Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcowa2017.23 wrote:Super Zuzi, oby tak dalej :)dobrze ze Ci przeszło
Ja staram się czytac więcej, rower ale mimo wszystko jak coś sobie w głowie uwale to koniec. Mam teraz tak że mam ustabilizowane życie i to dziecko miało by naprawdę dobrze u Nas. A chce zmienić pracę i wtedy wogole nie będzie mi po drodze. I jestem w takim zawieszeniu co robić. A jak nigdy nie będę mogła mieć dziecka to co wtedy...dowiem się mając 40 lat że to była zła decyzja i tkwię w pracy która ucina mi skrzydła. Mój stres jest tym spowodowany chyba w największym stopniu.
I codzienne pytanie: będziesz kiedyś matka? Masz zmienić pracę bo nie będziesz, masz zostać bo masz stabilizację. No i odpowiedzi jak nie usłyszałam i sama nic nie stwierdziłam od marca tak do dnia dzisiejszego.9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
Ja właśnie tak czekałam aż do marca jak dostanę umowę na czas nieokreślony. Wiem, że tak czy siak byśmy sobie poradzili w głowie mi siedziało, że wszystko musi być ustabilizowane na tip top. I tak się stabilizowało wszystko studia, praca, mieszkanie, a z dzieckiem czekałam bo przecież to nie ucieknie. No i właśnie teraz człowiek czeka, myśli i zastanawia się czy to w ogóle nadejdzie
-
Taka_Babka doskonale Cie rozumiem ja tez od styczna jestem w zawieszeniu poniewaz mam dobra prace umowe, ale mnostwo stresu... nic tylko zachodzic w ciaze a tu nic
Juz chcialam uciekac z pracy ale trzymala mnie mysle ze chcemy miec dziecko wiec musze zostac...troche sie juz ustabilizowalo z praca ale I tak gdyby nie starania o ciaze by mnie tu nie bylo
Wiesz tez slyszalam take historie jak juz ludzie troche odpuscili zmienili prace/zaplanowali daleka podroz to akurat bylo ciaza..moze to jakis sposobEuthyrox 75
wit D3, prenatal duo, cynk, wit C
Homocysteina - w normie
ASA, ANA, AOA- brak
AMH - 2,2
V Leiden-Ok
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
Mthfr C-homo
Pai-hetero
KIR bx
NK 19%
HSG- oba jajowody drozne
Maz wyniki w normie
Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
18 dpt- pęcherzyk 7mm
24dpt-jest ♥️ -
Mamy dwa kredyty ( mieszkaniowy i remontowy) przypuszczam że podobnie jak 3/4 młodego pokolenia. Więc taka zmiana pracy słaba umowa jeszcze gorsze wynagrodzenie i do tego akurat wtedy zajście w ciążę to przypuszczam że wtedy na pieluchy stać by mnie nie było. A nie pozwolę na to by Mój D jeszcze do 3 pracy zaczął chodzić. Teraz nie żyjemy od wypłaty do wypłaty i choć tyle dobrze.
Nie ma dobrego czasu na dziecko. Żałuję że ludzia poukadanym a nie byle jak idzie najciężej w życiu. Eh, taki marny żywot.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Cześć dziewczyny, odcięłam się w ten weekend i zresetowałam Nawet udało mi się nie myśleć o staraniach więc super. Zuzi, ja miałam w zeszłym miesiącu podobnie- ukochany zmęczony a ja w płacz bo przecież szkoda dnia płodnego, masakra Patka nie denerwuj się i tak jak piszą dziewczyny odpuść już te testy i bety, nie ma co Udało się i koniec!
Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
zuzi_c wrote:Taka Babka najbardziej mnie boli jak patrzę na patologię i po prostu rodzą dzieciaki jedno po drugim i jeszcze dostają za to kasę
No to już wogole podchodzi pod wątpliwość Boża. U mnie w pracy chodzi chłopczyk co ich jest 6 cioro rodzeństwa. Czyli 3 tysięce mają za friko i dziecko głodne chodzi. No po prostu ręce opadają i wiara w sprawiedliwość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:28
9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, sorry że Wam się wcinam w temat...ale od dłuższego czasu Was trochę podczytuję i dziś w końcu odważyłam się napisać...a bardziej prosić o radę...może Wy dacie mi nadzieję.
Staramy się z mężem o pierwsze dziecko, za Nami 1,5 roku walki. W końcu namówiłam męża na badanie nasienia. Zrobił je i wyniki Nas przeraziły...okazało się że ma 99% patologicznych plemników, a tylko 1% prawidłowych. Do tego ma ich mało bo tylko niecałe 3 mln. Byliśmy u mojego ginekologa, mówił że wyniki są słabe, ale kazał zmienić dietę, styl życia, rzucić palenie itp. i za 3 miesiące ponownie zrobić badania. Na przyszły tydzień jesteśmy już umówieni do urologa aby zobaczyć czy wszystko ok, bo może mój mąż ma żylaki.
Mąż codziennie bierze dawkę witamin : kwasy omega 3, salfazin (zawiera wit A,B6,C,E i cynk) żeńszeń i kwas foliowy. Dodatkowo je dużo warzyw, owoców i teraz ryb.
Może Wy wiecie czy jeszcze coś powinnam mu dawać? My w ogóle mamy szanse naturalnie zajść w ciąże? Lekarz mówił że tak, ale ja mam cały czas czarne myśli w głowie...
Ze mną jest wszystko ok, tylko tak jak wyżej pisałam, mąż ma kiepskie wyniki.
-
zuzi_c wrote:No więc właśnie o to chodzi.. Łażą nastukani ciągle i drą mordy, że tak się wyrażę grzecznie. Nie wiem ten świat tak dziwnie jest stworzony. Jesteś poukładana, wykształcona to za automatu powinnaś dostać bilet na minimum dwójkę dzieci !
No nie bądźmy zachłanni choć na jednoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:47
9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
milea.26 wrote:Cześć dziewczyny, sorry że Wam się wcinam w temat...ale od dłuższego czasu Was trochę podczytuję i dziś w końcu odważyłam się napisać...a bardziej prosić o radę...może Wy dacie mi nadzieję.
Staramy się z mężem o pierwsze dziecko, za Nami 1,5 roku walki. W końcu namówiłam męża na badanie nasienia. Zrobił je i wyniki Nas przeraziły...okazało się że ma 99% patologicznych plemników, a tylko 1% prawidłowych. Do tego ma ich mało bo tylko niecałe 3 mln. Byliśmy u mojego ginekologa, mówił że wyniki są słabe, ale kazał zmienić dietę, styl życia, rzucić palenie itp. i za 3 miesiące ponownie zrobić badania. Na przyszły tydzień jesteśmy już umówieni do urologa aby zobaczyć czy wszystko ok, bo może mój mąż ma żylaki.
Mąż codziennie bierze dawkę witamin : kwasy omega 3, salfazin (zawiera wit A,B6,C,E i cynk) żeńszeń i kwas foliowy. Dodatkowo je dużo warzyw, owoców i teraz ryb.
Może Wy wiecie czy jeszcze coś powinnam mu dawać? My w ogóle mamy szanse naturalnie zajść w ciąże? Lekarz mówił że tak, ale ja mam cały czas czarne myśli w głowie...
Ze mną jest wszystko ok, tylko tak jak wyżej pisałam, mąż ma kiepskie wyniki.
Wyniki rewelacyjne nie są ale to nie koniec walki jeszcze. Zaserwuj mężowi jeszcze fertilman - poprawia morfologie + dużo wody pić, i luźniejsze gatki by nie grzać żołnierzy ( zalecenia od lekarza w naszym przypadku ale wyniki mieliśmy lepsze)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:50
9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
milea.26 wrote:Cześć dziewczyny, sorry że Wam się wcinam w temat...ale od dłuższego czasu Was trochę podczytuję i dziś w końcu odważyłam się napisać...a bardziej prosić o radę...może Wy dacie mi nadzieję.
Staramy się z mężem o pierwsze dziecko, za Nami 1,5 roku walki. W końcu namówiłam męża na badanie nasienia. Zrobił je i wyniki Nas przeraziły...okazało się że ma 99% patologicznych plemników, a tylko 1% prawidłowych.
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:59
-
Mieliśmy leniwy weekend adekwatny do pogody, tego mi trzeba było Milea, dziewczyny mają rację. Trzeba walczyć i zmienić w trybie życia co tylko się da. A mąż jeździ dużo na rowerze? Bo to też jest niewskazane dla płodności męskiej.
Hashimoto, Letrox