Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży masz brzuszek? Maleństwo daje się we znaki ? :-)

  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:)dolaczam do naszego rocznika ,staramy sie rok, miedzy czasie odkryto u mnie hiperprolaktynemie , biore letrox 50 i 1/2tbl co 2tyg dostinex ..od tamtego cyklu robimy testy owulacyjne , i owulacja byla ,przytulanki tez ,niestety @nawiedziła .Robiłam dziś badania ,bo jutro endo wizyta , Tsh-0,760,ft3-2,13,ft4-0,98, prolaktyna-10,57, Lh-3,93 co myślicie:)?

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2202 740

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety się nie znam i nie pomogę daj znać jak po wizycie :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 424 196

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, ja również dołączam, obecnie 7 cykl starań :)

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018
    02-07.2021 przerwa w staraniach
    07.2021 planujemy wznowić starania

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2202 740

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy.

    :) opowiedz coś o sobie ;) robiliście jakieś badania? Diagnoza postawiona?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 424 196

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś o sobie - odstawiłam w kwietniu 2018 antykoncepcję, okres miałam w cały świat, bardzo długie cykle, wypryszczyło mnie i poszłam do ginekologa.
    Po kilku wizytach, badaniach itp. stwierdził PCOS, o którym nie miałam pojęcia. Przez tyle lat lekarze mówili, że ok, nic nie widzieli na USG.
    Nie mam owulacji ( potwierdzone na monitoringu) , jajniki torbielowate, podwyższony testosteron, andostendion, 17 OH progesteron.
    FSH, SHGB, TSH, FT3,FT4, Estradiol, Prolaktyna, glukoza w normie.
    Obecnie biorę duphaston na wyregulowanie cyklów, Inofem 2x1, cynk, wit B i D, Omega 3 i olejek z wiesiołka. Póki co mamy na spokojnie działać.
    Już wiem, że na najbliższej wizycie lekarz zleci mi nowe badania i na pewno będzie chciał powtórzyć testosteron.
    Jak do kwietnia się nic nie wydarzy to będę miała badaną drożność jajowodów, a mąż nasienie.
    I to chyba tyle :)

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018
    02-07.2021 przerwa w staraniach
    07.2021 planujemy wznowić starania

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Duży masz brzuszek? Maleństwo daje się we znaki ? :-)
    Brzuszek przestał mi rosnac i już nie wydaje się taki duży :) a mała ma coraz mniej miejsca i więcej się przeciąga, co czasem jest bolesne, ale niech się wierci, kręci jak najwięcej :) chociaż nie za bardzo, żeby pozycji już nie zmieniła, bo jest ułożona do sn.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny na wątku :) trzymam za Was wszystkie kciuki :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2202 740

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien trzymam kciuki aby się udo bez drożności i badania nasienia

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zajrzałam bo gdzieś daleko uciekł nasz wątek. Witajcie dziewczyny i rozgośćcie się może znowu ożyjemy :)
    Ja we wtorek mam monitoring w 12 dc, a w 11 dc zrobię prolaktynę i estradiol :)

  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 433 191

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka, ja dzisiejszy dzień spędzam w szpitalu, miałam drożność robioną, jeszcze nie wiem jaki jest wynik badania ale wiem że uwielbiam narkoze :)

    k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta daj znać jak będziesz znać wynik. Tak narkoza Ci się podobała?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta czekamy na wieści daj znać koniecznie :)

  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 433 191

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej jestem już w domu, mam straszną banie po tej narkozie... Juz mi sie tak nie podoba... A wynik prawidłowy, wszystko drożne :)

    k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2202 740

    Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 731 758

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :) U mnie jutro podejscie do drugiej inseminacji. Wczoraj walczyliśmy bo na wizycie okazało sie że mam dodatni wynik na zapalenie wątroby typu B. I co lepsze że pierwsza inseminacja była zrobiona z tymi wynikami i nawet lekarka mnie o tym nie poinformowała przegapiła taki wynik!!! Jestem wsciekła na cały Invimed. Tu moja nowa Pani doktor staneła na wysokości zadania. Skonsultowała Hbc z kolegami po fachu dzwoniła do mnie po 22 drugiej jeszcze konsultując wyniki żeby nam nie przepadł termin bo na to sie zanosiło. Skarb kobieta! muszę jej zanieść jakąś flaszkę :)

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo dobrze, że wszystko drozne :) jak dzisiaj się czujesz po tej narkozie?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, ojej dobrze że wszystko dobrze się skończyło i nie przepadł termin :) powodzenia jutro, aby tym razem to było to. A co teraz dalej z tym Twoim zapaleniem? Bo raczej tak tego nie można zostawić....
    Marcowa, na kiedy masz termin? Już chyba ostatnia prosta? ;)

  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 433 191

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już ok. Tylko Wojtek całą noc wymiotował i cały czas na czuwaniu to troche cieżko... Ten cylk juz przepadł ale mam nadzieje że przez to przepłukanie uda nam sie w następnym...

    k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo90 ale się wystraszylam czytając pierwsza część... Ale super że Pani doktor zadziałała i termin nie przepadł :) trzymam kciuki, powodzenia :)

    Abi termin mam na 4.03, więc jeszcze troszkę :) teraz będę miała więcej wizyt i zacznie się chodzenie na ktg, częściej usłyszę mała, fajnie :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego