X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu chcecie sprzedać motocykl...? Dziecko nie przeszkasza w tym, by sobie pojezdzic :) Prawdopodobnie pozniej i nieco rzadziej, ale jednak. Ja mam swoje ukochane sportowe autko i tez nie pozwolilam go sprzedac :) Uwielbiam prowadzic, lubie sobie tez od czasu do czasu popruć na autostradzie, a krowiasty pickup mojego faceta sie do tego nie nadaje.

Key_b zobacz w tym wątku -> https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/marcowe-dzieci-2018,13298,364.html

Mama dała nawet zdjęcie tej kruszyny.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipnoza albo zapaść w sen zimowy (nie cierpię zimy) i obudzić się już w ciąży.
    Letitbe zawsze marzyłam o motocyklu, zazdroszczę. W sumie o sportowym autko tez. Ja taka trochę szalona jestem, wszyscy mi wróżą że nie umrę że starosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 17:17

tym_janek, Letitbe lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Sen zimowy to jest coś o czym marzę co zimę... Tez jej nieznoszę, niezależnie jaka temperatura i czy śnieg czy nie, sam brak światła słonecznego jest już dla mnie dobijający. Mam nadzieję, że uda mi się zajść w ciążę tak aby jej większość przypadła na okres marzec-październik, bo listopad-luty to ja jestem chodząca depresja sezonowa, a nastrój mamy i w związku z tym hormony i nieuroprzekaźniki, które się u niej wydzielają, udzielają się też płodowi i częściowo kształtują jego charakter :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • key_b Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum lece czytac

Frelcia mnie non stop na początku bolala glowa od prolaktyny chyba...

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key a syfole miałaś tak jak na okres? Bo to jest u mnie objaw zawsze na okres :(

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ale czemu chcecie sprzedać motocykl...? Dziecko nie przeszkasza w tym, by sobie pojezdzic :) Prawdopodobnie pozniej i nieco rzadziej, ale jednak. Ja mam swoje ukochane sportowe autko i tez nie pozwolilam go sprzedac :) Uwielbiam prowadzic, lubie sobie tez od czasu do czasu popruć na autostradzie, a krowiasty pickup mojego faceta sie do tego nie nadaje.
    Tyle to ja wiem :D ale ostatnio i tak mieliśmy baaardzo mało czasu na przejażdżki a z dzieckiem, to myślę że juz wcale. Zresztą co zrobimy z dzieckiem? Zostawimy w domu same? Dodatkowo jest tak że często jak mamy godzinkę to wyskakujemy pojeździć na spontanie a jeżeli udałoby się nam jakkolwiek dziecko komuś podrzucić, to wiadomo, trzeba je przygotować do wyjścia i godzina idzie sie walic. Dodatkowo dochodzą względy bezpieczeństwa, tyle ostatnio słyszymy o wypadkach. Na motocyklu nie mamy żadnej ochrony właściwie a wiele osób niestety na motocyklach wymusza pierwszeństwo. Jazda w strachu się mija z cielem.
    A tak naprawdę...mąż upatrzył sobie auto-klasyka, w którym będzie sobie grzebał, bo nasze 17 letnie auto chyba jest za młode :D i jak sprzedamy motocykl to akurat starczy na staruszka w dobrym stanie

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • key_b Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia no zaczelo mnie wsypywać. A to dziwne bylo bo ja codzien nie mam pryszczy No i spanie mnie meczylo okropnie, taka jalas wyrzuta i wypluta bylam. I jakbym dola miala nie wiadomo czemu, zamkast sie cieszyć to ja dolina.... Jednak w trakcie ciąży cera mi s ie poprawiła ;) na cyckach szukałam pierwszych objawów ciazy. Ale do dzisiaj mam bez zmian(procz ciemiejszych sutkow) ani bolu ani nabrzmialych czy większych, żadnych zylek itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 20:54

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key to Ty ewenement jesteś:p troszkę mnie już cmi jak na okres.

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety głowa boli non stop więc żaden to objaw.
    Mam pytanko, jakie są objawy endometriozy? Bo im więcej czytam tym większy mam metlik . Raz brzuch przy @ bardzo boli, raz w ogóle itd więc liczę na Was, że mnie oświecicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 22:26

f1d9680377.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha często żadne i nawet badania laboratoryjne nie są skuteczne w wykrywaniu jej. Jedynie usg/hsg/laparoskopia itp ale to zależy od stopnia zaawansowania.
    Jeżeli już są jakieś objawy to nadmierne krwawienia, bol z tym związany ale sam ból o endometriozie nie świadczy, ból podczas współżycia, krwawienie z innych miejsc niż macica

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo gdzieś przeczytałam że babka miała dłuższe cykle, powyżej 30 dni, bolesne i obfite miesiączki i już podejrzewany endometriozy. A ja tak mam od zawsze i nigdy nie uważałam tego jako schorzenie. Ale teraz zaczęłam się martwić

f1d9680377.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam gdzieś o dzieczynach, które nie miały większych objawów, a podczas laparo wyszło,że mają endometriozę. Ja się zaczynam nastawiać na laparo. Tylko nie wiem jeszcze gdzie/u kogo :|

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • melba Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym to hej wszystkim ;-) bo tak tu wpadam jak gdyby nigdy nic.

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melba :)

Ci do miesiączek też mam zazwyczaj obfite i bardzo bolesne ale endometriozy CHYBA nie mam. Myślę, że nie ma co patrzeć po objawach :)

U mnie dzisiaj skok, czyli owu jednak była. Dobrze, że idę dzisiaj do lekarza, ciekawe co powie

tym_janek lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Hej melba :)

Ci do miesiączek też mam zazwyczaj obfite i bardzo bolesne ale endometriozy CHYBA nie mam. Myślę, że nie ma co patrzeć po objawach :)

U mnie dzisiaj skok, czyli owu jednak była. Dobrze, że idę dzisiaj do lekarza, ciekawe co powie

Ja też dzisiaj miałam skok! I jestem mega szczęśliwa. W 24 dc. Tylko teraz się okaże czy nie mam za krótkiej fazy lutealna. Ale mam nadzieję że nie. Już bym się nie spodziewała tak późno owulki. I od razu na 37 stopni

tym_janek lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź idź na monitoring! oby jeszcze był pęcherzyk. Lepiej dostać zastrzyk na pęknięcie :) wtedy masz 10000% że pęknie i masz wspomaganie dla jajeczka.

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychaa super :) w końcu przyszła ta owulacja a już się martwiłaś

Frelcia nie wiem czy dostanę zastrzyk, jeżeli będzie pęcherzyk. Może lekarz będzie chcialy sprawdzić czy sam pęka a jeżeli jednak pękł ba co wskazuje skok tempki i całe moje owulacyjne samopoczucie to juz po fakcie. Martwię się tylko tym, że jeżeli owulacja jest teraz to plemniki mogą nie dożyć, bo dzialaliśmy w w nocy/nad ranem z 5 na 6 stycznia czyli jeżeli owulacja była w nocy to 48h minęło, więc luz, jeżeli owulacja będzie np za kilka godzin to juz prawie 3 doby no ale to też nie jest jakaś tragedia. Zobaczymy ;) już sie nie moge doczekać tej 18:00

PS Frelcia czujesz się ciążowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:29

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariowałaś? bolą mnie cycki po bokach, ćmi mnie brzuch okresowo i "czuję okres w powietrzu" - dosłownie :/ no i plecy bolą. Zła jestem jak osa...

• lollla7 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeść Dziewczyny w nowym tygodniu :) Czytam na bieżąco, ale ten weekend miałam taki zakrecony że na udzielanie się czasu brak! Spotkałam się moją pierwszą w życiu przyszłą bratową! Moja mamcia już rozpaczała że braciak lat 31 stary kawaler, a tu bach miłość wielka ;)))) (na własnych doświadczeniach przysięgałam mojemu braciakowi że będę wspaniałą bratową, żę już jego wybrankę kocham) :D

Malutka Mycha trzymam kciuki :*
    Frelcia który jesteś dzień cyklu? i ile dni jeszcze do bety ?

Wczoraj mój Mąż poszedł na nocke do pracy, a ja pierwszy raz jak lezałam w łożku i sama siebie głaskałam po brzuchu mówiąc rośnij moja pestko jabłka rośnij ( wielkosc pestki jabłka wg aplikacji na tel ;) ) Nic mi nie dolega nic nie czuję, raz na dwa dni coś mnie tam mocniej zakuje, ale byłabym spokojniejsza gdbym miała jakieś objawy,a tu niiiic :)

wiem wiem że za wcześnie na objawy aleeeeeeeeeee :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:53

tym_janek, Letitbe lubią tę wiadomość

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja do tej pory nie mam objawów. :) i dużo kobiet tak ma. :D

Frelcia trzymam kciuki ! <3 Też czułam że okres za rogiem. Więc musisz spokojnie dotrwać i nie myśleć o tym.

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ