Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa, większą dawkę biorę od miesiąca (co drugi dzień) więc TSH powinno się już ruszyć. Z drugiej strony może po prostu organizm potrzebuje więcej czasu na zmagazynowanie zapasów skoro to jest co drugi dzień, nie wiem :( Niestety w letrox jest mniej dawek do wyboru niż w euthyrox i dlatego muszę brać większą co drugi dzień a nie cały czas taką samą -.- Gin powiedziała, że dawkę zostawiamy ale ona jest ostatnią osobą, której zaufam w tej kwestii. Pamiętam jak byłam u niej przed ciążą i coś powiedziałam o TSH to ona, że leków by mi nie dała (a miałam TSH lekko ponad normę) no śmiechu warte. Uważam, że wiem lepiej co dla mnie dobre i po prostu jak zauważę, że coś jest nie tak to lecę do endokrynologa. Poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i powtórzę badania chociaż się zbytnio nie łudzę. 3.12 połówkowe ale to wypada 24 tc (23+4) i sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Pytałam się jej czy to nie za późno bo są zalecenia by zrobić do 22tc ale twierdzi, że nie. W internecie znalazłam w wielu poradniach, że zapraszają między 22-24 więc może ok... Sama nie wiem co mam zrobić. Mam jeszcze czas by zapisać się prywatnie no ale wtedy trzeba się liczyć z dużymi kosztami a też nie mam gwarancji, że będę zadowolona idąc do nieznanego mi lekarza. Uh ale się wyżaliłam :)

Beata super <3 Kiedy wizytujesz? :)

Abi z niecierpliwością czekam na wieści :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczki ale przecież same widziałyśmy te cienie :( W takim razie wszystkie powariowałyśmy. Póki nie ma @ to trzymam kciuki!

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Marcowa, większą dawkę biorę od miesiąca (co drugi dzień) więc TSH powinno się już ruszyć. Z drugiej strony może po prostu organizm potrzebuje więcej czasu na zmagazynowanie zapasów skoro to jest co drugi dzień, nie wiem :( Niestety w letrox jest mniej dawek do wyboru niż w euthyrox i dlatego muszę brać większą co drugi dzień a nie cały czas taką samą -.- Gin powiedziała, że dawkę zostawiamy ale ona jest ostatnią osobą, której zaufam w tej kwestii. Pamiętam jak byłam u niej przed ciążą i coś powiedziałam o TSH to ona, że leków by mi nie dała (a miałam TSH lekko ponad normę) no śmiechu warte. Uważam, że wiem lepiej co dla mnie dobre i po prostu jak zauważę, że coś jest nie tak to lecę do endokrynologa. Poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i powtórzę badania chociaż się zbytnio nie łudzę. 3.12 połówkowe ale to wypada 24 tc (23+4) i sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Pytałam się jej czy to nie za późno bo są zalecenia by zrobić do 22tc ale twierdzi, że nie. W internecie znalazłam w wielu poradniach, że zapraszają między 22-24 więc może ok... Sama nie wiem co mam zrobić. Mam jeszcze czas by zapisać się prywatnie no ale wtedy trzeba się liczyć z dużymi kosztami a też nie mam gwarancji, że będę zadowolona idąc do nieznanego mi lekarza. Uh ale się wyżaliłam :)

Beata super <3 Kiedy wizytujesz? :)

Abi z niecierpliwością czekam na wieści :)
    Wizytę mam 31 października:)

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie cos poszlo nie tak. Licze ze stymulacja i monitoring przyniesie jakis skutek. Teraz juz czekam na @. Niech będzie jak najszybciej ;-)

BeataW. lubi tę wiadomość

• BeataW. Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Widocznie cos poszlo nie tak. Licze ze stymulacja i monitoring przyniesie jakis skutek. Teraz juz czekam na @. Niech będzie jak najszybciej ;-)
    Abi90 to bedzie pierwsza stymulacja???

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś 12 dc i pierdolca dostaje sama ze sobą...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • 19iwona90 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję jutro, okres wg kalendarza ma być we wtorek.

Iwona
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata tak pierwszy cykl z Clo. Ja dzisiaj duzo pracy ale moze to dobrze. :-)

BeataW. lubi tę wiadomość

• wKratke Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 21:00

7 cykl staran
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja sie specjalnie nie zalamalam, wiadomo przykro, ale czekam na @ i liczę ze któryś cykl z Clo bedzie szczesliwy :-) dzisiaj nawet nie bylo czasu na myslenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 17:38

• wKratke Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7 cykl staran
  • 19iwona90 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupiłam 4 testy, do poniedziałku po jednym. Też się nie nastawiam bo do tej pory zawsze czekałam na okres. Ale może...

Iwona
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Abi no szkoda szkoda, ale widzę że się nie zalamujesz, więc dobrze :) daj znać jak tam sytuacja się rozwija.

Iwona i jak? Testowalas dziś?

Ja mam jakieś gorsze dni, przez to ciśnienie chyba. Jak Wasze samopoczucie w taką pogodę? Ja miałam nie jeść słodyczy ale jak tu nie jeść kiedy to tak poprawia humor :D

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    Dziewczyny dziś 12 dc i pierdolca dostaje sama ze sobą...
    Dziś już 13dc i coraz bliżej ;)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7 cykl staran
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś troche lepiejtym batrdziej że temp skoczyła wyraźnie. Owulacja była chyba dwa dni temu. Brzuch mnie ciągnie boli jak na okres.... Mam nadzieję...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

marta_kwk lubi tę wiadomość

7 cykl staran
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co mnie najbardziej wkurza? Poł roku czekam na konkretnego gina, czekam z nadzieją że moze w koncu ktoś mi pomoże. Wizyta umówiona na 12 października i co? bam wymyślili sobie dzień wolny od pracy, noż kurw*!!!

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7 cykl staran
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    A wiesz na kiedy Ci teraz przesuna?
    Moja Mama kiedys czekala na wizyte do endokrynologa, 2 lata, a endokrynolog sie rozchorowal :P i jej odwolali wizyte z tydzien przed...czekala kolejne dwa lata :D
    Takie rzeczy to tylko w Polsce ;) nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ