X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    i P.S. aby mnie źle nie zrozumiano. Ja naprawdę o tym myślę ciągle. Tylko odszedł stres
    Super Zuzi, oby tak dalej :)dobrze ze Ci przeszło :)

zuzi_c lubi tę wiadomość

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Super Zuzi, oby tak dalej :)dobrze ze Ci przeszło :)

Ja staram się czytac więcej, rower ale mimo wszystko jak coś sobie w głowie uwale to koniec. Mam teraz tak że mam ustabilizowane życie i to dziecko miało by naprawdę dobrze u Nas. A chce zmienić pracę i wtedy wogole nie będzie mi po drodze. I jestem w takim zawieszeniu co robić. A jak nigdy nie będę mogła mieć dziecka to co wtedy...dowiem się mając 40 lat że to była zła decyzja i tkwię w pracy która ucina mi skrzydła. Mój stres jest tym spowodowany chyba w największym stopniu.
    I codzienne pytanie: będziesz kiedyś matka? Masz zmienić pracę bo nie będziesz, masz zostać bo masz stabilizację. No i odpowiedzi jak nie usłyszałam i sama nic nie stwierdziłam od marca tak do dnia dzisiejszego.

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak czekałam aż do marca jak dostanę umowę na czas nieokreślony. Wiem, że tak czy siak byśmy sobie poradzili w głowie mi siedziało, że wszystko musi być ustabilizowane na tip top. I tak się stabilizowało wszystko studia, praca, mieszkanie, a z dzieckiem czekałam bo przecież to nie ucieknie. No i właśnie teraz człowiek czeka, myśli i zastanawia się czy to w ogóle nadejdzie

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Aneciu Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka doskonale Cie rozumiem ja tez od styczna jestem w zawieszeniu poniewaz mam dobra prace umowe, ale mnostwo stresu... nic tylko zachodzic w ciaze a tu nic

Juz chcialam uciekac z pracy ale trzymala mnie mysle ze chcemy miec dziecko wiec musze zostac...troche sie juz ustabilizowalo z praca ale I tak gdyby nie starania o ciaze by mnie tu nie bylo

Wiesz tez slyszalam take historie jak juz ludzie troche odpuscili zmienili prace/zaplanowali daleka podroz to akurat bylo ciaza..moze to jakis sposob :P

Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dwa kredyty ( mieszkaniowy i remontowy) przypuszczam że podobnie jak 3/4 młodego pokolenia. Więc taka zmiana pracy słaba umowa jeszcze gorsze wynagrodzenie i do tego akurat wtedy zajście w ciążę to przypuszczam że wtedy na pieluchy stać by mnie nie było. A nie pozwolę na to by Mój D jeszcze do 3 pracy zaczął chodzić. Teraz nie żyjemy od wypłaty do wypłaty i choć tyle dobrze.

Nie ma dobrego czasu na dziecko. Żałuję że ludzia poukadanym a nie byle jak idzie najciężej w życiu. Eh, taki marny żywot.

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odcięłam się w ten weekend i zresetowałam :) Nawet udało mi się nie myśleć o staraniach więc super. Zuzi, ja miałam w zeszłym miesiącu podobnie- ukochany zmęczony a ja w płacz bo przecież szkoda dnia płodnego, masakra :D Patka nie denerwuj się i tak jak piszą dziewczyny odpuść już te testy i bety, nie ma co :) Udało się i koniec!

Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Babka najbardziej mnie boli jak patrzę na patologię i po prostu rodzą dzieciaki jedno po drugim i jeszcze dostają za to kasę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:21

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo enka miałam właśnie o Ciebie pytać ! I jak weekend się udał kochana ?

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Taka Babka najbardziej mnie boli jak patrzę na patologię i po prostu rodzą dzieciaki jedno po drugim i jeszcze dostają za to kasę

No to już wogole podchodzi pod wątpliwość Boża. U mnie w pracy chodzi chłopczyk co ich jest 6 cioro rodzeństwa. Czyli 3 tysięce mają za friko i dziecko głodne chodzi. No po prostu ręce opadają i wiara w sprawiedliwość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:28

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc właśnie o to chodzi.. Łażą nastukani ciągle i drą mordy, że tak się wyrażę grzecznie. Nie wiem ten świat tak dziwnie jest stworzony. Jesteś poukładana, wykształcona to za automatu powinnaś dostać bilet na minimum dwójkę dzieci ! :D <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, sorry że Wam się wcinam w temat...ale od dłuższego czasu Was trochę podczytuję i dziś w końcu odważyłam się napisać...a bardziej prosić o radę...może Wy dacie mi nadzieję.
    Staramy się z mężem o pierwsze dziecko, za Nami 1,5 roku walki. W końcu namówiłam męża na badanie nasienia. Zrobił je i wyniki Nas przeraziły...okazało się że ma 99% patologicznych plemników, a tylko 1% prawidłowych. Do tego ma ich mało bo tylko niecałe 3 mln. Byliśmy u mojego ginekologa, mówił że wyniki są słabe, ale kazał zmienić dietę, styl życia, rzucić palenie itp. i za 3 miesiące ponownie zrobić badania. Na przyszły tydzień jesteśmy już umówieni do urologa aby zobaczyć czy wszystko ok, bo może mój mąż ma żylaki.
    Mąż codziennie bierze dawkę witamin : kwasy omega 3, salfazin (zawiera wit A,B6,C,E i cynk) żeńszeń i kwas foliowy. Dodatkowo je dużo warzyw, owoców i teraz ryb.
    Może Wy wiecie czy jeszcze coś powinnam mu dawać? My w ogóle mamy szanse naturalnie zajść w ciąże? Lekarz mówił że tak, ale ja mam cały czas czarne myśli w głowie...
    Ze mną jest wszystko ok, tylko tak jak wyżej pisałam, mąż ma kiepskie wyniki.

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    No więc właśnie o to chodzi.. Łażą nastukani ciągle i drą mordy, że tak się wyrażę grzecznie. Nie wiem ten świat tak dziwnie jest stworzony. Jesteś poukładana, wykształcona to za automatu powinnaś dostać bilet na minimum dwójkę dzieci ! :D <3

No nie bądźmy zachłanni choć na jedno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:47

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Cześć dziewczyny, sorry że Wam się wcinam w temat...ale od dłuższego czasu Was trochę podczytuję i dziś w końcu odważyłam się napisać...a bardziej prosić o radę...może Wy dacie mi nadzieję.
    Staramy się z mężem o pierwsze dziecko, za Nami 1,5 roku walki. W końcu namówiłam męża na badanie nasienia. Zrobił je i wyniki Nas przeraziły...okazało się że ma 99% patologicznych plemników, a tylko 1% prawidłowych. Do tego ma ich mało bo tylko niecałe 3 mln. Byliśmy u mojego ginekologa, mówił że wyniki są słabe, ale kazał zmienić dietę, styl życia, rzucić palenie itp. i za 3 miesiące ponownie zrobić badania. Na przyszły tydzień jesteśmy już umówieni do urologa aby zobaczyć czy wszystko ok, bo może mój mąż ma żylaki.
    Mąż codziennie bierze dawkę witamin : kwasy omega 3, salfazin (zawiera wit A,B6,C,E i cynk) żeńszeń i kwas foliowy. Dodatkowo je dużo warzyw, owoców i teraz ryb.
    Może Wy wiecie czy jeszcze coś powinnam mu dawać? My w ogóle mamy szanse naturalnie zajść w ciąże? Lekarz mówił że tak, ale ja mam cały czas czarne myśli w głowie...
    Ze mną jest wszystko ok, tylko tak jak wyżej pisałam, mąż ma kiepskie wyniki.

Wyniki rewelacyjne nie są ale to nie koniec walki jeszcze. Zaserwuj mężowi jeszcze fertilman - poprawia morfologie + dużo wody pić, i luźniejsze gatki by nie grzać żołnierzy ( zalecenia od lekarza w naszym przypadku ale wyniki mieliśmy lepsze)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:50

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Staramy się z mężem o pierwsze dziecko, za Nami 1,5 roku walki. W końcu namówiłam męża na badanie nasienia. Zrobił je i wyniki Nas przeraziły...okazało się że ma 99% patologicznych plemników, a tylko 1% prawidłowych.
    ...
    Hej :) mojej kuzynce udało się przy 0% prawidłowych i żaden lekarz nie wie czemu, mówili ze cud. A ona sama mówi ze wymodlili, bo nic innego im nie pozostało tak byli zalamani. Także uważam, że szansę są zawsze :) tylko troszkę to potrwa pewnie. Życzę powodzenia i oby wyniki szybko się poprawiły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:59

3i49f71x2dxie3wa.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Tak, przykro patrzeć. Nie dbają o dzieci a mają ich tyle...no właśnie taki ten świat niesprawiedliwy.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy leniwy weekend adekwatny do pogody, tego mi trzeba było :) Milea, dziewczyny mają rację. Trzeba walczyć i zmienić w trybie życia co tylko się da. A mąż jeździ dużo na rowerze? Bo to też jest niewskazane dla płodności męskiej.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie wykupiony ten abonament na ovu? Jesteście zadowolone?

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie mam:) a jakie są profity z tego konta bo się nie wczytywałam

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez konczy mi sie darmowe konto premium i sie zastanawiam :-) nam tez polecono suplementy męskie zanim zrobilismy badania nasienia

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ