X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi trzymamy kciuki!!! ^_^

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet udało się trafić hehe. Jak kiedyś mężowi powiedziałam że negatywny to on na to że może źle nasilała :)
    Wiecie co, ja już straciłam nadzieję że to ten cykl. Myślę i myślę i myślę co ja jeszcze mam zrobić... Już brakuje mi pomysłów...

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi trzymam kciuki!

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Liliputkowo, super że jesteś zadowolona z nowej kliniki :) Powiem Wam że do tej pory się trzymałam ale weekend mnie rozłożył na łopatki... Chyba mniej zajęć, błogie lenistwo i mam za swoje :) Jeszcze dostałam smsa że paczka w paczkomacie czeka na odbiór a tam... testy ciążowe zamawiając ostatnio stwierdziłam że przyda sie kilka sztuk, więc juro pewnie sądny dzień będzie... :D
    Liliputkowo zapytam się orientacyjnie, jakich kosztów można spodziewać się inseminacji i in vitro?
    o invitro wiem narazie niewiele jeśli chodzi o koszty. A inseminacja 700zł plus badania. Badania są drogie więkzośc z nich robiliśmy z karty Medicover wiec tu też się nie wypowiem :( Badanie nasienia 500zł. Do tego trzeba doliczyć kontrolę owulacji ok 3 wizyty. Ale myślę ze ta odpowiedz już Ciebie nie będzie dotyczyć bo pojawią się te kreseczki :)

❤2.02.2021
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robić...Zabieg histeroskopii odwołany ze względu na przeziębienie...ale gorsze jest to, że od okresu (28 grudnia) nie przestałam plamić a od dwóch godzin zaczęłam krwawić...jakby drugi okres...???? gin kazał brac dupka od 15 dnia cyklu czyli od tego piątku ale w tej sytuacji to nie wiem co robić :-/ nie chce do niego znowu dzwonić...muszę podziałać sama...czy wcześniej wziąć dupka np: od jutra? czy traktować to jako kolejny okres... A gin kazał dzwonić jak dostane następny okres żeby się umówić na zabieg..:-/ już się płakać chce :-(

• Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dzwoniła do lekarza, kto pyta nie błądzi.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywko ja jak Marcowa radzę dzwonić, po to jest lekarz i oddajemy się w jego ręce żeby pomógł i podpowiedział w takich sytuacjach...

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze miałam nadzieję, że się zatrzyma a tu w trzynastym dniu cyklu dostałam NORMALNY okres!!! po raz drugi no kur*a...jutro dzwonię do gina :-( ani leków teraz brać ani czekać i nie wiadomo czy ten okres się zatrzyma. A z mężem nie kochalismy się już z 4 tygodnie bo ciągle coś :-/

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka koniecznie lekarz. Daj znać jak czegoś się dowiesz.

❤2.02.2021
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, jesteście Kochane :-* <3 wydaje mi się, że ten okres jest bardziej okresowaty niż ten w grudniu. Po godzinie 19 dopiero można do gina dzwonić więc wtedy będzie wiadomo co i jak...

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi jak tam dzisiaj?

3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nic z tego nie będzie, z ciekawości zrobiłam owulaka z domowego laboratorium i wyszedl taki https://zapodaj.net/4db1b8e10d0c5.jpg.html a wykres : https://zapodaj.net/53995a45195.png.html ale mąż kupił test i zrobiłam po śniadaniu i jest negatyw. Będę grzecznie czekać na @ . Ale mam już plan w głowie więc będę działać. W sobotę jadę pobrać badania na panel tarczycowy + prolaktyna+ poziom kwasu foliowego. A w 3 dc lh,fsh, testosteron, estradiol, dheas, shbg i Amh. Czas powtórzyć badania :) 26 stycznia mąż powtarza badanie nasienia a ja 28 zapisałam się do innego ginekologa endokrynologa że świeżymi badaniami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:27

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze test negatywny, przykro mi :( a wykresu nie mogę zobaczyć.
    Fajnie że masz już ustalony plan działania :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś pewnie źle wpisałam, temperatura dzisiaj 36,68 a linia podstawowa 36,4 ale już się nie łudzę :) nie dobrze będzie tylko jak jutro nadejdzie @ bo wtedy w niedzielę 3 DC :/

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oby 3dc wypadł Ci w poniedziałek a nie w niedzielę. Bo fajnie sobie zaplanowała badanie i dobrze by było wszystko od razu ogarnąć.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Abi, ze masz plan :) miejmy nadzieje, ze nic nie pokrzyzuje tego...dziwne tez, ze te kreski Ci wyszly na testach z wczoraj. Trzeba tez uwazac i podchodzic do nich z rezerwa.

7 cykl staran
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no i wszystko się pokrzyzowalo :-( gin kazał zrobić bete jutro chociaż jestem na 100% pewna że nie jestem w ciąży!!! Nawet się trochę poklocilismy przez telefon. Mam Czekać aż to krwawienie się skończy a potem czekać na następny normalny okres...jak się nie pojawi przez miesiąc to wziąć dupka albo luteine na wywołanie :-( i dopiero wtedy umówić się na zabieg... a co jeśli znowu teraz plamienie się nie skończy :-/

Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi bardzo mi przykro :( Pozytywka a czy ty masz częste problemy z okresem czy to pierwszy raz, niestety nie pamiętam czy już o tym wspominałaś.

❤2.02.2021
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim ostalam zdiagnozowana i zanim zaczęłam brac leki to bylo tak bardzo czesto ale odkąd wszystko jest pod profesjonalna kontrolą lekarska to od kilku lat byl spokój :-/

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie @, i choroba w pakiecie się rozkręciła. Teraz jeszcze pokrzyżowało mi małpisko plany. Myślicie że w 4 dc też mogę zrobić badanie LH. FSH, testosteron, estradiol, DHEAS ? Bo 3 dc tak jak się obawiałam wypada mi w niedzielę :(

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ