Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 10 listopada 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ładna pogoda :) spontaniczny wypad do Zakopanego z bratem i jego żona

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 10 listopada 2018, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A u nas ładna pogoda :) spontaniczny wypad do Zakopanego z bratem i jego żona
    Zazdroszczę! :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 10 listopada 2018, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakopane? Zazdroszcze po stokroc!!! :) i jeszcze ladna pogoda, Szczesciarze :P byliscie na jakims szlaku dzis, MalaMi?

    7 cykl staran
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 10 listopada 2018, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie byliśmy ja chciałam Ale moje towarzysze nie bardzo. Może następnym razem się uda:)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 11 listopada 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test dzisiaj wieczorem niestety negatywny. Może mi się owu przesunela? :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Aleste Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 11 listopada 2018, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dzis dwa testy, oba pozytywne. Jeszcze probuje się nie cieszyć. Poczekam do bety, ktora robię we wtorek

    MałaMi90, Martek&M, enka90 lubią tę wiadomość

    f2w3yx8dmfujgip8.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 11 listopada 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Zrobiłam test dzisiaj wieczorem niestety negatywny. Może mi się owu przesunela? :(
    Może się przesunięla, a może jeszcze za szybko na test.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 11 listopada 2018, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będą najtrudniejsze dni.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 11 listopada 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj mam regularne cykle. Choć czasami zdarzały się przesuniecia.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 12 listopada 2018, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi jeszcze nie mozna sie poddawac, bo moze byc za szybko. Musisz powtorzyc test, zeby byc pewna, takze wciaz trzymamy kciuki, bo druga kreska ma szanse sie dopiero pojawic! :)

    Nowy tydzien sie zaczal, nasze starania rowniez, bo @ sie skonczyla. Zobaczymy jak to bedzie w tym cyklu, ale chce podejsc do tego na spokojnie :)

    Milego poniedzialku!

    7 cykl staran
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 12 listopada 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dalej trzeba czekać :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4451 1417

    Wysłany: 13 listopada 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co tu u taka cisza? MałaMi , nic się nie zmieniło? Jak nastroje? Podobno w przyszłym tygodniu ma zacząć się zima. Ale ja lubię jak jest biało i mroźno, oby nie plucha :)

  • Aneciu Ekspertka
    Postów: 257 75

    Wysłany: 13 listopada 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI a co u Ciebie? Jak nowy cykl?
    Rubi jakies wiesci od Ciebie? Nie mialas robi bety na dniach?

    Ja dzis ide na wizyte zobaczyc czy pecherzyk pekl i pewnie zaczne duphostan
    Dzis rano temperatura powedrowala mi z 36,9 do 37,7 :O

    Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

    Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

    AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

    Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4451 1417

    Wysłany: 13 listopada 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, w porządku, na dzień dzisiejszy jestem spokojna ale wiadomo ze najgorzej po owualcji zachować spokój... Ogólnie @ się skończyła, jeszcze 2 dni przyjmowania Clo, w poniedziałek jadę na wizytę, zobaczymy czy będą jakieś efekty... :) Aneciu najgorszy czas przed Tobą :) Kiedy planujesz testowanie? :)

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 13 listopada 2018, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei wczoraj wizyta z cyklu monitoringu :) Endometrium 12mm ; Pęcherzyk 27mm -szykuje się do pęknięcia! - tak powiedział lekarz ale wiem ze jets ogromny i wiele źródeł mówi że to już za duży :( a dodam że wczoraj był 11dc

    Około 18:30 minutowe kłócie na wysokości prawego jajnika. Czyżby była owulacja? Przy siedzeniu i poruszaniu nie czuję już dyskomfortu i bólu prawego jajnika. Natomiast dzisiaj znowu (nadal) czuje dyskomfort i zalewa mnie gorąco!
    Temperatura nie podskoczyła rano wiec jakieś pomieszanie z poplątaniem :(

    Martwię się czy pecherzyk nie był za duży, przerosniety. Chociaż lekarz powiedział że wygląda dobrze.
    W czwartek idę na podgląd czy pęknął

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 13 listopada 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciu u mnie wczoraj test negatywny. Dzieki ze pytasz.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4451 1417

    Wysłany: 13 listopada 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek a robisz testy owulacyjne? Ciezkie sa do zinterpretowania ale może cos by podpowiedzialy... Ogolnie masz cykl stymulowany?
    Wypilam kawe i jestem nadal mega spiaca...

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 13 listopada 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Martek a robisz testy owulacyjne? Ciezkie sa do zinterpretowania ale może cos by podpowiedzialy... Ogolnie masz cykl stymulowany?
    Wypilam kawe i jestem nadal mega spiaca...

    Robie ale jeszcze nigdy mi nie wyszedl :/ nie wstrzelam się z testem w piki LH
    Teraz mam drugi cykl z Clo i chyba (na moje oko i ogólnie hmm pesymizm w tym cyklu) jest przestymulowany bo w 11dc pęcherzyk gigant 27mm :(

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4451 1417

    Wysłany: 13 listopada 2018, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tyle czasu robilam owulacyjne i zawsze nie mialam 100% pewnosci ze to juz pozytyw. Ja mialam moment i zastanawialam sie nad mikroskopem Afrodyta ale tez rozne opinie... Patrze ze nie trudno tez przestymulować... Ja sie zastanawiam czy po 0.5tabletki cokolwiek ruszy. Caly czas 1000 mysli w glowie ;-)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 13 listopada 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapowiadało się pięknie a wyszło jak zwykle... już widzę plamienie bladoróżowe to oznacza nadchodzącą @ :( nigdy się nie doczekam ..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:07

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego