Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak dobrych wieści tak jak u Martek... Niestety pęcherzyk jeszcze był i to ... 40mm , ja wiem że on jest nie wartościowy i tak naprawdę to już można nazwać torbielą a nie pęcherzykiem. A lekarz na to że przy stymulacji to normalne ze takie wielkie mogą rosnąć... Endo 10mm. Kazał przyjechać w poniedziałek na kontrolę, ale nie wiem czy nie pojadę w piątek. Powiedział że widać na pęcherzyku wzgórek jajonośny. Ja mam nadzieję że albo pęknie albo się wchłonie. Zastanawiam się czy nie wziąć duphastonu od piątku tak na wszelki wypadek na ewentualne wchłonięcie ale to zobaczę po wizycie.
    Wiecie co, najbardziej mnie wkurza to, że on tak na luzie do tego podchodzi... Gdyby nie forum to bym myślała że wszystko jest Ok, a przecież tak nie jest. Kurcze miała to być ostatnia wizyta u niego i od nowego cyklu z nowym lekarzem a wszystko się komplikuje...

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek a tam cienia cienia nie ma? Nic a nic? Może to tylko na zdjęciu widzę. Powtórz jutro koniecznie :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi dobrze ze zmienisz lekarza skoro ten ma takie podejście... Moze faktycznie lepiej pójść w piątek i zobaczyć co tam się dzieje, wtedy nic nie przeoczysz.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w piątek przyjmuje tylko na zapisy a w związku w tym że we wtorek jedzie na szkolenie to nie ma miejsc :/ Wiecie stwierdziłam ze wezmę duphaston , w końcu bierze się go na wywołanie @ ale i na wchłonięcie torbieli. A mam go i tak w domu. Wcale nie będe już do niego jechała. Przez 10 dni duphaston a później po @ do nowego lekarza i on sprawdzi. I tak w moim przypadku już koniec stymulacji :) Chyba ze zarządzi ją nowy lekarz pod ścisłym monitoringiem i badaniem estradiolu tak jak mówił :)

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Martek a tam cienia cienia nie ma? Nic a nic? Może to tylko na zdjęciu widzę. Powtórz jutro koniecznie :)

    na żywo niczego się nie dopatrzyłam, nawet po kilku minutach i mój mężuś też nie :(

    więc dzisiaj czeka mnie kolacja pocieszenia <3

    ale mój mąż jest niemożliwy:
    widzialam ze kurcze sie przejal mocno i przyjal role pocieszyciela (chyba sam miał dużą nadzieję że coś w tym miesiącu z tego będzie)... i powiedział "jak kiedys bedziemy mieli dziecko i jak juz podrosnie to dostanie ode mnie zjebe... za to ze tak długo czekało z przyjściem do nas i że pozwoliło zeby mama cierpiala"

    <KURTYNA>

    <3

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek będzie dobrze... kiedyś w końcu musi być dobrze... Pomimo negatywnych wieści trzeba sobie jakoś radzić i walczyć. ;) Jeju jak łatwo to napisać ale gorzej wykonać :)

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek ale to mąż wymyślił :) najważniejsze że masz wsparcie i tak samo to przeżywacie, bo różnie to bywa. A ja to chyba tak bardzo kibicuje że już widzę dwie kreski, powtarzasz jutro test?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 573 553

    Wysłany: 2 lutego 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta poniżej 2... Oficjalnie 2iui nieudana

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2043 657

    Wysłany: 2 lutego 2019, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Beta poniżej 2... Oficjalnie 2iui nieudana

    Przykro mi. Jaki macie dalej plan dzialania?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 573 553

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chce 3iui ja sama nie wiem.. Moze jak emocje opadną to podejmę jakaś sensowną decyzje na dzień dzisiejszy mam wszystkiego po dziurki badania,lekarze i znów badania...

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 3 lutego 2019, 01:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Beta poniżej 2... Oficjalnie 2iui nieudana
    Bardzo mi przykro :(

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 3 lutego 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi liliputkowo...przemyslcie sobie wszystko na spokojnie i podejmijcie decyzje w zgodzie ze soba. A moze do trzech razy sztuka? :)

    7 cykl staran
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 4 lutego 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kolejny cios... właściwie cios za ciosem że mam chyba jakieś załamanie :( pozbierać się nie umiem... ale po kolei...

    Mój wykres niestety tylko z pozoru ciążowy. 3 fazy, opóźniająca się @... no pięknie... ale nic z tego... Stwierdziłam że mój organizm leci sobie w kulki :(

    Dodatkowo w piątek dostaliśmy kolejny cios - mianowicie wyniki męża. Nie dosyć że u mnie problem z owulacja (Clo sprawę załatwia ale zawsze), to u niego mała ruchliwość plemników i słaba morfologia (na granicy normy). Więc słabo... bardzo... a byliśmy pewni że wszystko OK z mężem bo w końcu ma już dziecko i było z jednorazowego strzału (brzydko mówiąc) :/

    Źle mi potwornie... przepłakałam cały weekend...

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2043 657

    Wysłany: 4 lutego 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zalamujcie się wyniki meza można poprawić. Idźcie do lekarza który się tym zajmie. Na pewno będzie dobrze. :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 5 lutego 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek przykro mi :( ale tak jak pisze MałaMi90 nad wynikami męża można popracowac, jeszcze wszystko się ułoży i będzie dobrze :) trzymam kciuki, powodzenia :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 409 155

    Wysłany: 5 lutego 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Liliputkowo bardzo mi przykro sciskam mocno, Martek tylko się nie załamuj - poczytaj troche w "meskich sprawach" tam dziewczyny dzielą się nadzieją że nawet przy tragicznych parametrach nasienia udaje sie zajść w ciąże naturalnie, osobiście mi to pomaga bo mąż też ma dość słabe wyniki...
    Ja w tym miesiącu mam jakoś lepsze nastawienie, wiem że znowu moze sie nie udać ale mam bardzo duzą nadzieję...

    k0kdi09k1llqhe99.png
    oar8qqmz1q1i1smo.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Mąż chce 3iui ja sama nie wiem.. Moze jak emocje opadną to podejmę jakaś sensowną decyzje na dzień dzisiejszy mam wszystkiego po dziurki badania,lekarze i znów badania...


    Wiem co czujesz... W zeszłym roku po 2 nieudanych próbach też odpuscilismy byliśmy załamani ale lata lecą i trzeba działać dalej w tym roku w marcu 3 podejście i mam nadzieję że ostatnie ..

    Ściskam mocno i głowa do góry

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Mąż chce 3iui ja sama nie wiem.. Moze jak emocje opadną to podejmę jakaś sensowną decyzje na dzień dzisiejszy mam wszystkiego po dziurki badania,lekarze i znów badania...










    Wiem co czujesz... W zeszłym roku po 2 nieudanych próbach też odpuscilismy byliśmy załamani ale lata lecą i trzeba działać dalej w tym roku w marcu 3 podejście i mam nadzieję że ostatnie ..

    Ściskam mocno i głowa do góry

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 573 553

    Wysłany: 7 lutego 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za słowa wsparcia są naprawdę bardzo potrzebne w takich momentach. W tym cyklu odpuszczamy musimy wyjechać i opróżnić głowy.. Podchodzimy trzeci raz do Iui w marcu ale to bedzie ostatni raz. Następnie invitro czas pokaże ..

    anna1990 lubi tę wiadomość

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2043 657

    Wysłany: 8 lutego 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Dziekuje kochane za słowa wsparcia są naprawdę bardzo potrzebne w takich momentach. W tym cyklu odpuszczamy musimy wyjechać i opróżnić głowy.. Podchodzimy trzeci raz do Iui w marcu ale to bedzie ostatni raz. Następnie invitro czas pokaże ..


    Trzymam kciuki żeby tym razem się udalo

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego