Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tam u Was? :)
    Rozkręćmy trochę ten nasz rocznik :)

• Haana Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie właśnie się zakończył 3 cykl i już wiem dlaczego znów nie udany. Powód: wysokie tsh. Jutro idę na wizytę do endokrynologa.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    a my zaczynamy jutro kolejny etap leczenia, mąż dostał czopki na dwa tygodnie (nad czym bardzo ubolewa, ale czego się nie zrobi dla dziecka) i za dwa tygodnie ma badanie hormonów

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja czekam na pierwszą miesiączkę pp :) narazie starania nadal zawieszone co najmniej do listopada. Czyli jednym słowem nuda :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie do Was dołączę :) Jestem w trakcie pierwszego cyklu starań, już po dniach płodnych i już mam ochotę zrobić test!

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dość nudno cały week w domu nigdzie sie nie ruszaliśmy
    no i 14 dzień cyklu czyli lada dzień ovulka :) zobaczymy co to będzie

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie kolejny dzien w szpitalu przy malym...czekam na ten jutrzejszy dzien zeby dopytac sie lekarzy co tam z malym i jakie sa dalsze plany...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey test najlepiej kilka dni po spodziewanej @. Ja tydzień po spodziewanej @ miałam bladziutka kreskę. Gruba pojawiła się dopiero ok 2 tygodnie po spodziewanej @ czyli w ok 5 - 6tc. Lepiej poczekać niż się rozczarować :) trzymam kciuki za dwie krechy :)

Anka co ty tu jeszcze robisz? Niedziela wieczór uciekaj serduszkowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a u mnie kolejny dzien w szpitalu przy malym...czekam na ten jutrzejszy dzien zeby dopytac sie lekarzy co tam z malym i jakie sa dalsze plany...

Karola śledzę twój pamiętnik młody jest śliczny i widać jak się zmienia! Teraz już tylko będzie lepiej :) a ty wyglądasz pięknie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey - to tak, jak ja! :)
    Pierwszy cykl, już po spóźnionej owulce, teraz tylko czekanie na testowanie :) Termin @ miałam mieć w okolicach 20.09, ale owulacja się przesunęła i była w okolicach piątku-soboty, więc i termin @ się przesunie i wypadnie za niecałe 2 tyg. Ale ja już się nastawiam, że pójdę po prostu na betę po 10 dniach od terminu owu, żeby wiedzieć co i jak ;)

• Haana Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też starania będą zawieszone aż wyrównam tsh. Szkoda, ale nie dam się !!

17u9wn15caesulxa.png
  • samurose Debiutantka

Wysłany: 15 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek idę zrobić sobie badania na tsh. Wcześniej nie dam rady niestety, ale mam nadzieję, że to nie jest przyczyna tego że jeszcze fasolki nie ma. Zwykle tsh miałam w normie, więc mam nadzieję, że teraz też tak jest. A przede mną kolejny cykl starań. 6 miesiąc, wierzę że to już ten ostatni, szczęśliwy.

Jak Wam minął weekendzik? :)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Mój mężuś od dziś zaczyna przyjmować czopki a za dwa tygodnie badanie krwi na hormony, mam nadzieje, że znajdziemy przyczynę słabej jakości żołnierzyków i szybko je wyleczymy :)
    Karola kochana widziałam zdjęcia małego, zmienia się i rośnie :) Jak porozmawiasz z lekarzem to daj nam znać

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Trzymam kciuki za Wasze badania TSH :)
    Ja też robiłam w tym mcu, na szczęście wynik w normie. Wprawdzie zawsze miałam w normie, ale moja mama chorowała na tarczycę i to poważnie, więc obciążenie dziedziczne jest i lepiej dmuchać na zimne.

Weekend u nas bardzo spokojny - w sobotę odwołana wizyta u lekarza i zamiast tego USG w prywatnej przychodni, potem jakieś zakupy i wieczorem lody i film :) A wczoraj siedzieliśmy w domku, trochę posprzątaliśmy, jedynie na spacer z psem poszliśmy :)

• samurose Debiutantka

Wysłany: 15 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę na to, że TSH będzie po mojej myśli ;)

Mój weekend minął rowerowo na Poznań Bike Challenge. Ciekawa impreza :) Rok temu jeszcze się ścigałam, teraz to już tylko rekreacyjnie się przejechałam. Niestety rowerek trzeba było odłożyć na rzecz studiów. A za tydzień kolejny rok akademicki.

Karola byłam w Twoim pamiętniczku. Mały śliczny :) Rośnie jak na drożdżach. Mocno trzymam kciuki za niego i za całą Waszą rodzinkę. Poradzi sobie, jest silny.

Prawdę mówiąc, nie myślałam że ciąża, a dokładniej zajście w ciąże to taka trudna sprawa. Nie myślałam, że prócz mnie aż tak wiele kobietek ma problem. Dobrze, że jesteście i możemy w jakiś sposób liczyć na siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cichutko? Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test... (-) Wiem, że za wcześnie, ale jak tu wytrzymać??

• Haana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey, a za ile dni ma przyjść planowana @? Lepiej test zrobić w dniu @ aby w razie czego zobaczyć czy wszystko ok, czy nie będzie trzeba przyjmować leków itp.

U mnie jednak znaleziono Hashimoto, więc znam już swojego wroga.

17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Haana, że za szybko. Nie wytrzymałam, liczyłam chyba na cud.

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane można się dołączyć??? :) rocznik 90 się kłania :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1990 oczywiście, że można :) będzie nas więcej to może ten nasz wątek coś się rozkręci :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ