Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Aleste Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 14 listopada 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi,

    ja w sieprniu miałam 5 pęcherzyków i się nie udało, ale teraz chyba tak, więc trzeba mieć nadzieję. Zrelaksować się (choć sama wiem, jakie to trudne) odpocząć i zacząć od nowa ;)

    f2w3yx8dmfujgip8.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1800 565

    Wysłany: 14 listopada 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam na stymulacji i się nie udało i wciąż walczymy

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 14 listopada 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie co do Letroxu, moze ktoras z Was miala podobnie. Nie jestem oczywiscie pewna czy to przez to czy po prostu mam taki okres, ale jestem ostatnio bardzo senna i zmeczona. Wieczorami nie potrafie wysiedziec do godziny 22 i padam na kanapie :P zwalam na razie na jesien i pogode, ale moze jednak ten Letrox cos pozmienial?

    7 cykl staran
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1800 565

    Wysłany: 14 listopada 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci że ja też tak mam. Chodzę spać przed 22 i rano i tak jestem nie wyspana

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4443 1409

    Wysłany: 14 listopada 2018, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio wiecznie nie wyspana jestem i ja zrzucalam z kolei na clo...

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 15 listopada 2018, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

    Szkoda że brak tu dobrych wiadomości :( a czekałam na super wieści od MalejMi i Rubii :(
    Trzymam kciuki za Was wszystkie cały czas! & & & &

    Miłego dnia :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1800 565

    Wysłany: 15 listopada 2018, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cykl to jakiś kosmos w tym miesiącu. Do momentu starań miałam cykle jak w zegarku..
    Czeka mnie poważna rozmowa z mężem w weekend...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 15 listopada 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to ta jesien tak na nas dziala :) no nic, trzeba przezyc jakos ten czas w takim razie!

    MalaMi myslisz, ze to przez to, ze sie troszke spinasz przez starania? Czy podejrzewasz cos innego?

    7 cykl staran
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1800 565

    Wysłany: 15 listopada 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co jest grane, właśnie starałam się nie nakręcać do dnia @ było spokojnie, ani większych stresów nie było ani nic...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4443 1409

    Wysłany: 15 listopada 2018, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi to który dzień cyklu masz dzisiaj? Ja miałam dzisiaj kolejna okropną noc.... Mam nadzieję że jutro będzie już lepiej :)

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 15 listopada 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Martek 27 w 10 dc to faktycznie duzy pecherzyk. Powinnas miec wczesniej monitoring i podany zastrzyk na pekniecie. Faktycznie jest duzy ale to nie wyklucza ze jest niezdolny do zaplodnienia. Takze trzymam kciuki <3

    Abi jak masz samoistnie owu to zobaczysz ze nawet te 0.5 tab Ci tam ruszy wszystko na dole i sie uda teraz <3

    Malami tak mi przykro :-( oby @ sie nie rozkrecila. A tak wierzylam ze Ci sie uda <3

    Wiem ze z kazdym kolejnym cyklem jest nam coraz ciezej. Coraz ciezej uwierzyc ze sie uda, ze bedzie dobrze, ze wszystko sie ulozy. Kolejne negatywne testy przynisza smutek i żal i milion pytań dlaczego ja, czemu innym sie udaje a mi nie. Ale niestety nie mamy na to wplywu. Musimy walczyc dalej. Zsgryzac zeby i walczyc i starac sie dalej. Tylko to nam pozostaje i wiara ze kiedys sie uda. Zobaczycie kochane ze kiedys nasze krzywdy zostana nam wynagrodzone i ja gleboko w to wierze i trzymam kciuki za nas wszystkie <3

    Właśnie znowu nas ten pęcherzyk zaskoczył, bo w piatek miał 14,7mm więc widac ze rósł ale był za mały żeby podać na pęknięcie a w poniedziałek już był gigantem 27mm

    Dzisiaj idę na podgląd czy owu była i w ogóle. Wczoraj przy <3 tak mnie zabolał ten jajnik jakby ktoś mi tam przyłożył, koszmarne uczucie i cała przyjemność odpłynęła :/

    Dzisiaj temperatura podskoczyła do 37.03 i ovufriend wyznaczyło owulację na 12/11 wtedy kiedy lekarz mowil ze lada chwila pęknie. Oby była to prawda. Z tego co widzę to też w miarę wstrzeliliśmy się z <3
    ale jakos tak nie mam pozytywu w sobie. Chyba mój mózg broni się kolejnym cierpieniem, stresem i porażką i od razu mówi że "nie udało się"

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 15 listopada 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek w takim razie czekamy na dobre wiesci z wizyty :) powodzenia :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 15 listopada 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, nadrabiam zaległości. W weekend miałam 30-stke ukochanego. Chrzaniłam się z tortem ale wyszedł pyszny, sama byłam zaskoczona :)

    Martek trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Pęcherzyk na pewno pękł więc się nie martw!


    Rubi, MałaMi przykro mi :( MałaMi ja cykl przed zajściem miałam takie dziwaczne plamienia. Może organizm się przygotowuje i w kolejnym cyklu coś zaskoczy? Musisz w coś wierzyć.

    Faktycznie Rubi to HSG jest teraz chyba najsensowniejszym posunięciem. Może faktycznie masz rację i coś po tym łyżeczkowaniu się zapchało. Oby tak było!

    wKratke a na pewno masz dobrze dobraną dawkę? Sprawdzałaś wyniki po 4 tygodniach? :) Bo w sumie powinien działać odwrotnie albo wcale :) Jeśli dawka jest ok to zwalaj na pogodę :P Ja dzisiaj ok. 15 odbieram swoje wyniki TSH. Jestem bardziej niż pewna, że znów się pogorszyły ;/ Ciągle zwiększam dawkę ...

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1800 565

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Cześć dziewczynki, nadrabiam zaległości. W weekend miałam 30-stke ukochanego. Chrzaniłam się z tortem ale wyszedł pyszny, sama byłam zaskoczona :)

    Martek trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Pęcherzyk na pewno pękł więc się nie martw!


    Rubi, MałaMi przykro mi :( MałaMi ja cykl przed zajściem miałam takie dziwaczne plamienia. Może organizm się przygotowuje i w kolejnym cyklu coś zaskoczy? Musisz w coś wierzyć.

    Faktycznie Rubi to HSG jest teraz chyba najsensowniejszym posunięciem. Może faktycznie masz rację i coś po tym łyżeczkowaniu się zapchało. Oby tak było!

    wKratke a na pewno masz dobrze dobraną dawkę? Sprawdzałaś wyniki po 4 tygodniach? :) Bo w sumie powinien działać odwrotnie albo wcale :) Jeśli dawka jest ok to zwalaj na pogodę :P Ja dzisiaj ok. 15 odbieram swoje wyniki TSH. Jestem bardziej niż pewna, że znów się pogorszyły ;/ Ciągle zwiększam dawkę ...


    ojj bardzo bym chciała

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka czekamy wiec na wiesci :)
    Co do moich wynikow, to mialam sprawdzane po 4 tygodniach i TSH mialam na poziomie 0.5 - to chyba ciut malo, ale ft4 chyba bylo ok? Nie jestem pewna, bo nie dostalam wynikow do reki. W kazdym razie 30 listopada ide na pobranie krwi znowu i wtedy pani doktor bedzie juz pewniejsza jak trzeba dzialac, a przynajmniej tak powiedziala :)

    7 cykl staran
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 15 listopada 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku bo TSH mi wreszcie spadło, po 2 m-cach od zmiany dawki więc chyba hormon musiał się zakumulować. Cieszę się ale dalej jest bez szału i mam uczucie guli w gardle. Będę musiała być czujna czy cholerstwo znów nie rośnie. 0,5 to bardzo ładny wynik :) Tylko musisz pilnować by już zbytnio nie spadało :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 17:58

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 15 listopada 2018, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Enka, ze spadlo odpowiednio! Kiedy teraz najblizsze badanie tego nieszczesnego TSH? Co my sie z tym mamy :) a ja myslalam, ze 0.5 to moze za malo, chociaz pani doktor tez mowila, ze na razie jest ok. Nie bede sie w takim razie tym martwic :)

    7 cykl staran
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 16 listopada 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Martek w takim razie czekamy na dobre wiesci z wizyty :) powodzenia :)

    Pęcherzyk pękł i po rozmowie z lekarzem doszliśmy do wniosku że musiało się to stać podczas <3 :D

    bo potem już mnie nie bolało a od tego poniedziałku to myślałam że mi tak wszystko eksploduje więc wcześniej owulacji na pewno nie było. wczoraj też mi temperatura podskoczyła do 37.03 więc wszystko się ładnie zgadza.

    Mimo wszystko martwi mnie wielkość tego pęcherzyka czy z takiego giganta może coś wyjść - czy będzie użyteczny że tak powiem :p
    Podpytałam o to lekarza to mi powiedział że do 30mm jest OK więc staram się w to wierzyć :)

    dodatkowo powiedział że jak teraz się nie uda to warto żebyśmy zrobili badania nasienia mojego M. i u mnie hsg żeby wykluczyć tego typu przeszkody

    więc teraz samopoczucie lepsze bo przynajmniej mnie nic nie boli już :) chociaż noce ciężkie bo albo mi gorąco albo mega zimno i się budzę ale wszystko do przeżycia .

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek bardzo dobre wieści :) pozostaje dobrze się czuć i czekać do testowania. Dobrze ze lekarz Cie uspokoił z tą wielkością pecherzyka :)
    Kciuki zacisniete & & & :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4443 1409

    Wysłany: 16 listopada 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :) Teraz pozostaje tylko czekać do testowania, najgorszy czas :) U mnie dzisiaj znowu nisko temperatura. Środa 36,26 czwartek 36,18 i dzisiaj 36,28. Chociaż dużych wahań nie ma ale momentami czuję dość mocno jajniki pomimo że dzisiaj już Clo nie brałam. Do poniedziałku jeszcze tyyyleee czasu...
    Non stop na coś musimy czekać to nie sprawiedliwe hehe :)

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego