Staraczki z rocznika '90 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w pracy jest bardzo dużo kobiet i wiek bardzo różny. Najmłodsza rok od nas młodsza. Mnie akurat nikt nie pytał i nie poganial o dzieci, ale jedna starsza kolezanke meczyli. Bardzo było mi jej szkoda, ze tak dopytuje. Może mieli problemy czy coś. Ludzi powinno ugryźć się w język jeżeli chodzi o te tematy, bo naprawdę może zabolec. Mnie denerwuje jak ktoś pyta kiedy drugie, nawet nie wiem co odpowiadać. Najchętniej to: nie interesuj się.
A co do starych panien... to my się cieszmy ze mamy się z kim starać, bo niektóre kobiety nie mogą trafić na swoją drugą połowę -
Pozazdrościć szefowej Abi. Ja to w ogóle zwlekałam z myślą o dziecku, aż pokończę wszystko co mam pokończyć. Dodatkowo za bardzo przejmowałam się tym co zrobią jak pójdę na zwolnienie bo zatrudniali mnie z myślą, że zrobię odpowiednie uprawnienia i będę siedzieć. Na szczęście w pewnym momencie ogarnęłam się, że przecież każdy myśli o sobie więc po co ja mam się kimś przejmować. Mam nadzieję, że nie będę żałowała tego, że trochę czasu zajęła mi zmiana sposobu myślenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 19:46
Hashimoto, Letrox