Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Cierpliwa a o co chodzi z tymi odkrytymi paznokciami do porodu ?
Dlatego właśnie poruszyłam temat paznokci bo coś gdzieś słyszałam, że z paznokci kobiety w ciąży coś się rozpoznaje czy coś?
-
Ewelina tu nie chodzi o to ze u ciezarnej a ogolnie u czlowieka w razie np operacji jaka w przypadku cuezarnej jest tez cesarskue ciecie po sinieniu paznokci mozna rozpoznac ze cos sie zlego dzieje np z krazeniem pod np czerwona hybryda nie ma szans nic zauwazyc
No i niektore aparatury mierzace np puls nie beda dzialaly w przypadku pomalowanych paznokci dlatego moj szpital wymaga zeby chociaz 1 paznokiec u dloni byl bez zelu/lakieru/hybrydy poprostu czysty bez niczego zeby byla pewnosc ze w razie czego jakby cos sie na szybko dzialo miec pewnosc ze wszystko bedzie funkcjonowalo...
Kuzynka o tym zapimniala i musiala sciagac w trakcie porodu jak akcja nie postepowala i bylo coraz bardziej prawdopodobne ze sie skonczy cesarkaEwelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzięki Kinga
Na tej stronce jest też dość czytelny opis:
http://m.migrelo.de/poradniki/wszystko-co-nalezy-wiedziec-o-urlopie-macierzynskim-wychowawczym-a-takze-zasilku-rodzinnym-6566.html
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Ja wlasnie dzisiaj sciagam hybryde. Ale zamierzam zrobic sama baza i topem. Zeby w razie czego bylo wszystko widac.
Zapomnialam wlasnie w szpitalu zapytac o paznokcie. I nie wiem czy jesli beda bezbarwne to moge miec wszystkie czy jednego i tak będzie trzeba zdjac.
Co do farbowania to ja jeszcze nigdy w życiu tego nie robilam
Czekam i czekam a nawet skurczy przepowiadajacych nie czuje, chociaż na ctg ponoc wyszly.
U mnie Mały w dzien w miare spokojny, dopiero kolo 19 zaczyna szalec.
Jedyne co mi pozostalo na dzisiaj to wyparzyc smoczki i butelki, cala reszta juz czeka.
Filip wychodz! -
Palka dopytaj lepiej jak to u ciebie w szpitalu
U mnie jeden musi byc bez niczego nawet lakieru do paznokci bezbarwnego
Ale nie we wszystkich tak jest w jednych mozesz muec bez problemu na wszystkich a w innych musisz miec na wszystkich sciagniete nie tylko na jednym wiec zalezy od szpitala
Szybkiego rozwiazania!:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 12:34
Pałka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Palka nooo... jeszcze 39 dni do terminu a za 6 dni mam wizyte w szpitalu i bede wiedziala co i jak... w szoku jestem bo dopiero co punkcje mialam...
Wlasnie dzis popralam pieluszki, przescieradelka i reczniki i zamowilam nianie...
Jeszcze do prania kocyki, spiworki, ochraniacz z kolyski, chusta itp... same takie ostatnie juz rzeczy...
Zamowilam tez stanik do karmienia do przymiarki pizamki i jedna dluzsza koszulke do szpitala do przymiarki takze ze wszystkim do przodu bo juz duzo czasu nie zostalo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja kupilam staniki do karmienia w h&m. Zobaczę czy sie sprawdza czy później jakies inne bede szukac. Koszule mam dwie.
Jedna kupilam w Polsce a druga zamowilam na Amazon i jak przyszła okazalo sie ze produkt polski
U nas niania i monitor oddechu juz sprawdzony. Wszystko dziala jak należy;)Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
U mnie z h&m nie przejda ze wzgledu na rozmiar... na szczescie piersi mi nie urosly poki co nic a nic w ciazy ciagle nosze staniki sprzed ciazy ale ja juz przed ciaza nosilam museczke F wiec sieciowe staniki mi w ogole moich gabarytow nie trzymaja...
Koszuli typowych w ogole nie kupuje bo ja koszul nie nosze a moj szpital (jak chyba 95% szpitali w de) nie wymaga koszuli wystarczy dluzszy t-shirt... zamowilam pizame spodenki + koszulke taka do karmienia dwa modele zeby sprawdzic jaki mi lepiej przypasuje i jedna koszylke dluzsza rez z guzikami po srodku do porodu ake taka ze pozniej spodenki moge do niej nosic... koszula to byl dla mnie zakup bez sensu bo i tak poszlaby w kosz po wszystkim bo nie sypuam w takich...
Ja nianie, monitor i laktator zostawilam sobie na koncowke bo szkoda mi bylo zeby gwarancja leciala juz dlugo przed porodem niepotrzebnie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
W h&m przymierzałam staniki do karmienia, te największe E i ni huhu. Już teraz za ciasne, więc oddałam. Moje też nie urosły wcale i noszę te sprzed ciąży. Zamówiłam dwa na bonprix, takie zwykłe bez fiszbin i gąbek. Myślę, że wystarczą na początek. Jak narazie są o rozmiar za duże
Koszule do szpitala też zamówiłam na bonprix bo to przecież tylko na chwilę. Jedną prawdopodobnie będę używała jeszcze przed porodem, bo moje robią się zbyt ciasne a druga w sumie wygląda jak seksi sukienka hehe. Zamówiłam też piżamę z długimi spodniami na zimę.
Z laktatorem jeszcze poczekam bo nie wiem czy się przyda. W razie czego mąż poinstruowany jaki i gdzie ma kupić. Nianie wzięłam taką zwykłą na początek, bo i tak dziecko będzie praktycznie cały czas przy mnie, jak już się wyprowadze z pokoju dziecięcego, to kupimy lepszą. Nad monitorem oddechu cały czas się zastanawiam. Jest dużo negatywnych opinii, że wyje na alarm niepotrzebnie i budzi dziecko. Oczywiście są i opinie, że nie raz uratował życie. Jeszcze mam czas, zobaczymy.
Tak czytam różne fora i strony i patrzę czy ewentualnie coś jeszcze jest potrzebne, ale raczej nic więcej nie będzie na początku potrzebne. Okaże się i tak po krótkim czasie, więc zawsze można dokupić czy zamówić. Chyba, że Wy macie jakieś pomysły? -
Akilegna co do potrzebnosci to powiem ci ze sprawa bardzo indywidualna bo kazda co innego bedzie uwazala za zbedne a inna za must have...
Co do monitora ja nie wierze w falszywe alarmy jesli sie wlaczyl znaczy ze cos bylo na rzeczy a dzwiek dal dziecku bodziec do tego zeby znow zaczelo oddychac lub wybudzil wiec sila rzeczy zaczelo oddychac...
Nawet polozna na szkole rodzenia byla tego zdania i mowila ze nawet chrapanie rodzica daje dziecku bodziec zeby nie zasnac bardzo gleboko bo wlasnie wtedy najczeaciej zdarza sie bezdech...
Te dopieluszkowe wlasnie z tego wzgledu maja np opcje wibracji jesli wyczuwaja zbyt plytki oddech albo bezdech najpierw zawibruja zeby dac dziecku bodziec i wybudzic z tego glebokiego snu a dopiero jak to nie pomoze to zaczna wyc...
Kolezanka miala ten na pieluszke i dwa razy zdarzylo sie ze slyszala wibracje ale nie zawyl wiec musialy wibracje pomoc...
Ostatnio kolezance wlaczyl sie przy kilku miesiecznym dziecku kiedy sie juz w ogole nie spodziewala bo nigdy sie nie wlaczyl a dziecko mialo faktyczny bezdech... niektorych firm np babysense wyja juz jak oddech jest bardzo plytki prawie nie wyczuwalny...
Nie uwazam ze to cos co kazdy powinien miec i jest niezbedne ale wiem ze jakbym ja nie kupila to caly czas mialabym schizy i caly czas bym sie zadreczala... wole zalowac ze sie nigdy nie wlaczyl niz ze 0ozalowalam na jego kupno a cos sie stalo... ale to moje takie odczucia...
Nianie bralismy odrazu konkretna juz na pierwsze lata z kamera itp bo stwierdzilismy ze szkoda bam wydawac co chwile na inna a i tak w finale ta kupic... ale u nas taka sytuacja ze u nas w mieszkaniu nie hest koniecznoscia ale juz w pl i owszem bo tam wszedzie opcja polozenia dziecka jest na pietrze i pamietam jak szwagierja muala zwykla i co chwile na gore latala bo jej dziecko duzo wzdychalo i stekalo przez sen a ona tym lstaniem i zagladaniem zawsze dziecko wybudzila bo schody skrzypialy itp... a tak na kamerce bede widziec czy jest sens leciec czy mala tylko wzdycha ale spi...
No i z racji tego ze mala ma swoj pokoik wiwc tez lepiej mi bedzie obserwowac w nocy... w razie czego jakby mala byla bardzo marudna ze musialabym co 10 minuy wstawac do niej to mamy kolyske wtedy wezme ja do sypialni w kolysce...
No a laktator kupuje bo przyda mi sie tak czy inaczej bo chce karmic pol na pol piersia i odciagniete z butelki dawac wiec tylko opcja ze w zadnym wypadku kropli mleka bym nie miala to by sie nie przydal ale tak to napewno bedzie w codziennym ruchu a wiem ze czesc lekarzy robi problemy z receptami na wypozyczenie z apteki jesli nie ma koniecznej potrzeby tak samo jak w aptekach jest problem z dostepnoscia często i co chwile trzeba latac po recepte i przedluzac wiwc wole kupuc swoj i spokoj...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
czesc dziewczyny jak tam u was ?
Moj synek rosnie rodosna z niego pociecha ktora wypelnia mi kazda wolna chwile wraz z corkami jeszcze sie bijemy kto ma sie nim zajmowac ... chyba go rozpieszczamy ,) ale ma dopiero 5 miesiecy wiedz jeszcze troszke mozna
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
O prosze kto sie tutaj pojawil nasza Bozka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
My tez kupilismy od razu lepsza nianie z kamerka, Maly bedzie spal od poczatku u siebie, więc zdecydowanie wole taka. Z reszta w Polsce sie tez przyda.
Laktator tez kupilam, tak jak Cierpliwa planuje pol na pol karmic. Ale pol roku tylko. Po roku chce wrócić do pracy wiec brdzie trzeba sie na mm przerzucić i miec czas, zeby Maly sie przyzwyczaił. -
Pałka wrote:Dzięki Dziewczyny! Za Was wszystkie tez trzymam kciuki
Cierpliwa,Ty zaraz po mnie w sumie rodzisz
Wszyscy sie dziwia, ze porod mnie nie przeraża,nie wiem czemu:)
Duzo bardziej boje sie pająkówDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
akilegna♥ wrote:W h&m przymierzałam staniki do karmienia, te największe E i ni huhu. Już teraz za ciasne, więc oddałam. Moje też nie urosły wcale i noszę te sprzed ciąży. Zamówiłam dwa na bonprix, takie zwykłe bez fiszbin i gąbek. Myślę, że wystarczą na początek. Jak narazie są o rozmiar za duże
Koszule do szpitala też zamówiłam na bonprix bo to przecież tylko na chwilę. Jedną prawdopodobnie będę używała jeszcze przed porodem, bo moje robią się zbyt ciasne a druga w sumie wygląda jak seksi sukienka hehe. Zamówiłam też piżamę z długimi spodniami na zimę.
Z laktatorem jeszcze poczekam bo nie wiem czy się przyda. W razie czego mąż poinstruowany jaki i gdzie ma kupić. Nianie wzięłam taką zwykłą na początek, bo i tak dziecko będzie praktycznie cały czas przy mnie, jak już się wyprowadze z pokoju dziecięcego, to kupimy lepszą. Nad monitorem oddechu cały czas się zastanawiam. Jest dużo negatywnych opinii, że wyje na alarm niepotrzebnie i budzi dziecko. Oczywiście są i opinie, że nie raz uratował życie. Jeszcze mam czas, zobaczymy.
Tak czytam różne fora i strony i patrzę czy ewentualnie coś jeszcze jest potrzebne, ale raczej nic więcej nie będzie na początku potrzebne. Okaże się i tak po krótkim czasie, więc zawsze można dokupić czy zamówić. Chyba, że Wy macie jakieś pomysły?