Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, Abi... :( jeszcze przyszło w najgorszym dniu :( ja na badaniach się nie znam, nie pomoge niestety.
    Zdrówka życzę.

    Pozytywka robiłaś betę?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam, ale jak dla mnie to czysta strata czasu, energii i pieniędzy..znam siebie i wiem że to okres najnormalniejszy w świecie.. wyniki po poludniu. Ale skoro lekarz mówi: "Prosze zrobić tak jak mówię" no to robię...

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4477 1434

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywko współczuję sytuacji... Kurcze człowiek sobie zaplanuje działania a tu można sobie zaplanować. A co u Martek? Już dawno się nie odzywała...

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka no dziwna sytuacja, ale masz rację skoro lekarz mówi to dobrze że zrobiłaś.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa szkoda gadać... no właśnie w ogóle część staraczek opuściła nasze forum ;-)

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4477 1434

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałyśmy my, weteranki ale w końcu i my się doczekamy, wierzę w to mocno. U mnie następny termin @ to 12 luty, zobaczymy jak zadziała ten cykl bez stymulacji.

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa niedługo też nas opuści ;-)

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze trochę z Wami zostanę, ale później z braku czasu to będę rzadziej zerkac. Ale kibicować będę cały czas! :)

    Pozytywka i masz wyniki bety?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki ale znałam je zanim poszłam na badania. 0.100. Dziś sobota, pasowało by ogarnąć dom, ale ten tydzień ciężki jest. Najpierw krtań, a od wczoraj zatkany nos i ogólne osłabienie. Pewnie przez to długoterminowe krwawienie organizm się osłabił. Nawet treningu nie da rady zrobić :-] Przez cały tydzień nie byłam na zajęciach indywidualnych u chłopca, który ma nowotwór mózgu, bo nie chciałam go zarazić a teraz znowu przeziębienie i to takie solidne :-/ grrrrr najgorsze takie dni. Powiem Wam, że ludzie mają naprawdę straszne problemy, zwłaszcza jak choruje dziecko :-/

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4477 1434

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywko, ja też przeziębiona... Ale dzisiaj już jest lepiej i właśnie kończę sprzątać. A Twoje krwawienie nadal trwa?

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi czyli sezon na wirusiska nie tylko na Podkarpaciu ;-) Tak Abi, krwawienie nadal trwa...16 dzień.

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywko mi kiedyś lekarz przepisał jakiś lek na receptę na nadmierne krwawienie, ale nie wiem co to było, akurat jak mi przepisał to skończyłam krwawic. Ale ja miałam dwa dni takiego intensywnego krwawienia to może to lek na intensywne a nie długotrwałe. Ale może zapytaj lekarza. Przecież tyle krwawic to nienormalne, ileż można. Wykonczysz się biedna, morfologia już pewnie masz gorsza.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję że pęcherzyki (PCOS) odrosly albo progesteron niziutko. Jak do tygodnia czasu nie przejdzie to zadzwonię jeszcze raz i umowie się na wizytę. Co porabiacie dziewczyny? ;-)

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 449 413

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek mamy monitoring do inseminacji ale nie wiem co z tego wyjdzie miałąm najbardziej stresujący tydzien w życiu i na bank odbie się to na owulacji. Schudłam przez ten czas 5 kilogramów i nie wiem jak to się ma do reszty. Załamka zastanawiam sie nad tym by przeczekać do nastepnej owulki... ale tak mi szkoda czasu.

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Aaa szkoda gadać... no właśnie w ogóle część staraczek opuściła nasze forum ;-)

    Ja cały czas odczytuje Was i czekam na 2 kreseczki;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka przeszlo Ci już?

    MalaMi a kiedy testujesz?

    Liliputkowo90 faktycznie musiałas mieć straszny czas skoro aż tyle schudłas, szkoda :( oby już było tylko lepiej :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jutro wypada @ alee nie mam zamiaru testować. Pewnie znowu się spóźni jak nie przyjdzie do piątku to wtedy zatestuje

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa Dziękuję, że pytasz, tak przeszło wczoraj!! ^_^ więc ten okres był prawidłowy. I tym razem nie posłucham lekarza i wezmę dupka od 16 dc a nie będę czekać miesiąca na nie wiadomo co. Wreszcie po 4 tygodniach poprzytulaliśmy się z mężem ^_^ MałaMi trzymam kciuki!!!!!!! (Chcąc napisać MałaMi na początku się pomyliłam i napisałam MamaMi - to znak!! :-D )
    Marcowa a Ty jak się czujesz?

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to był znak. Choć w tym cyklu nie ma nic innego niż poprzednich. Narazie podchodzę na spokojnie i już czuje @ za rogiem.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi podziwiam za spokój i że nie testujesz jeszcze to szacun ;) trzymam kciuki żeby @ jednak nie przyszła & & &

    Pozytywka dobrze ze juz przeszło. To naprawdę musiało być uciążliwe...

    A ja dobrze sie czuje, dziękuję, muszę na siebie uważać, bo jak za dużo się ruszam to zaraz masę skurczy mam, więc wszystko na spokojnie :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego