Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2019, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Dziekuje kochane za słowa wsparcia są naprawdę bardzo potrzebne w takich momentach. W tym cyklu odpuszczamy musimy wyjechać i opróżnić głowy.. Podchodzimy trzeci raz do Iui w marcu ale to bedzie ostatni raz. Następnie invitro czas pokaże ..


    którego masz marca i w jakiej klinice ?:) moze się spotkamy hehe

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 18 lutego 2019, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho. Dziewczyny jak tam u Was, dajcie znać :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 18 lutego 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa, jak zobaczyłam Twój post to pomyślałam ze już urodziłaś ;)

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 18 lutego 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się tocze Abi ;) dwa tyg do terminu, zobaczymy kiedy uda się urodzić :) ale na pewno dam znać :)

    MałaMi90, Martek&M lubią tę wiadomość

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 19 lutego 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ucichło ;-) Co tam u Was dziewczyny? Martek? Abi? Marcowa? MałaMi? MartaKwk? :-) Nie wiem jak Wy ale ja jak zbliża się wiosna to mam najgorszy czas...zawsze wiosną najbardziej chciałabym dziecka. Głupio to brzmi nawet..Ostatnio miałam okres 16 dniowy...i gin kazał czekać, wziełam dupka, i dostałam okres dzień po odstawieniu leków, beż objawów typu cycki, jedzenie, pryszcze... więc uznałam, że sytuacja powtarza się sprzed miesiąca i nawet nie umówiłam się na zabieg. Okazało się, że okres się skonczył po 6 dniach i jednak to był on :-P no więc przewaliłam kolejny termin zabiegu i czekam na to co się wydarzy w marcu ;-) A jak u Was moje Kochane?

  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 409 155

    Wysłany: 19 lutego 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie jak na razie oczekiwanie na okres bo temp spada, jeśli do czwartku mnie nie zaleje to wtedy zrobie test. Z dobrych rzeczy to wziełam sie za siebie i zaczęłam biegać :) jak w ciąży nie moge być to przynajmniej będę fit laska (do tego jeszcze bardzo daleko). Do okersu zostalo mi kilka dni a psm = 0, nie wiem czy to zasługa wit b12 ale czuje sie super :)

    k0kdi09k1llqhe99.png
    oar8qqmz1q1i1smo.png
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 574 553

    Wysłany: 19 lutego 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna1990 wrote:
    którego masz marca i w jakiej klinice ?:) moze się spotkamy hehe
    Wypadnie mi gdzieś około 15 marca w Fertimedica:) to by było spotkanie:)już widzę minę męza:) skąd znasz tą kobietę? a z internetu :) :)

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 19 lutego 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na początku cyklu... 9 dzień więc wszystko przede mną. W piątek mam monitoring u nowego lekarza,jadę z aktualnym wynikiem prolaktyny i ładnie spadła z 25,49 do 12,10 :) Mam nadzieję że pomysł tego lekarza będzie trafiony. Pkt. 1 z jego listy odhaczony - prolaktyna zbita bo zastanawiał się czy pół tabletki będzie wystarczające. Według niego to tutaj mógł leżeć problem. Bo niby jeszcze norma ale górna granica. Kazał odstawić Clo więc tak też zrobiłam a w to miejsce piję zioła ojca sroki :)
    Marta_kwk super, ja od jakiegoś czasu regularne spacery, minimum 30 min, ale nawet do 1,5 godz. dobijam - zależy od chęci. Na wiosnę myślę żeby zacząć może te biegać.
    Pozytywko też sobie zawsze myślałam ze fajnie by było wiosną urodzić, a teraz to już pal licho kiedy - aby się w końcu udało... :)

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 19 lutego 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Faktycznie ucichło ;-) Co tam u Was dziewczyny? Martek? Abi? Marcowa? MałaMi? MartaKwk? :-) Nie wiem jak Wy ale ja jak zbliża się wiosna to mam najgorszy czas...zawsze wiosną najbardziej chciałabym dziecka. Głupio to brzmi nawet..Ostatnio miałam okres 16 dniowy...i gin kazał czekać, wziełam dupka, i dostałam okres dzień po odstawieniu leków, beż objawów typu cycki, jedzenie, pryszcze... więc uznałam, że sytuacja powtarza się sprzed miesiąca i nawet nie umówiłam się na zabieg. Okazało się, że okres się skonczył po 6 dniach i jednak to był on :-P no więc przewaliłam kolejny termin zabiegu i czekam na to co się wydarzy w marcu ;-) A jak u Was moje Kochane?

    U mnie wczoraj było monitoring vol. 3 i na usg było widać pęcherzyk w lewym jajniku (w końcu w lewym!) o wielkości 24,5mm i był w trakcie pękania! :)
    Widziałam na usg jak był pofaudowany i lekarz powiedział że widać w zatoce Douglasa już jakiś płyn <3
    Endometrium też na szczęście ładne bo 11,4mm

    Wczoraj działaliśmy i dzisiaj wieczorem pewnie jeszcze też. Ale dzisiaj jeszcze skoku temperatury nie było niestety :(
    Ale czekam na ten magiczny skok. Potem najgorszy okres w trakcie cyklu czyli oczekiwanie czy coś z tego wszystkiego wyszło.
    Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie.
    Aaaa i mam zalecenie aby od środy zacząć brać Duphaston, tak profilaktycznie żeby ułatwić zagnieżdżenie ewentualne.

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2043 657

    Wysłany: 19 lutego 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bez zmian ;) nowy cykl nowe nadzieję;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 20 lutego 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek to trzymam kciuki!! :-) A Twój mąż ma wyniki wporządku?

    Ja czekam z niecierpliwością do kwietnia, żeby sprawdzić czy witaminy działają na mojego męża...On już ma dość brania czterech witamin dziennie ale mu powtarzam, wytrzymaj do kwietnia, wytrzymaj do kwietnia :-P

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 20 lutego 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Martek to trzymam kciuki!! :-) A Twój mąż ma wyniki wporządku?

    Ja czekam z niecierpliwością do kwietnia, żeby sprawdzić czy witaminy działają na mojego męża...On już ma dość brania czterech witamin dziennie ale mu powtarzam, wytrzymaj do kwietnia, wytrzymaj do kwietnia :-P
    Tak nie do końca ma dobre ale nie masz tż tragicznych. Ogólnie przy badaniu nasienia wyszła mała ruchliwość plemników, a morfologia 5% (więc to OK) przy bardzo dużej ilości plemników w ejakulacie bo aż 81mln a dobry wynik jest już od 39mln więc mam nadzieje że tą mała ruchliwość uda się obronić w końcu tą dużą ilością i jakiś w końcu wygra ten wyścig ;)

    Bierze tabsy na poprawę jakości nasienia więc za 1,5 miesiąca powtórzymy badanie czy coś się poprawiło.

    U mnie dzisiaj skok temperaturki czyli w poniedziałek lub wtorek była owulacja! :) ale czuje ten lewy jajnik, nawet bardzo. Jutro idę do lekarza na ostatni monitoring żeby sprawdzić czy wszystko się ładnie wchłoneło, wszystko co miało ładnie pękło i czy jest ciałko żółte. Od dzisiaj mam brać duphaston przez 10 dni a potem czekać.
    Planuje też 7dpo zrobić progesteron i estradiol :)

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 20 lutego 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochame podziele sie z Wami dzisiejszymi wiesciami co i mnie. Bylam z Wami od poczatku tego wątku wiec tak. U mnie dzis 9 albo 10 dpo i rano na tescie cien. Po pracy zrobilam bete i wynik 12.8. Niski jest i nie wiem co o tym myslec ale w piątek powtorze bete i bedzie juz wszystko wiadomo. Nie nastawiam sie zeby sie nie nakrecac ale iskierka nadziei gdzies sie tli. Oby tylko w piatek byl jakis przyrost.

    Martek&M, Marcowa2017.23 lubią tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 20 lutego 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Kochame podziele sie z Wami dzisiejszymi wiesciami co i mnie. Bylam z Wami od poczatku tego wątku wiec tak. U mnie dzis 9 albo 10 dpo i rano na tescie cien. Po pracy zrobilam bete i wynik 12.8. Niski jest i nie wiem co o tym myslec ale w piątek powtorze bete i bedzie juz wszystko wiadomo. Nie nastawiam sie zeby sie nie nakrecac ale iskierka nadziei gdzies sie tli. Oby tylko w piatek byl jakis przyrost.

    Trzymam kciuki żeby był piękny przyrost kochana! Na wartość bety ze niska na pewno nie patrz bo to zależy od tego kiedy było zagnieżdżanie

    Czekam na wieści w piątek <3

    Rubii lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 21 lutego 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie pięknie, już dawno nie było dobrych wieści więc musi być przełom :) Martek u Ciebie też niebawem test :)

    Martek&M lubi tę wiadomość

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 21 lutego 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek to faktycznie wyniki eleganckie :-) 5 % morfologii to pozazdrościć :-) mój ma 2% i ilość między 5,1 mln a 7,1 mln...

    Rubii aaaaaa!!!!! Czuje, że wreszcie nastąpi przełom!!! Wspaniałe wieści ! :-) czekamy!! Wiosno, wiosno przychodź!! ^_^

    Rubii lubi tę wiadomość

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 21 lutego 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywko to ilość w 1 ml? My też mamy 2% morfologii... Tzn mieliśmuy... Teraz mąż nie powtórzył badania i ja go już nie namawiam, ograniczam mu ilość informacji związanych ze staraniami...

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 21 lutego 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Abi to ilość w 1 ml. W całości wtedy kiedy było w 1 ml 7,1 mln to było 17 mln a wtedy kiedy w 1ml 5,1 mln to w całości 44 mln. Mój ma żylaki powrózka :-] Zobaczymy czy suple chociaż odrobinę pomogą. ;-)

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 21 lutego 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby było lepiej :) Trzeba być dobrej myśli. Ja mojemu oprócz suplementów nawet ostatnio orzechy brazylijskie dokupiłam. Mój miał 2% morfologii przy ilości ml/26,6 a w ejakulacie/82,6 i niby proporcjonalnie do ilości to niby tragedii nie ma i ruch też ma w normach ale niby jak coś się w normach nie mieści to stres jest... A teraz nie chciał powtórzyć wyniku...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:46

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 22 lutego 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik 57.4 przyrost ponad 300%. Dwa dni temu bylo 12.8. Progesteron 21.1

    ABI90, Martek&M lubią tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego