Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Enka a Ty te polowkowe robisz na NFZ? Masz dobrego lekarza?
A dobra skupilam się i już wszystko wiem. W ciąży mózg mi paruje :p
Ja bym się zapisala dodatkowo prywatnie. To bardzo ważne badania, więc dwa razy nie zaszkodzi mieć. Nie wiem jak U Ciebie ale u mnie to koszt 150zl.
Tylko trzeba wybrać lekarza z polecenia albo z dobrymi opiniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 10:08
-
Dziewczyny powiedzcie, bo fiksuje już... Od dwoch dni boli mnie brzuch, tak na @ temp skoczyła mi 4 dni temu śluzu też było mnóstwo wtedy, bolał mnie brzuch ale zupełnie inaczej. Ten ból brzucha to raczej nie może być obajw ciąży bo za wcześnie?
-
marta_kwk wrote:Dziewczyny powiedzcie, bo fiksuje już... Od dwoch dni boli mnie brzuch, tak na @ temp skoczyła mi 4 dni temu śluzu też było mnóstwo wtedy, bolał mnie brzuch ale zupełnie inaczej. Ten ból brzucha to raczej nie może być obajw ciąży bo za wcześnie?
Dzisiaj masz 13dc, wiec to objaw owulacji a nie ciąży. -
Zrobiłam test rano i ani cienia drugiej kreski. Ogólnie mam dziwny cykl, dziwnie się co chwilę czuję. 19,20 dzień cyklu bóle jajnika i podbrzusza, od dwóch dni czasami pobolewa mnie mała , do tego często się wyprozniam. To raczej nic dobrego.Iwona
-
Marta spróbuj zrobić jak radzi WKratke, wiem że nie jest łatwo "wziąć na luz", ale przyznaj, że doszukiwać sie objawow ciąży w 14dc to już lekka przesada. Przepraszam jeśli Cie uraze ale niestety taka prawda. Krzywdę sobie robisz tak jak piszesz. Jak na razie to Ty nie masz co płakać. Skoro macie już dziecko to znaczy, że jesteście plodni i w końcu się uda, naprawdę masz to wielkie szczęście, że starasz się o drugie życzę Ci jak najlepiej ale poczekaj spokojnie do terminu @. Kiedy wypada Ci termin?
Tutaj możesz się zalic, będziemy Cie wspierać jak tylko możemyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 12:35
-
Marcowa dzięki i wcale mnie nie uraziłaś. Wiem że świruje, czasem trzeba mnie po prostu potrząsnąć i sprowadzić na ziemie. Zapisałam sie do lekarza na 28 listopada. Robie przerwe do nowego roku. Musze troche dystansu złapać... @ mam dostać 13 listopada. Wizyte bede mieć gdzieś koło owulacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 14:29
-
Jeśli uważasz że przerwa dobrze Ci zrobi to tak zrób moze po takim psychicznym odpoczynku właśnie się uda, liczę na to bardzo
Przerwę zrób w staraniach ale nie od forum, możemy pisać też o innych rzeczach i wspierać pozostale staraczki
Dobrze ze wizyta wypadnie koło owulacji może lekarz zobaczy piękne jajeczko -
Marcowa dzisiaj się właśnie zapisałam Lekarz ma certyfikat PTG i to musi mi wystarczyć. Ogólnie od lat o nim słyszę więc raczej jest dobrym fachowcem. USG 2D 150zł a 3D/4D 250zł. Chyba wybiorę tą drugą opcję bo podobno w 3d jest łatwiej ocenić narządy. Zapisałam się na 14.11 więc 3 tyg czekania zamiast prawie 6 . Od razu zrobiłam się spokojniejsza.
Dziewczyny dobrze prawią. Musisz wyluzować Marta i może wtedy zaskoczy bo wydaje mi się, że akurat w Twoim przypadku psychika może mieć naprawdę duży wpływ. Staraj się nie nakręcać, nie mierz temperatury. Bardzo trudno jest odpuścić jak już kobieta się zdecydowała i nastawiła, że teraz zachodzi i koniec kropka ale musisz spróbować i zdać się na los
Hashimoto, Letrox -
Enka fajnie ze się zapisalas. Ja też hmm wybrała 3d/4d, bo widziałam że jak lekarz robił mi usg polowkowe to na pewno na serduszku przelaczal na 3d czy tam 4d, więc pewnie musiał lepiej widzieć. Duża różnica w cenie tylko, ciekawe z czego to wynika.
Też ostatnio myślałam Zuzi, nic nie pisze. A może chociaż nas podczytuje. Zuzi halo, jestes tam? -
Z tego co zaobserwowałam to cena dla 3d/4d w większości miejsc oscyluje koło 250-280 zł a nawet więcej -.- Nie powinno tak być bo takie badanie to nie tylko widzimisię rodziców a też spore ułatwienie dla lekarza. Gdyby nie ten fakt to robiłabym zwykłe 2d bo na tym etapie i tak nie widać dokładnej mimiki. No ciągną ile mogą niestety. Ciekawa jestem czy na NFZ też będzie przełączała na 3d ^^
Faktycznie, Zuzi gdzie jesteś? :p
Hashimoto, Letrox