Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no i już po niedzieli ;) u mnie leniwie, nic nie robiłam :)

    MalaMi co tam u Ciebie?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:54

    7 cykl staran
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 731 757

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Spogladam tu czasem i rzeczywiscie cisza tu u nas...

    A my bylismy caly weekend i prawie poprzedni tydzien chory. Zrobiono nam badania i pani doktor powiedziala, ze to jakas odmiana grypy, taki typ jak swinska grypa, dlatego taka ciezka. W ogole byla zdziwiona, ze do pracy poszlismy, bo to potrafi sie ciagnac tygodniami, ale przyznam, ze nie najlepiej sie czuje...boli mnie wszystko, ciagle kaszle, ale tez glupio mi bylo znowu siedziec w domu, wiec przyszlam. Teraz troche zaluje :P
    Ulala nie fajne choróbsko :( zycze zdrówka :)

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj zaskoczenie https://zapodaj.net/6723a1459283c.jpg.html jutro wizyta...

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkratke współczuję takiego chorobstwa...

    Abi a który masz dc? Daj znać po wizycie :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa dzisiaj 19 dc, i sama ciekawa jestem co będzie na USG, czy będzie jeszcze pęcherzyk czy nie. Pomimo marnych szans to wczoraj podziałaliśmy z użyciem conceive. Swoją drogą ten lekarz do którego dzisiaj ostatni raz idę to dobry gadżeciaż bo też o tym żelu mi tydzień temu mówił...

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

    Wczoraj mój mąż podjął męską decyzję. Zrezygnował z pracy. Pogadał z szefem że ze względu na chemię nie może u nich pracować, szef powiedział żeby ograniczył ale on powiedział że się nie da. Poszli mu na rękę bo nie ma 3 miesięcznego wypowiedzenia tylko 2 tyg. ale w ciągu 2 tyg musi znaleźć nową prace... cieszyłabym się gdyby miał nagraną już nową a tak to ? nie wiem co to będzie... czy znajdzie, czy będzie miał dobre zarobki? bo teraz nam się żyło fajnie, wiadomo że musiał podjąc taką decyzję. bo przez tyle czasu łudziliśmy się że się uda...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi oby taka radykalna decyzja przyniosła efekt w postaci małego różowiutkiego Bobasa:) Myślę że to dobry krok, tylko wiadomo teraz stres żeby znaleźć nową pracę... Swoją drogą wydaje mi się że facetowi łatwiej znaleźć...

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi to wspaniale że maz się zdecydował:) Prace pewnie znajdzie a jak nie znajdzie w miarę szybko to na "przeczekanie" zawsze jakaś jest. Nie ma co sie martwic na zapas, będzie dobrze :)

    Abi to faktycznie zaskoczenie, ciekawe co tam u Ciebie będzie. Wszystko wyjaśni się na wizycie.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki!

    Abi daj znać jak tam po wizycie. :)
    Ja pierwszy raz zaczełam robić testy owulacyjne!! :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od 3 miesięcy robie i wychodzą jak trzeba :) Wcześniej robiłam różne z allegro i mało kiedy wychodziły pozytywne. Teraz te z domowego laboratorium zazwyczaj, wczoraj zamówiłam jakieś inne. Pewnie około 19 będę po wizycie to dam znać co i jak :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:21

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 731 757

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny.

    Wczoraj mój mąż podjął męską decyzję. Zrezygnował z pracy. Pogadał z szefem że ze względu na chemię nie może u nich pracować, szef powiedział żeby ograniczył ale on powiedział że się nie da. Poszli mu na rękę bo nie ma 3 miesięcznego wypowiedzenia tylko 2 tyg. ale w ciągu 2 tyg musi znaleźć nową prace... cieszyłabym się gdyby miał nagraną już nową a tak to ? nie wiem co to będzie... czy znajdzie, czy będzie miał dobre zarobki? bo teraz nam się żyło fajnie, wiadomo że musiał podjąc taką decyzję. bo przez tyle czasu łudziliśmy się że się uda...
    Faktycznie poważny krok ale myślę że z pozytywnym skutkiem!

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • paulina2811 Autorytet
    Postów: 1032 632

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, staramy się o dziecko od 3 lat. W tym cyklu brałam od 5 do 10 dc clostil, od 16 do 25 liteine plus ovarin, witaminę b complex i witaminę d. Dziś mam 35 dc przy 28 cyklach zawsze. Bolą mnie piersi, jajnik. Trzy testy są pozytywne. Czy może być coś innego niż ciąża? Nie chce sobie robić nadziei...

    Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 pozytywne to raczej pewniak ;)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, staramy się o dziecko od 3 lat. W tym cyklu brałam od 5 do 10 dc clostil, od 16 do 25 liteine plus ovarin, witaminę b complex i witaminę d. Dziś mam 35 dc przy 28 cyklach zawsze. Bolą mnie piersi, jajnik. Trzy testy są pozytywne. Czy może być coś innego niż ciąża? Nie chce sobie robić nadziei...

    Zrób bete :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • paulina2811 Autorytet
    Postów: 1032 632

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam możliwości, szybciej mogłabym się dostać do lekarza tylko czy coś już będzie widać?

    Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lekarza jeszcze za szybko, za wiele nie zobaczy. Ale 3 pozytywy to nic tylko gratulować :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi i jak?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 663

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj z rana negatywny test od rana. 15dpo i mikro wzroscik temperatury (ze zawsze). Wiec zrobiłam i znowu rozczarowanie.
    https://zapodaj.net/b57306b554b45.jpg.html

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi :( ale może jeszcze nic nie przesądzone jak to mówią dopóki nie ma @ jest nadzieja! trzymam kciuki !

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego