Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzi no to czeka Was teraz sporo wydatkow. Dobrze ze rozkladacie to sobie na miesiace jakos łatwiej bedzie z wydatkami wtedy niz jednorazowo wszystko.
wKratke to ze lekarz widzial kropeczke to normalne na tym etapie ktory to Twoj tydzien ciazy? Serduszko dopiero widac pozniej kolo 6 tyg. Ja np u siebie pierwszy raz slyszalam w 6+5 tyg wiec spokojnie nie denerwuj sie. Wazne ze jest fasolka w macicy to juz wyklucza Ci ciaze pozamaciczna. Bedzie wszystko dobrze.
Co do bety to najlepiej ppwtarzac po 48 h ale mysle ze jak zrobisz po 30 h to juz powinnas widziec czy rosnie czy nie. Sa na internecie kalkulatory do przeliczania czy przyrost jest naturalny i powinny Ci wyliczyc czy jest wszystko ok. Daj znac jak bedziesz miala wyniki. Trzymam kciukiwKratke lubi tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Jakos specjalnie się nie denerwuję bardziej niecierpliwie się, że tak długo muszę czekać
Noooo bardzo powolutku ale kilka ciuszków mamy już, kocyk, muślinowe otulacze. Będziemy zamawiać kosz mojżesza, a w weekend na targach chcę podejrzeć wózka bo mam już kilka faworytów.
My musimy tę wyprawke sobie rozdzielać żeby później nie być w szoku i kupować na ostatnią chwilę bo to za dużo gotówki na raz a we wrześniu za chwilę czeka nas remont mieszkania więc też trochę wydamy
też tak samo robię zuzi!
rozdzielam wyprawkę na miesiące. mam już prawie wszystkie ubranka - muszę kupić jeszcze na zimę kombinezon ale i zapewne jeśli cos pięknego wpadnie w moje ręce to nie powsrzymam się przed kupnem, ale plan minimum wykonany.
kilka rzeczy grubszych też już mam bo mąż ustrzelił mega promocje w jednym sklepie - wanienka, przewijak, niania elektroniczna, prześcieradełka są. W tym miesiącu jeszcze ustrzelę fotelik i bazę (byłam już przymierzyć w 8* co pasuje do naszego auta). Tylko czekam na reakcje sklepu bo mieli opcję negocjacji ceny gdy znajdziesz daną rzecz taniej a ja znalazłam bazę 200pln tańszą Powiedzieli że obniżą zgodnie z promocją natomiast coś sięnie kwapią to powiedzenia w jaki spoób dokonać obniżenia tej ceny
Ale wytargowana cena łącznie z 1727 spadła do 1440 za kompletzuzi_c lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek to jeszcze z takich wiekszych zakupów to zostal Wam wozek do kupienia i wiekszosc juz bedziesz miala. A srodki kosmetyczne tez juz masz jakies kupione czy to jeszcze przed Toba?
Wgl u Ciebie juz polowa szybko, fajnie patrzeć na suwaczki jak czas ucieka
A tak poza tym to kiedys mialas nam swoj brzuszek wyslac a my tu nadal czekamy i nic nie maMałaMi90 lubi tę wiadomość
-
A nawet zdjęcie zrobiłam ale jakoś nie wstawiłam xD
dzisiaj wstawię, obiecuję!
kosmetyczne hmmm... to będę musiała kupić mianowicie coś do mycia, kremowania, odpażenia itp czekam na promkę :p jak nie będzie do kupię w normalnej cenie a chwilkę jeszcse mam to i może ustrzelic taniej się uda
wózek też mam raczej wybrany. Ogólnie to tak mi się udało że męża kolegi z pracy rodzina ma sklep z wózkami i zaoferowali ze sprzedadzą nam bez marży i jeszcze doradzą żeby oby kupić najlepszy hihi❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
Martek zobacz na stornie szpitala w ktorym planujesz rodzic co oni wymagają. Sa wyprawki do szpitala. U mnie np pampersy, podklady poporodowe i wkladki poporodowe, majtki poporodowe nalezy przyniesc samemu. A wiem ze w niektórych szpitalach daja. Musisz zerkanc co u Ciebie wymagaja. Ja juz nawet torbe spakowalam a lekarz sie ze mnie smial ze za szybko wole byc gotowa
Fajnie masz z tym wozkiem jakbym wiedziala to tez bym u Twoich znajomych kupila hihi
A poza tym nasz synek wazy juz 2 kg i maz sie cieszy bo do niego podobnyMałaMi90, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Kropeczka cudnie! Ale przynajmniej wiesz, że ciąża nie jest pozamaciczna To już jest jakaś informacja. Ja tez serduszko widziałam 6+4 tyg. no to czekamy na wyniki Betki!!!
Dokładnie z tymi okazjami jest super, ja np tak upolowałam poduchę do spania ciążową i kombinezon na zimę bo babeczka, która mi sprzedawała spodnie ciążowe miała kilka rzeczy pięknych na zbyciu
My już mamy wybrany fotelik Avionaut Pixel z bazą isofix Droższy ale wart swojej ceny. No i bardzo lekki bo 2,5kg bodajże.
Rubii Ty to już coraz coraz bliżej! Przypomnisz mi jak nazwiecie dzidziusia??? U nas w końcu słuchajcie będzie WojtuśRubii, wKratke lubią tę wiadomość
-
My ostatnio tak upolowalismy kombinezon na zime. Widzialam w sklepie ale cena byla spora a tu nagle kobieta zamyka sklep i wyprzedaze i za 1/4 ceny kupilismy go i jescze kilka ubranek.
Trzymalam w reku ten fotelik co piszesz ale faktycznie drogi kolo 700 zl kosztowal. My mamy tez fotelik z avionaut ale inny model i tez jest lekki. Wazy tez kolo 3 kg i ie byli widac roznicy miedzy nimi wiec sie na ten zdecydowalismy.
Zuzi u nas bedzie Adaś.
Wojtuś bardzo ladne imie. Tez mi sie podoba ale mezowi sie nie podobalo -
O wlasnie my mamy kite duzej roznicy nie widzialam wiec wzielismy ten on ok 400 zl kosztuje. A jak maluch troszke podrosnie to maz i tak chce kupic inny fotelik do samochodu juz taki z regulacja od 0 do chyba 12 lat. Wiec nie przeplacalismy za fotelik. A i jeszcze mamy adaptery do naszego wozka i zamowilismy fotelik w kolorach wozka i wszystko w komplecie z wozkiem wyszlo nas 1800 zl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 13:53
-
Rubii wrote:O wlasnie my mamy kite duzej roznicy nie widzialam wiec wzielismy ten on ok 400 zl kosztuje. A jak maluch troszke podrosnie to maz i tak chce kupic inny fotelik do samochodu juz taki z regulacja od 0 do chyba 12 lat. Wiec nie przeplacalismy za fotelik. A i jeszcze mamy adaptery do naszego wozka i zamowilismy fotelik w kolorach wozka i wszystko w komplecie wyszlo nas 1800 zl.
Super, a wózek jaki macie? -
Wozek mamy babyactive mommy model air
https://zapodaj.net/69ee95b373a7e.jpg.html
https://zapodaj.net/8bfd2744da71c.jpg.html
https://zapodaj.net/46a33aa0750ae.jpg.html
Super latwo sie prowadzi, jest lekki i latwo sie sklada wiec jestem zadowolona -
Rubii wrote:A tutaj nasz synek:
https://zapodaj.net/456e293436b0d.jpg.html
Wkoncu obrocil glowe do gory i sie pokazal.
Synuś cudowny i jaki już z niego przystojniak
Ja mam nadzieję na jakieś ładne zdjęcie, może nawet nagrania na połówkowych Pani doktor jest bardzo ale to bardzo dokładna i cierpliwa więc ustrzeli nam jakiś portrecik mam nadziejęRubii, zuzi_c lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
zuzi_c wrote:Piękny! Ja poluję na Mutsy Evo
Też mam na swojej liście Rubii Babyactive Mommy
jeszcze myślę tak Bebetto Luca lub Luca Pro
Wcześniej jeszcze pod uwagę brałam Anex e/type ale odpadł bo jest bardzo krótki i dziecko szybko wyrasta z gondoli zanim zdarzy nauczyć się siedzieć
Zobaczę też jakie wózeczki zaproponują Ci znajomi dla nas może coś jeszcze, co nie brałam pod uwagę wpadnie. Może też z droższych modeli których nie brałam pod uwagę z uwagi na cenę ale bez marży to już będzie w zasięguWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 14:16
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
Martek&M wrote:Synuś cudowny i jaki już z niego przystojniak
Ja mam nadzieję na jakieś ładne zdjęcie, może nawet nagrania na połówkowych Pani doktor jest bardzo ale to bardzo dokładna i cierpliwa więc ustrzeli nam jakiś portrecik mam nadzieję
Musty tez fajny ale mi te kwadratowe gondole wydają sie jakies male i plytkie i do konca nie bylam do takich przekonana. A ten co mamy to naprawde fajny jest i Martek spisuje sie po nierownosciach bo jezdzilam nim przed sklepem w kazda strone i lekko chodzi i dziecko nieodczuwa wstrzasow w srodku. Ale zobaczysz jeszcze co znajomi poleca. Tylko przejedz sie kazdym wozkiem jakis wiekszy kawalek zebys wiedziala jak sie prowadzi i czy Wam odpowiada.