X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jaki tort chcesz zrobić :)U mnie zawsze robi się tort z kremem (masa to tzw. kogiel-mogiel ubijany na parze który później stopniowo łączy się z masłem, można rozdzielić na dwie części masę i do jednej np dodać sok z cytryny a do drugiej kakao lub sam barwnik żeby były dwa kolory)+ biszkopt nasączamy przed przełożeniem wodą z sokiem z cytryny. Niektórzy robią z bitej śmietany ale niestety nie znam przepisu żadnego. A ostatnio mega szybki "tort" zrobiłam kupując gotowe ciasto czekoladowe + krem malinowy (chyba delecty) i wyszeł naprawdę dobry i szybki "tort" :)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Abi to bardzo skomplikowane co napisałaś :D Chyba aż taką specjalistką nie jestem ale jeszcze poszukam właśnie przepisu na jakiś biszkopt <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robi się tak trudno jak brzmi heheh jak pierwszy raz robiłam to też przerażona byłam :) ale przepisu musiałabym w domu poszukać :) a Na szybko polecam te gotowe :) naprawdę pycha było. Tylko trzeba 2-3 kremy kupić żeby ładnie udekorować :)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam przepis na biszkopt.. czytałam komentarze i faktycznie wychodzi taki jak w przepisie. Więc pozostaje mi zrobienie kremu czekoladowego i zalać to wszystko polewą czekoladową - dodam tez malin. Jak wyjdzie to wyślę Wam zdjęcie, a co :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi jak wyjdzie to wyslij nam kawalek tortu ;D

zuzi_c lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chęci narobiłaś i myślę czy by też czegoś nie upiec ale raczej zrobię ciasto z beza i wiśniami :) ostatnio upiekłam blaszkę i poszło nie wiadomo kiedy :)

• Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi na uwielbiam temu z mascarpone, pycha i też łatwe. Przepis biorę pierwszy lepszy z neta. Nie dodawaj tylko barwników do biszkoptu bo ja tak zepsulam tort. A do dekoracji to polecam najpierw masę z środka a później płatkami czekolady to posypać, ja przynajmniej nie jestem doświadczona to moge dostać kur*wicy przy dekorowaniu... więc tylko czekoladą na boki a góra już jest łatwiejsza :)
    Aleee bym zjadła !!
    Koniecznie prześlij zdjęcie :)
    30stka to piekne urodzinki :) kupujesz jakiś prezent?

3i49f71x2dxie3wa.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio robiłam z rabarbarem ale taki na szybko:) Nie mogłam się oprzeć i oczywiście dorzuciłam bitej śmietany... :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robię może nie tort ale placek https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/sernik_truskawkowy/przepis.html

polecam gorąco. Szybko się robi pięknie wygląda. ;)

Rubii wykres śliczny czuję że to może być to.

zuzi_c daj przepis na niestresowanie się, chętnie zmiksuje kilka porad może i na mnie coś podziała.

Rubii, zuzi_c lubią tę wiadomość

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Marcowa dzięki! O tym nie pomyślałam! Na pewno musi być mocno czekoladowy bo zawsze mu obiecałam, że będzie miał czarny męski tort ha ha !

Tak na urodziny dostanie kask full face do jego roweru zjazdowego i upojną noc z żonką <3 :D No wiecie 2 w 1 w końcu ten tydzień ma być owulacyjny więc nie ma co tracić nocy haha :D

Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Babka Twój przepis wykorzystam na dodatkowe ciasto ! <3 może chociaż raz urosnę w oczach teściowej :P A jeśli chodzi o stres, powiem Ci szczerze, że to pierwszy miesiąc bardziej spokojny. Sama nie wiem czemu. Ostatnio zaprzątam sobie głowę naszym urlopem - organizowaniem go. Jeżdżę na rowerze... wtedy zupełnie się odstresowuję to jest mój jedyny lek. Wyprawiam urodziny dla rodziny, a później dla znajomych więc też staram zaprzątać sobie głowę tym.

Nie ma na to reguły bo w zeszłym miesiącu też miałam dużo rzeczy, a i tak się stresowałam tak bardzo, że jak o tym myślałam to kuło mnie całe podbrzusze....

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głodna się zrobiłam, takiego smaku narobiłyście :)

• Rubii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi teraz sie nie stresujesz bo masz nas i mozesz nam sie zwierzac ze swoich problemow i klopotow to tez pomaga :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:19

zuzi_c, Marcowa2017.23 lubią tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii na pewno tak jest dla mnie to forma terapii... jakkolwiek to głupio nie zabrzmi:) Ale to, że tutaj mogę się wygadać i nie muszę męczyć innych i męża to daje wiele mnie i osobom w moim otoczeniu. Tak mi się wydaję przynjamniej

Marcowa2017.23, Rubii lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez meza juz nie mecze. Powinni byc nam wdzieczni ze tu sie wyzalamy a nie do nich. Troche sobie biedaczki odpoczna :-)

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego męża zżera ciekawość co tu sobie piszemy :P Ale nic mu nie mówię, tylko ze to babskie tematy ;)

Rubii, zuzi_c lubią tę wiadomość

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz z ciekawosci sie sam zaloguje i bedzie nas podczytywal :D

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ! Mało tego, a propos jeszcze stresu. W czerwcu w trakcie owulacji popadłam w jakąś schizę - inaczej nazwać tego nie można. Jak wiedziałam, że w danym dniu mam owu i mąż akurat tego dnia był zmęczony i naprawdę padał na twarz (teraz to zrozumiałam) to zrobiłam mu taką awanturę, że potem sama siebie pytałam co ja takiego robię i że popadam już w psychozę. Nie odzywałam się do niego przez 2 dni i łaziłam zestresowana bo bałam się, że szansa przepadła.

Zrobiłam sobie mały rachunek sumienia i wrzuciłam na luz jeżeli chodzi po prostu o seks. Już nie traktuję tego mechanicznie i w stresie. Jaka pozycja ile czasu itp. itd. i powiem Wam, że od kilku dni jest o 180 stopni lepiej. Czerpię z tego przyjemność całą sobą (no mąż to zawsze czerpie im wiele nie potrzeba! :P ) Polecam bardziej się zbliżać i eksperymentować, śmiać się w trakcie i naprawdę człowiek zapomina o tym konkretnym celu

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i P.S. aby mnie źle nie zrozumiano. Ja naprawdę o tym myślę ciągle. Tylko odszedł stres

m3sx43r8mntd6n8a.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Zaraz z ciekawosci sie sam zaloguje i bedzie nas podczytywal :D
    Haha nooo jeszcze tego by brakowało :P

Rubii lubi tę wiadomość

3i49f71x2dxie3wa.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ