Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjjj to szkoda. Tak my chcielibyśmy podejść do in vitro, inseminacja za mną nie przemawia...
    Mój mąż od razu mówił że dla niego nie ma problemu z in vitro, domyślaliśmy się że będą problemy, ale myślałam że tylko z mojej strony.
    Chcemy najpierw skorzystać z dofinansowania o ile zakwalifikowali byśmy się....

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za Was żebyście się zakwalifikowali :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewidują około 360par na woj. Mazowieckie więc może być ciężko. Jeśli się nie uda to i tak postaramy się zimą spróbować...

  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 427 198

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra, mój organizm znowu robi wszystko na opak.

    Dostałam plamienia, kolejnego, tym razem na czerwono. Od niedzieli niby coś tam brudziłam. Endometrium w poniedziałek miało 6mm, więc nie sądze, że takie cienkie moglo się złuszczyć.
    Lekarka kazała czekać na okres. Wykluczyła infekcję.
    Nie mam jak się z lekarzem skontaktowac, wizyta kolejna w czwartek.
    Brzuch mnie boli, wysypało mnie, piersi bez zmian.

    Miała któraś z Was okres przy tak cienkim endo ?

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018
    02-07.2021 przerwa w staraniach
    07.2021 planujemy wznowić starania

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci niestety nie pomogę bo nie wiem jakie mam endo przy okresie :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien przy takim endo to ja mialam owu przez branie clo :-D tak mi clo endo wyniszczylo ze nie chcialo wiecej rosnac. A ktory masz dzis dc?

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zioła mi przyszły to jest 2 dzień i chyba wypiję do ovu bo nie doczekam się do następnego cyklu :D

    ABI90 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 427 198

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łyżeczkowanie było 28 czerwca, dalej brałam duphaston, odstawiłam 9 sierpnia, 13 sierpnia dostałam jednodniowe plamienie, dość porządne,brązowe, później znów spokój i dziś krew, ale raczej na spokojnie.

    20 sierpnia endo miało 5 mm, 26 sierpnia endo miało 6 mm.

    Nie jestem w stanie oznaczyć dnia cyklu.
    Licząc od łyżeczkowania plamienie z 13 sierpnia wystąpiło po 46 dniach, a jak olewamy plmienie i nie bierzemy go pod uwagę to dzisiaj jest 62 dc.

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018
    02-07.2021 przerwa w staraniach
    07.2021 planujemy wznowić starania

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien, ciężko tu coś sugerować. Najlepiej byłoby skonsultować się z lekarzem... Po łyżeczkowaniu możliwe jest chyba że coś się pokręciło...

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo!! Co to za wieści! No wspaniale <3

    Mega się cieszę!!!! :D

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien tak jak Abi pisze po lyzeczkowaniu to roznie moze byc. A ten 1 mm w pomiarach endo to moze byc zwykly blad lekarz nie tak zaznaczyl i stad moze byc różnica. Ja po lyzeczkowaniu sama nie dostalam @. Po okolo 30 dniach od lyzeczkowania dostalam duphaston na wywolanie i wtedy juz normalnie mialam @. Najlepiej jakby Cie lekarz obejrzal i zobaczyl co tam sie dzieje. Czwartek to juz niedlugo wiec moze lekarz cos madrego powie.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 427 198

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety Duphaston nie wywołał żadnego krwawieia, jedynie własnie po nim, 5 dni po odstawieniu to 1 dniowe plamienie 13 sierpnia miałam.
    Teraz mam czekać na krwawienie aż samo przyjdzie. Nawet 2 miesiące. Również mam się co miesiąc na kontroli stawić.

    Na wizycie przedwczoraj miałam delikatne plamienie, lekarka stwierdziła, że tak może być, czasem się zdarza, szczególnie jak jest burza hormonalna. Żadnej infekcji nie widziała, a na okres endo podobno za małe. U lekarza jestem co tydzień ( co prawda za każdym razem z innego powodu) i chyba powoli wychodzę na paranoiczkę :D

    Stąd pytanie czy któraś miała podbnie lub spotkała się z sytuacją, gdzie wystąpiło krwawienie przy 6mm endo ? Widziałyście jakieś info na ten temat.

    Ja wiem, że wizyta blisko, aczkolwiek staram się to jakoś sama zrozumieć.

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018
    02-07.2021 przerwa w staraniach
    07.2021 planujemy wznowić starania

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3659 6190

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo co za wspaniała wiadomość! Trzymam kciuki. 😊
    Dziewczyny może dla nas ten cykl też będzie szczęśliwy? Ojj ile bym dała żeby tak było ❤️

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 731 758

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Liliputkowo co za wspaniała wiadomość! Trzymam kciuki. 😊
    Dziewczyny może dla nas ten cykl też będzie szczęśliwy? Ojj ile bym dała żeby tak było ❤️
    Będzie szczęśliwy na bank!!!! Ja czekałam tyle lat na swoje szczęście.. Ale warto czekać nawet na to by zobaczyć męża placzacego ze szczęścia :)

    Rubii, ABI90, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Będzie szczęśliwy na bank!!!! Ja czekałam tyle lat na swoje szczęście.. Ale warto czekać nawet na to by zobaczyć męża placzacego ze szczęścia :)


    Ile się staraliscie?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo gratulacje! <3 Sierpien okazuje sie szczesliwym miesiacem, oby wrzesien tez taki byl dla naszego watku :)

    7 cykl staran
  • emmka16 Koleżanka
    Postów: 49 19

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi90 - jeszcze ja zostałam :( tez walczę już bardzo długo, to już chyba 16 cykl :( w sierpniu mieliśmy przerwę, ale od września działamy.

    Liliputkowo co za szczęście!!!!! Dajesz nadzieje!!! Dziewczyny, to dobry dla nas czas :) tyle dobrych informacji. Uda się i nam, które czekamy tak dlugo! Ściskam mocno :) Czy wy naturalnie czy inseminacja? :) robiliście coś inaczej niż w pozostałych cyklach czy tak was rozluźniła wiadomość o wakacjach? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 07:52

    • starania 1 rok i 7 miesięcy
    • wszystkie badania ok

    Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze!
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że mnie mąż wyśmiał z tymi ziołami ? :D mówi płacisz pieniądze a u rodziców rosną takie rzeczy :D haha wystarczy urwać i ususzyć :D

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmka też przepraszam że pominęłam :)
    Odpowiem za liliputkowo bo Ona chyba na wakacjach :) i pewnie się cieszą tą wspaniałą wieścią :)
    O ile dobrze pamiętam to liliputkowo miała kriotransfer ;)

  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 427 198

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak wystąpił okres, więc zaczynamy od jutra stymulację CLO ;)

    ABI90, wKratke lubią tę wiadomość

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018
    02-07.2021 przerwa w staraniach
    07.2021 planujemy wznowić starania

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego