Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 4174 6789

    Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Czesc Dziewczyny!

    Ja zrobilam test kilka dni temu i ujrzalam biel. Dzisiaj sobie pomyslalam, ze sprawdze jeszcze raz dla pewnosci, a tam maly cien... Boje sie, ze to moze felerny test :P robilam taki zwykly test, ale mam jeszcze super czuly, wiec jutro zrobie poprawke i zobaczymy co tam sie dzieje :) to byl nasz pierwszy cykl z Letrozolem

    Ojeju, jeszcze nie gratuluję, żeby nie zapeszać, ale ogromnie trzymam kciuki żeby wyszedł już nie cień, a normalna kreska! 😍

    wKratke lubi tę wiadomość

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
    1.06 - połówkowe 375 gram 💙
    07.07 - 737 gramy maluszka 💙
    20.07 - 1049 gram synka 👶🏻💙

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 4174 6789

    Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was jeszcze takie pytanie.
    Czy macie, oprócz zmian w śluzie jakieś inne objawy owulacji?
    Najbardziej interesuje mnie ból/wrażliwość/tkliwość piersi lub sutków.
    Cykle mam ok 30 dniowe i w okolicach od 15 do 21 dc mam bardzo tkliwe sutki. Zastanawiam się czy jest to może objaw owulacji, czy bardziej poowulacyjnego wzrostu progesteronu.
    Czy któraś z Was też tak ma, albo może bardziej orientuje się w temacie niż ja? 😅

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
    1.06 - połówkowe 375 gram 💙
    07.07 - 737 gramy maluszka 💙
    20.07 - 1049 gram synka 👶🏻💙

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:54

    7 cykl staran
  • emmka16 Koleżanka
    Postów: 49 19

    Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wKratke !!! Ale cudne wieści! Nie chce zapeszać, ale oby się udało! :) czekamy wszystkie z niecierpliwością!

    Ja nie mam absolutnie żadnych objawów owulacji ;) a nie chce tez dopatrywać się ich na siłę.

    My póki co mieliśmy przymusowy miesiąc przerwy, bo czekają mnie badania II fazy cyklu + biopsja endometrium, wiec zobaczymy czy znów nie wyjdzie nic... sił już brak na to wszystko. Póki co wszystko książkowo.

    Ale zgłaszam się na testowanie wrześniowe :) oby było szczęśliwe, bo człowiek już nie daje rady...

    wKratke lubi tę wiadomość

    • starania 1 rok i 7 miesięcy
    • wszystkie badania ok

    Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze!
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 440 216

    Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkratke czekam niecierpliwie na dobre wieści u Ciebie :)

    Dzisiaj byłam na kontroli - lekarka podejrzewa hashimoto, czeka mnie endokrynolog. genetycznie i immunologiczne wszystko dobrze. Żadnych zrostów nie ma, testosteron spada, insulinoopornosc opanowa, ale owulacji brak i małe endo.
    Mam brać witaminy jak biorę, czekać na okres i stymulujemy znowu ;)

    Akurat zajmę teraz myśli remontem mieszkania, sprawami z kredytem, urządzaniem i powinno szybko zlecieć ;) już się nie mogę doczekać mojego mieszkanka ;)

    No i mąż wprowadził zasadę byśmy dwa razy w miesiącu jeździli na weekendy gdzieś się odstresować, pobalować ;) zatem czeka mnie Gdańsk i Kraków we wrześniu ;)

    Powiem Wam, że takie wsparcie i zrozumienie od męża i znajomych, po tym wszystkim co się wydarzyło, bardzo mi pomaga i daje nadzieję, że znów będzie dobrze pewnego dnia ;)

    wKratke, ABI90 lubią tę wiadomość

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018
    02-07.2021 przerwa w staraniach
    07.2021 planujemy wznowić starania

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 26 sierpnia 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:54

    joanien1104 lubi tę wiadomość

    7 cykl staran
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 4174 6789

    Wysłany: 26 sierpnia 2019, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź 🥰 też staram się nie doszukiwać objawów, ale jest to coś czego będąc na tabsach nie miałam w ogóle a gdy je odstawiłam to od razu od pierwszego cyklu przez 4-5 dni tkliwość sutków w okolicach połowy cyklu. A owulacja wiem, że się pojawia bo w końcu była ciąża biochemiczna (radość bo owulacja jest, smutek bo coś poszło nie tak, strach że to może być jakich „grubszy”’problem)

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
    1.06 - połówkowe 375 gram 💙
    07.07 - 737 gramy maluszka 💙
    20.07 - 1049 gram synka 👶🏻💙

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:54

    Rubii, ABI90, Martek&M, joanien1104, emmka16, zuzi_c, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

    7 cykl staran
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke kochana super!! Co za dobre wiesci z rana :-) wiedzialam ze bedzie dobrze <3 gratulacje <3
    To juz nie jest zaden cien cienia tylko kreseczka ladna :-)
    Idziesz na bete??

    wKratke lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 06:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:51

    7 cykl staran
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas fasolke powinno byc juz widac :-) ale na serduszko jeszcze za wczesnie bedzie. Ale sie ciesze ze Wam sie udalo :-)

    Cos innego niz zwykle robiliscie w tym cyklu? Jakies nowosci ze staraniami w tym cyklu u Was byly?

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2387 784

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ się rozkręca niestety

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:51

    7 cykl staran
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2387 784

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke bardzo gratuluję ! :) nie nastawiałam się zbytnio bo czułam że tak będzie :) no nic trzeba walczyć dalej

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke gratulacje :) piękne zaskoczenie ;)
    MalaMi kolejna szansa przed nami :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2387 784

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam w ogóle pomysłu co dalej. czy dać nam jeszcze miesiąc bez badań. czy sprawdzić nasienie męża i zobaczyć czy sie poprawiło... Nie pracuję przy chemii już 4,5 miesiąca. Sama nie wiem co robić

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 4174 6789

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo się obudziłam i już tyle informacji.

    Wkratkę gratuluję ogromnie! ❤️ Cieszę się, że kolejnej z nas się udało

    MalaMi strasznie mi przykro 😞 Nie wiem co poradzić, czy robić badania czy jeszcze nie. Może wizyta u lekarza i on podpowie co dalej. Wierzę, że w końcu musi się udać.

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
    1.06 - połówkowe 375 gram 💙
    07.07 - 737 gramy maluszka 💙
    20.07 - 1049 gram synka 👶🏻💙

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Dzien dobry! Zrobilam test i jest druga kreseczka - nie mozemy w to uwierzyc :)

    https://zapodaj.net/9af0b84cbcfb7.jpg.html

    Noooo i piękna kreseczka. Wyraźna i nie da się jej z nichym pomylić
    Bardzo Ci gratuluję! Strasznie się cieszę! Takie historie bardzo mnie podnoszą na duchu i wiem ze wszystkim staraczkom w końcu się uda! <3
    Jeszcze raz wielkie gratulacje i teraz spokojnie (jak najbardziej jak to możliwe oczywiscie, dbaj o siebie, oszczędzaj i bedzie dobrze) <3

    w 5 tygodniu już coś powinno być widać kochana <3
    U mnie w dokładnie 4tyg 3d był pęcherzyk 4mm - juz przynajmniej można było wykluczyć ciąże pozamaciczną :)
    potem równo w 5tyg 0d był pęcherzy 7mm z ciałkiem żółtym, więc wykluczyliśmy puste jajo
    a w 6tyg 6d był już zarodek 9mm z serduszkim. :)

    więc napewno w 5 tygodniu chociaż pęcherzyk bedzie widać :)

    a z Twojej wypowiedzi rozumiem że nie mieszkasz w Polsce, zgadza się? a po zdaniu, dopiero od 12tyg ciąży zakładają kartę przypuszczam że mieszkasz gdzieś na wyspach brytyjskich? Ale dobrze że masz takiego lekarza który sprawdzi wcześniej a i masz możliwość sprawdzenia sobie początku ciąży i w Polsce :)

    wKratke lubi tę wiadomość

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2387 784

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piłyście zioła ojca Sroki nr 3? właśnie zakupiłam i pytanie czy mogę je zacząć pić obojętnie w którym dniu cyklu? czy muszę od początku cyklu?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 440 216

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, ja piję, ogólnie zaleca się niby od 1 dnia, ale zasadniczo nie jest probloemem jak zaczniesz pić od środka cyklu czy pod koniec :)

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018
    02-07.2021 przerwa w staraniach
    07.2021 planujemy wznowić starania

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego