X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moze po tym cyklu juz nie bedziecie musieli myslec o wspomaganiu. Czego Ci oczywiscie zycze.

A co do meczy to moj maz tez oglada. Caly weekend ogladalismy ale niestety dzis rano znow wyjechal do pracy i wraca dopiero w czwartek. Zobaczymy co mi dzis lekarz powie moze bede musiala meza szybciej sprowadzic do domu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 12:36

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Paula moze po tym cyklu juz nie bedziecie musieli myslec o wspomaganiu. Czego Ci oczywiscie zycze.

A co do meczy to moj maz tez oglada. Caly weekend ogladalismy ale niestety dzis rano znow wyjechal do pracy i wraca dopiero w czwartek. Zobaczymy co mi dzis lekarz powie moze bede musiala meza szybciej sprowadzic do domu :-)

Mi to się zawsze przypomina taka scena z filmu "Jak urodzić i nie zwariować". Wszystko odbywa się w sklepie promującym karmienie piersią. Tam dziewczyna-właścicielka-staraczka ma apkę w telefonie, która jej dzwoni (dźwięk jest bombowy), że ma owulację. A ona do męża - "natychmiast na zaplecze, 5 minut" :D

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii to czekamy na dobre wieści . Mi ten tydzień będzie się dłużył bo będę ciekawa co mi pan doktor powie :D kurde ogólnie to to będe się stresowała bo kilka lat chodziłam do kobiety i się z nią "oswoiłam" a teraz zmiana no ale cóż lekarz to lekarz :)

Rubii lubi tę wiadomość

• Zgredka02 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    U mnie mąż nie ogląda raczej meczy :) raz na jakiś czas ogląda a ja idę do drugiego pokoju na drugi tv albo siedzę z nim ale czytam książkę, powiem Wam że jakoś bardziej wolę mecze siatkówki :)
    To tak jak mój tylko on z kolei ciąga mnie po rockowych koncertach :)

Mi rôwnież b. Pomaga to form dużo czytam, mniej się udzielam ale mimo to wiem że nie jestem sama w tej ' walce' o upragnione 2 kreseczki. Dzięki wam Kochane !

Rubii lubi tę wiadomość

6cs szczęśliwy <3
    f2w3ugpjw77wwi10.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie ogląda, częściej ja siedzę i go wyciągam na mecz :D Powiedział, ze teraz się nie opłaca jak będą już lepsze drużyny grały to wtedy będzie oglądał :P

U mnie już chyba wszystko ustało, jakąś godzinę temu mnie trochę zmuliło i zemdliło to tylko tyle z "objawów" Mam ciągle taki pełny brzuch, ale tak mam też często na @

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi to się zawsze przypomina taka scena z filmu "Jak urodzić i nie zwariować". Wszystko odbywa się w sklepie promującym karmienie piersią. Tam dziewczyna-właścicielka-staraczka ma apkę w telefonie, która jej dzwoni (dźwięk jest bombowy), że ma owulację. A ona do męża - "natychmiast na zaplecze, 5 minut" :D
    Haha chyba az tak wariowac to nie bede ;-)

Abi je tetaz tez chodze do Pana doktora. Zawsze chodzilam do Pani ale u niej bardzo dlugo sie czeka na wizyte. Bylam ma poczatku czerwca a kolejna w sierpniu tak ma zajete terminy wiec zmiwnilam na Pana ktory ma troche wiecej czasu. Wiem ze moze to ze ta Pani nie ma terminow swiadczy jaka jest dobra w tym co robi ale mi troxhe szkoda czasu na ciagle czekanie i domyslanie sie czy owu byla czy nie. Wiec zmienilam i narazie jestem zadowolona

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi przywykniesz też do tego lekarza :)
    Ja ogólnie wole facetów ginekologów. Jeszcze na studiach byłam u jednej Pani doktor i nie spodobała mi się, próbowałam do drugiej i też nie to, aż w końcu stwierdziłam , że komfortowo się czuję u faceta ;) nawet jak ostatnio leżałam na ginekologii (miałam torbiel do usunięcia) to faceci delikatni a jak babka mnie badała to masakra jakaś... Ale fakt że gdybym potrzebowała lepszego specjalisty a to byłaby kobieta to też bym przywykła.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka u nas to samo :D 27.07 jedziemy na Iron Maiden do KRK <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Mój mąż nie ogląda, częściej ja siedzę i go wyciągam na mecz :D Powiedział, ze teraz się nie opłaca jak będą już lepsze drużyny grały to wtedy będzie oglądał :P

U mnie już chyba wszystko ustało, jakąś godzinę temu mnie trochę zmuliło i zemdliło to tylko tyle z "objawów" Mam ciągle taki pełny brzuch, ale tak mam też często na @
    Zuzi do 21 coraz blizej. Niedlugo uslyszymy te radosne nowiny :-)

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamta babka jest naprawdę w porządku ale co z tego jak nie zleciła zadnych dodatkowych badań... No i te 2 specjalizacje dużo dają :) Dokładni Marcowa nie ważne jaka płeć, aby pomógł :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi a 21 czerwca to pierwszy dzień lata więc muszą być dobre wiadomości :)

Rubii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi jest rybka czy Pan czy Pni ginekolog. teraz jestem u babeczki i nie jest jaśniejącym słoneczkiem (raczej oszczedna w słowach i mimice twarzy), ale dość skuteczna i przepisuje wszystkie badania.

miałam jednego (młodego) Pana to mnie próbował naciągnąć na 800zł (wymrażanie nadżerki), po czym poszłam do innego starszego (koło 70), który był bardzo delikatny i uprzejmy a na dodatek wyleczył mi tę nadżerkę w 3 wizyty (coś tam smarował, nakładał). i byłam z niego bardzo zadowolona.

faceci są chyba jakoś bardziej "otwarci", tłumaczą, dopytują, pożartują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 12:54

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dziewczyny oby !!! ale w tym miesiącu zupełnie się nie nastawiam raczej myślę o tym jak o czymś nieosiągalnym (takie dziwne uczucie) chcę być mile zaskoczona :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie lepiej sie nie nastawiac a byc moze przyjdzie ta dobra nowina sama do nas. Chociaz wiem ze nie jest to latwe

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zamiast pracowac to na forum siedzimy. Ja zaraz musze sie zerwac z pracy do lekarza bo na 14 mam :-)

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz faceta gina i jestem bardzo zadowolona! Jest bardzo dobry, wszystko tłumaczy nie naciąga, jest delikatny i wygląda jak okrągły niedźwiadek i cały czas rozśmiesza, gdzie czasem jest to problem przy badaniu hahaha :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Rubii :P ! czekamy na wieści <3

Rubii lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam coś co ja próbuję praktykować.

Staram się pozwalać myślom płynąć, jak mam ochotę zrobić test w 8dpo - robię. Jeśli nie mamy ochoty na <3 a jest owu to się nie zmuszam.

Bez względu na to czy zrobię test wcześniej czy później to i tak jest przykro jak @ przychodzi.

Zwykle nastawiam się bardzo pozytywnie. To znaczy - mam nadzieję, że to ten cykl, ale wiem,że @ to też kolejna szansa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:03

• Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi ja co miesiąc czuję się inaczej, baaa codziennie mam inne podejście:P Albo nastawiam się na @ albo mam gorszy dzień i głębokiego doła a dziś dziwnie spokojna jestem, jakbym w ogole nie czekała na swoje testowanie tylko na Wasze hehe ;)

Paula ja mam podobne podejście jeżeli chodzi o <3 - nic na siłę, wolę spisać cykl na straty niż się zmuszać. Ale co do testowania to gdybym mogła wytrzymać to chciałabym robić dopiero w dniu spodziewanej @. Jeżeli robię za szybko to ciągle mam nadzieje, a jak już robie w dniu @ i jest biel to już wiem, że mam czekać az się rozkręci.

PS. bardzo się cieszę ze nasz wątek się rozkręcił i zamiast pracować piszecie tutaj :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:10

zuzi_c, Paula 90 lubią tę wiadomość

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Zgredka02 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Zgredka u nas to samo :D 27.07 jedziemy na Iron Maiden do KRK <3
    Ooo <3 Na nich jeszcze nie bylismy ale w środe na Hollywood Vampires (Johny Deep Alice Cooper )plus the Darkness

Ja osobiście i u Pani.Gin i Pana Gin nie ma znaczenia byle by stawiali dobra diagnoze robili porzadny wywiad a nie rach ciach kasa na stól i papa. Samo to że przy każdej wizycie powinni badać piersi a mało ktory gin nawet to zaproponuje a co dopiero wykona . . .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:14

6cs szczęśliwy <3
    f2w3ugpjw77wwi10.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ