowe doznania
A magnez bierzesz? Mi gin kazal wlasnie brac na te rozciągania magnez w duzych dawkach
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700