Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 2 września 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kratke super wynik!!! Powtorz jutro i zobaczysz jaki bedzie przyrost :-) przy takiej becie musi byc dobrze wiec sie nie martw <3

    wKratke lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3620 6137

    Wysłany: 2 września 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochh jak miło się to czyta tyle ciążowych i wyprawkowych postów.
    Wkratke super wynik! Gratulacje ogromne 💕
    Liliputkowo i jak u Ciebie? Masz wyniki?

    Słuchajcie ja się dzisiaj mega dziwnie czuję. Od 12 mam skurcze podbrzusza, ciągnięcie macicy, skurcze jajników. Niby jakby na @ ale inaczej. Tylko dziwne jest to że jestem nieco za połową cyklu - dziś 18/30-31 dc i nigdy tak nie miałam.
    Ale na owulację już chyba za pózno, poza tym nigdy jej nie czułam, na zagnieżdżenie chyba za wcześnie, a na okres tak samo. 🤷🏻‍♀️ Nie ogarniam totalnie :(
    Edut: zmierzyłam teraz temperaturę i jest 37,1. Czyżby owu się spóźniła? Tylko skąd takie bolesne skurcze przez pół dnia... czy może coś jest na rzeczy... nie ogarniam zupełnie :( nie chcę sobie niczego wkręcać.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 21:13

    wKratke lubi tę wiadomość

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 416 195

    Wysłany: 2 września 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a testy owulacyjne robisz ? może one Ci jakoś pomogą wyklarowć sytuację ? W razie czego możesz oznaczyć progesteron 7 dni po terminie spodziewanej owulacji :) bo tak bez monitoringu to ciężko przewidzieć, sznasa 50/50 że owulacja wystąpiła lub nie.

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3620 6137

    Wysłany: 2 września 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    a testy owulacyjne robisz ? może one Ci jakoś pomogą wyklarowć sytuację ? W razie czego możesz oznaczyć progesteron 7 dni po terminie spodziewanej owulacji :) bo tak bez monitoringu to ciężko przewidzieć, sznasa 50/50 że owulacja wystąpiła lub nie.
    Testów owu nie stosuję bo to dopiero nasz 2cs i nie chce sie jakoś mega spinać i obstawiać tetami/badaniami itp. Co za tym idzie owulacja może być dzisiaj (i stąd te skurcze?) albo tydzień temu a te skurcze to np zagnieżdżenie, albo skurcze są same z siebie.

    Wiem doskonale, że szansa jest 50/50. Echh. Panikuję i chyba musiałam się wygadać.

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 3 września 2019, 06:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkratkę no to niezła beta, a ile masz dpo? kiedy miałaś termin @? No bo taka spora to może bliźniaki :D

    Ale ten czas tak szybko leci, że już może mi się wydaję, że wczoraj testowałaś dopiero :P

    wKratke lubi tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 731 757

    Wysłany: 3 września 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kratkę gratulacje bardzo sie cieszę :) niestety nie mogę tego powiedzieć o mojej becie 180 wiec w ciagu tygodnia przyrost tylko o 50. Dzis mam konsultacje zobaczymy co lekarz powie ale z mężem juz pogodziliśmy sie że nic z tego nie bedzie.

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 3 września 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    W kratkę gratulacje bardzo sie cieszę :) niestety nie mogę tego powiedzieć o mojej becie 180 wiec w ciagu tygodnia przyrost tylko o 50. Dzis mam konsultacje zobaczymy co lekarz powie ale z mężem juz pogodziliśmy sie że nic z tego nie bedzie.


    Daj znać co lekarz powie. trzymam kciuki !

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 3 września 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    W kratkę gratulacje bardzo sie cieszę :) niestety nie mogę tego powiedzieć o mojej becie 180 wiec w ciagu tygodnia przyrost tylko o 50. Dzis mam konsultacje zobaczymy co lekarz powie ale z mężem juz pogodziliśmy sie że nic z tego nie bedzie.

    Trzeba wierzyć do końca! Trzymam mocno kciuki, daj znać :*

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 663

    Wysłany: 3 września 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Tyle postow Kochane, az milo patrzec, ze nasz watek zyje :) musze na spokojnie sobie poczytac, ale napisze Wam tylko, ze beta 1596! Pani Doktor powiedziala, ze tak przy 1500 cos widac na usg, wiec moze dlatego ta moja Kropeczka taka mala jeszcze? Jutro po poludniu zrobie kolejne badanie i zobaczymy :)

    Niesamowicie się cieszę!!! <3

    wKratke lubi tę wiadomość

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 3 września 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo to niestety nie za dobry przyrost ale czekamy co lekarz powie!! Nie trac nadziei do konca! Kciuki zacisniete <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 3 września 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo90 czekamy na wieści, daj znać co lekarz powie.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3620 6137

    Wysłany: 3 września 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo i wKratke dajcie znać jak się sytuacja rozwija! 💪🏻

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • emmka16 Koleżanka
    Postów: 49 19

    Wysłany: 3 września 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, mimo, że to wyglada jak wyglada to ważne, aby wiedzieć, który element zawodzi (o ile się nie okaże, ze wszystko jest dobrze, w co mocno wierze)!

    Myśle o Was i nie poddawajcie się! Czekamy na wieści :) oby dobre!

    • starania 1 rok i 7 miesięcy
    • wszystkie badania ok

    Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze!
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 3 września 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:51

    Rubii, zuzi_c lubią tę wiadomość

    7 cykl staran
  • emmka16 Koleżanka
    Postów: 49 19

    Wysłany: 3 września 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke 🥰🥰🥰 wspaniałe wieści i w ogóle się niczym nie martw. Musisz myśleć już nie tylko o sobie, ale i o dziecku 🙂 no i o nas tu wszystkich starających się, aby i nam się udało. 30 zbliża się wielkimi krokami 😅 (oczywiście nie chodzi mi o żadne powodowanie presji, ale może uda nam się starającym w przyszłym roku świętować podwójnie ;)). Mocno nam wszystkim tego życzę!

    wKratke, zuzi_c lubią tę wiadomość

    • starania 1 rok i 7 miesięcy
    • wszystkie badania ok

    Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze!
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3620 6137

    Wysłany: 3 września 2019, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    U mnie beta rosnie - 2976 :) progesteron 126.8. mimo wszystko caly czas sie denerwuje...
    Zrobilam sobie tez badanie na hcv (wynik: niereaktywny) i toksoplazmoze (IgM, IgG - ujemne) - wychodzi na to, ze musze na to uwazac.
    Boje sie Dziewczyny, ze cos sie wydarzy, w ogole chyba hormony u mnie szaleja, jestem bliska placzu w wielu dziwnych sytuacjach :P

    Liliputkowo, co u Ciebie?
    Jaka cudna beta! No marzenie !

    A kiedy robiłaś test pierwszy? Który dzień cyklu (przy jak długich cyklach)?

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 4 września 2019, 05:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:52

    7 cykl staran
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 4 września 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke piekna beta. To normalne że hormony Ci szaleją i jesteś teraz bardziej wrażliwa.
    Co do badan moglas jeszcze morfologie i mocz zrobic bo to tez wazne ja to co miesiac robie. Ale pewnie lekarz Ci powie na wizycie. A i oczywiscie grupe krwi jesli nie masz. Musisz miec na pismie stwierdzona jaka masz grupe krwi.

    Kiedy teraz planujesz wizyte u lekarza?

    Liliputkowo daj znac co u Ciebie. Mam nadzieje ze wszystko dobrze <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 4 września 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkratke no cudnie!!! Martwić się będziesz cały czas :) To normalne <3

    Teraz już trzeba być tylko dobrej myśli, koniec kropka! Ja badania zrobiłam dość późno, najpierw praca i ciągle COŚ, a potem urlop i w końcu zrobiłam przed 9 tygodniem :)

    Tak jak Rubii pisze, dobrze zrobić morfologię i mocz-badanie ogólne. Też co miesiąc robię dla kontroli do lekarza.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 4 września 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:52

    7 cykl staran
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego