Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien super ze wkoncu jest @ teraz mozesz zaczac nowy cykl. Oby to byl ten szczesliwy <3

    MałaMi90, joanien1104 lubią tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 413 195

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :) jestem bardzo ciekawa.
    Ostatnio udało się za pierwszym razem przy clo, wiec może teraz też się uda. Aczkolwiek podchodzę do tego jakoś zadziwiająco spokojnie.

    Najbardziej mnie martwi, że może mi się nie udać wepchnąć na monitoring :( za tydzień widzę się z lekarką, będzie to 9 dc, może ona jakoś magicznie wykombinuje i na jej prośbę mnie zapiszą na 11 września.

    Zawsze coś.

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki joanien :)

    joanien1104 lubi tę wiadomość

    7 cykl staran
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3533 5937

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytkie dziewczyny które są na dniach przed @ - pozytywnych testów!

    Dzisiaj wróciliśmy z mężem do domu. 3 dni żeby naładować baterię i od poniedziałku zaczynam nową pracę!

    Dziś z ciekawości sprawdziłam jak tam moja szyjka. Jest nisko, raczej otwarta i średniomiękka. Śluz kremowy, nie lepki ale też nie rozciągliwy. 14 dc z cykli 29-31 dniowych.
    Myślicie że to zapowiedź zbliżającej się owulki może być? Z mężem korzystaliśmy z szybkich numerków 9,11 i 12 dc 😅 chyba się lekko pospieszyłam ale było fajnie 🤭

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram chłopca 💙

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 723 756

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami u nas już było grubo ponad trzy lata starań.
    Emmka widzę że Abi czuwa i już Ci odpowiedziała:) faktycznie mieliśmy krio transfer:)

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 723 756

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa... Po 48 godzinach beta wzrosła tylko o 20:( ponawiam w poniedziałek ale lekarka kazała sie przygotować na kazda ewentualność, choć powiedziała ze cuda sie zdarzają.. Statystyki mówią co innego. Masakra

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3533 5937

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    I dupa... Po 48 godzinach beta wzrosła tylko o 20:( ponawiam w poniedziałek ale lekarka kazała sie przygotować na kazda ewentualność, choć powiedziała ze cuda sie zdarzają.. Statystyki mówią co innego. Masakra
    Może jeszcze nie wszystko stracone, wiem, że łatwo się mówi ale postaraj się do poniedziałku jeszcze doczekać. Stres na pewno nie pomoże. Wierzę, że tym razem będzie cud - tak jak mówi ginekolog, one się zdarzają 💕

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram chłopca 💙

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 1 września 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, nie takich wieści się tutaj spodziewałam... Wiem że to mało kiedy się zdarza ale może błąd laboratorium??? Bądź dzielna, tak jak powiedziała lekarka cuda się zdarzają i ja liczę na to że w Twoim przypadku jeszcze beta wystrzeli...

  • emmka16 Koleżanka
    Postów: 49 19

    Wysłany: 1 września 2019, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, mocno Cię wirtualnie ściskam i trzymam kciuki i myśle o Was! Oby zdarzył się cud :)

    Z drugiej strony - czy to oznacza, że istnieje problem z utrzymaniem zarodka? Bo do zapłodnienia wg mnie ewidentnie doszło (poprawcie mnie jeśli się mylę). Brałaś jakieś leki celem podtrzymania?

    Tak czy siak - musi być dobrze! Nie stresuj się, nie martw na zapas, choć wiem, że ciężko. Mocno wierze w to, że się uda! 🙏🏻❤️

    • starania 1 rok i 7 miesięcy
    • wszystkie badania ok

    Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze!
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 2 września 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo oby to nie byla prawda tylko jakos blad. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzisiejsze wyniki. Musi byc dobrze!! Cuda sie zdarzaja! Daj znac jak bedziesz miec wyniki.

    Ale tak jak pisze Emmka do zaplodnienia doszlo. Powinnas brac duphaston lub luteine po transferze na podtrzymanie. Bralas cos?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 09:32

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 723 756

    Wysłany: 2 września 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam luteinę 200 trzy razy dziennie. Betę juz zrobiłam wieczorem wyniki zobaczymy

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 2 września 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec sporo luteiny bralas i powinni być wszystko dobrze. Teraz pozostaje tylko czekanie na wyniki. Musi byc dobrze. Czekamy na dobre wiesci kochana i jestesmy z Toba! <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 2 września 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki! <3

    Czy u Was tez dzisiaj taki spadek temperatury i jest czym w końcu oddychać? Mi bardzo ta pogoda dawała w kość w szczególności wieczorami i w nocy

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 2 września 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby pochmurno ale powietrze nadal ciezki i nie ma czym oddychac. Ale licze ze spadnie deszcz i sie poprawi.
    Zuzi a poza ta pogoda to jak sie czujesz? :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2191 732

    Wysłany: 2 września 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pochmurno w nocy była burza a rano też popadało więc jest czym oddychać. A poza tym wolałam to słońce :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 2 września 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym naprawdę dobrze, jeszcze jestem troszkę senna ale ogólnie super się czuję naprawdę :)

    No i brzusio rośnie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 10:50

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 2 września 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Zuzi!! A wyniki PAPPy juz masz? Jakis czas temu pisalas ze czekasz :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 2 września 2019, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Super Zuzi!! A wyniki PAPPy juz masz? Jakis czas temu pisalas ze czekasz :-)

    Niestety jeszcze nie. Niby 10 dni roboczych więc do czwartku... powiem szczerze, że zaczynam się niecierpliwić :)

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 2 września 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno wszystko dobrze bedzie zobaczysz. Nie masz co sie denerwowac niepotrzebnie <3 daj znac jak wynik juz bedzie. Zaczynasz juz kompletowac wyprawke powoli? :-D

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 2 września 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos specjalnie się nie denerwuję bardziej niecierpliwie się, że tak długo muszę czekać ;)

    Noooo bardzo powolutku ale kilka ciuszków mamy już, kocyk, muślinowe otulacze. Będziemy zamawiać kosz mojżesza, a w weekend na targach chcę podejrzeć wózka bo mam już kilka faworytów.

    My musimy tę wyprawke sobie rozdzielać żeby później nie być w szoku i kupować na ostatnią chwilę bo to za dużo gotówki na raz :D a we wrześniu za chwilę czeka nas remont mieszkania więc też trochę wydamy :)

    m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego