X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a cykl zaczęłam 23.10.2017r., więc mam jeszcze 8 dni do okresu. Niech to szybciej zleci :)

Ja Was podziwiam, że mierzycie w buzi, bo ja jak raz chciałam spróbować to tak szybko jak włożyłam musiałam wyłożyć, bo było mi niedobrze, ale ja już tak mam :)

Dokładnie Letitbe, też trochę pośmiałam się, ale jakoś dla mnie nie miało to swojego czaru. Jedynka była dla mnie najlepsza, zabrakło mi teraz Doris, Mikołaja czy Małgorzaty. Bez nich ten film wydaje mi się taki niepełny :)

To dziewczyny, skoro temperatura skoczyła to powodzenia i trzymam kciuki! :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jak biorę tabletki to jest znosnie z alergią, ale jak nie wezmę to czuje się okropnie, najlepiej z domu nie wychodzić a i to nic nie daje. Objawy to ciągły wodnisty katar co sam wypływa, kichanie, duszności, ogólne rozdrażnienie a po dłuższym czasie zatoki i ogolna choroba.
    Miałam w planach iść na to do kina Ale skoro tak mówicie to nie ma sensu ;)
    Letitbe, będziemy razem testowaly :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 10:21

Letitbe lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że temperatura ruszyła :)

mala_misia ja też czasem mam odruch wymiotny, szczególnie na początku miałam. Kwestia przyzwyczajenia chyba. Staram się zawsze jak mierzę z lewej strony to też leżeć na tym boku, żeby mi nie przeszkadzał. Musisz próbować. Ja jak mam odruch wymiotny to go wyciągam, wyłączam i próbuję jeszcze raz :)
    A parę razy powtarzałam mierzenie jak wyszła dziwnie niska temperatura i wynik się zmieniał, więc wydaje mi się, że ma znaczenie gdzie się go trzyma :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś ból jajników się powiększył. Więc czekam na wzrost temperatury. :D

Śluzu nie chcę obserwować bo z niewiadomych przyczyn mam go bardzo dużo w tym cyklu. I nie ogarniam.

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Letitbe, będziemy razem testowaly :-D
    Tak, tak, tak! :D

Paulina a może przez ten lek, który teraz bierzesz ten śluz Cię tak nawiedził?

Marta, Misia ja nie mam odruchu wymiotnego a jestem bardzo wrażliwa i byle szczoteczka do zębów sprawia mi ekstremalne wrażenia :P a gdzie mierzycie dokładnie? Ja pod językiem zawsze po prawej stronie

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Tak, tak, tak! :D

Paulina a może przez ten lek, który teraz bierzesz ten śluz Cię tak nawiedził?

Marta, Misia ja nie mam odruchu wymiotnego a jestem bardzo wrażliwa i byle szczoteczka do zębów sprawia mi ekstremalne wrażenia :P a gdzie mierzycie dokładnie? Ja pod językiem zawsze po prawej stronie

metformina?? a nie wiem. Poczytam czy to możliwe.. Bo faktycznie w tym cyklu czuję, że mam mokro. :O

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może :D wiesz... nawet nie bezpośrednio, ale zwyczajnie może zwiększać poziom estrogenów a do nich proporcjonalna jest ilość śluzu

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    No może :D wiesz... nawet nie bezpośrednio, ale zwyczajnie może zwiększać poziom estrogenów a do nich proporcjonalna jest ilość śluzu

Możliwe.. ale jakby tak było to dobrze. Bo zawsze miałam problem ze śluzem. :) A on jest jednak potrzebny. :D
    chociaz przyzwyczaić się nie mogę do tego dziwnego uczucia, że mam mokro. :D

• lollla7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek planuję iśc do gina u ktorego nie byłam jeszcze,a który przyjmuje bez zapisów bo mój ordynator to starej daty fachowiec i nie ma usg u siebie prywatnie niestety. wypada mi 13 dc a potem 15dc kiedy przyjmuje, więc wydaje mi się że fajnie się wstrzelę :)

zakupiłam wiesiołek!

tym_janek lubi tę wiadomość

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę pod językiem z lewej strony.

lolla, akurat na owulację pójdziesz :)

Ja miałam w tamtym miesiącu "mokro" chyba dzięki wiesiołkowi właśnie. W tym aż tak tego nie czuję chociaż trochę "mokro" jest. Ponieważ nie wiem co z tą moją owulacją przestałam już go brać, za to mam ten żel conceive plus w aplikatorach i planuję już teraz go używać, pierwsza próba była wczoraj, no a dziś ma być następna, może będą dobrze nakarmione przed owulacją i grzecznie chłopaki poczekają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek stosuję od początku..
    A Conceive plus - to mój drugi cykl. :D fajnie nawilża.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja użyłam go raz :)
    Mąż uznał, że razem z moim to już trochę za dużo ale fakt od razu jest nawilżenie :)

Zaznaczyłam plusika :) test owu wyszedł o 12:30 :) Jestem tuż za wami, jutro liczę na skok temperatury :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... Dawno mnie nie było. Co tam u Was ? :)

• lollla7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany Frelcia! zapraszamy do lektury :D co u nas hmmm wszystkie zacieramy ręce na małe dzidziutki pod choinkę ;)
    Lepiej opowiedz co u Ciebie!

ckaiskjodu7g6dj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollla7 wrote:
    o rany Frelcia! zapraszamy do lektury :D co u nas hmmm wszystkie zacieramy ręce na małe dzidziutki pod choinkę ;)
    Lepiej opowiedz co u Ciebie!

Ja też czekam! Dostałam nowy lek i zobaczymy..może wszystkim pod choinkę rozdamy zdjęcie z usg ha ha...
    U mnie dużo pracy z załatwianiem pozwoleń na Żłobek. Nie jest to takie hop siup jak myślałam :(

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freeeeelcia! Dobrze, że wróciłaś :)

Frelcia lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, zakładasz żłobek? :)

Mój organizm chyba oszalał, nie dość, że tempki mam teraz takie jak zwykle są po owulacji, to jeszcze tonę w płodnym, rozciągliwym śluzie, szyjka wysoko i miękka jak nigdy dotąd. Obłęd jakiś po prostu.

A ja oczywiście w swojej głupiutkiej i naiwnej główce już nakręcam się, że to na pewno jakieś znaki, że ten cykl będzie jakiś inny i dlatego skończy się na zielono. To myślenie i wmawianie sobie powinno się leczyć,na prawdę :P

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Freeeeelcia! Dobrze, że wróciłaś :)
    dzięęęęki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Frelcia, zakładasz żłobek? :)

Mój organizm chyba oszalał, nie dość, że tempki mam teraz takie jak zwykle są po owulacji, to jeszcze tonę w płodnym, rozciągliwym śluzie, szyjka wysoko i miękka jak nigdy dotąd. Obłęd jakiś po prostu.

A ja oczywiście w swojej głupiutkiej i naiwnej główce już nakręcam się, że to na pewno jakieś znaki, że ten cykl będzie jakiś inny i dlatego skończy się na zielono. To myślenie i wmawianie sobie powinno się leczyć,na prawdę :P

tak zakładam

• lollla7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po tym nieudanym cyklu, mój zawód był tak duuuży że dziś stwierdziłam że pora się naładować enforfinami... ;) już jestem umówiona że mąż mnie w domu przetrenuje (ale to brzmi):D jako niegdyś zapalona fitnesiara mam pól siłowni w domu!

tym_janek lubi tę wiadomość

ckaiskjodu7g6dj5.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ