X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinekka robiliśmy już badanie nasienia w grudniu ruchliwość jego plemników jest bdb ale wad główki ma w 98%. Kupiłam mu Andtovit+ i pewnie w marcu będziemy powtarzać. Robiliśmy badanie rozszerzone za 175zł w invimedzie.
    Olinekka to długo mojemu mężulkowi zajęło niecałe 5min

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a ty się leczyłaś w invimedzie?

• lollla7 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim nowym dziewczynom, trafiłyście na najfajniejszy wątek na forum ;) rozgoście się.

Mi znowu lekarz mówił że w dniach około płodnych kochać się nie częściej jak co 24h, bo wtedy plemniki mają czas na odbudowę, inny też teoria że w di płodne codziennie. Jedna koleżana próbuje co 3-4 dni bo tak inny lekarz powiedział, ale wydaję mi się że zależy to też w szczególnej mierze od jakości żołnierzy. My wyznawaliśmy zasadę codziennie jak testy owu pokazywły od bladej do mocnej i znowu do lekko różowej:)

i oczywiście odpoczynek tygodniowy po tak aktywnym czasie :D teraz jak sobie powspominam to się uśmiecham :)

Mi przeszły mdłości i napady wilczego glodu, czuję się jak młody bóg :) Dziś poćwiczyłam z lewandowską healthymom. Bardzo fajna płytka :)

9marca mamy usg genetyczne, nie możemy się strasznie doczekać, ale jednak trochę strachu jest, jednak teraz wierzę że wszystko już będzie ok :)

To tyle u mnie ;)

agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 wrote:
    Marta a ty się leczyłaś w invimedzie?

Miałam taki zamiar ale w tym samym cyklu co na własną rękę zrobiliśmy badania nasienia zaszłam w ciążę:)))

Lola ja też ćwiczę z ta płyta, wstyd się przyznać ale od początku drugiego trymestru jeszcze ani razu się nie zebralam:( jutro obiecuje nadrobić:)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a to zazdroszcze!!!:) I gratuluje:)
    No my sie kochamy tak od 10dc co 2/3dzien, blizej owu częściej:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollla zazdoroszczę nawet tych mdłości ;D dobrze, że już lepiej się czujesz ;)
    Mnie już chyba dopada PMS, niestety.

Dobrze, że piszecie o tych ćwiczeniach, bo nawet dziś się zastanawiam, co by w razie ewentualnej ciąży ćwiczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne duszności.. :(
    Parę kroków i mam wrażenie jakbym na jakąś wielką górę weszła.. :D :D

Mam nadzieję że to przejdzie bo bym wolała trochę aktywnie spędzać czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże już macie brzuszki jak na 15/16 tydzień?

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to jak te wyniki maja się do szczęśliwego zakończenia? Mąż zaczął coś brać czy udało się pomimo tego?

Ja jestem teraz w okresie okołoowulacyjnym i oczywiście jestem cała podjarana :P

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Duże już macie brzuszki jak na 15/16 tydzień?

Jakbym miała wzdęcia. :D

Nie da się poznać że jestem w ciąży choć mam +3kg.
    U mnie to wina braku mdłości. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś jest szczupły to chyba późno widać. Ja mam mdłości dziś ale po siłowni. Jutro idę na kolejny wycisk.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości nie mam jakoś specjalnie a waga mi spadła juz 3 kg przez ostatnie 2 tygodnie. Dziś po OGTT juz wiem, ze jednak cukrzycy ciazowej nie mam, ani nawet nie jestem jeszcze w grupie ryzyka, wiec kamien z serca. Jutro usg, gdzie mam nadzieje zobaczyc male serduszko bo ostatnio jeszcze nie było.

Fajnie, że tu tyle nowych osob sie pojawiło :) rzadko pisze, ale podczytuje Was regularnie ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy te uszkodzone główki i wstawki nie wpływają na wady dziecka?

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycą ciążowa najczęściej pojawia się po 20 tc. :D mniej jest przypadków cukrzycy już od początku.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha i Krusyznka, nie zdążyliśmy nic brać. Cykl zaczął mi się 1 listopada, nasienie oddał mąż 10 listopada, 28 listopada miałam pozytywny test. Myślę, że znalazł się jeden sprawny plemnik, próbka nasienia jest tylko na 50 plemnikach (tak jest na wynikach) a ile ich tam wpada przecież :) Pewnie że się stresuję czy maluch będzie zdrowy. Lekarze ignorują wynik badań, wychodzą z założenia że wadliwy plemnik by nie zapłodnił komórki. I ja w to wierzę :D badania pappy wyszły bardzo dobrze, mamy malutkie ryzyko trisomii, a co dalej to kto wie :) Jestem pozytywnie nastawiona, równie dobrze mogłabym nie robić tych badań i bym teraz żyła w nieświadomości :)

Frelcia, specjalnie dla Ciebie. Jaka ciąża??
    https://zapodaj.net/edda35551fcfb.jpg.html
    Taki mam brzuch z samego rana, później trochę jest większy bo mi się flaki inaczej pewnie układają :D waga -2kg na wadzę, od soboty nie wymiotuję !!! :D

Tym janek nie wymiotuj, nie rób tego co ja! Na pytanie koleżanek czy czuję się w stanie błogosławionym odpowiadam, że czuję się jakbym miała grypę żołądkową :P

Paulina współczuję, ale to musisz się ruszać :) spróbuj tych ćwiczeń Lewandowskiej są bardzo proste i przyjemne, mi się robi słabo jak się zgrzeję w sklepie i stanę w miejscu. Już 3x zostawiłam męża samego w markecie przy kasie i leciałam szukać ławki jakieś żeby usiąść :(

tym_janek lubi tę wiadomość

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak z tymi mdłościami u Was? Ja dopiero zaraz wskakuje w 6 tydzień i już kiedyś Mama mi mówiła, że ona przez obie ciąży miała mdłości i wymioty i jestem przerażona, bo w pracy nikomu nie chcę mówić póki co, a też chcę pracować jak najdłużej.. Mocno Was męczyły?

PS. Ostatnio zaliczyłam pierwszą wizytę ciążową u mojego gina, mam pierwsze zdjęcie z USG - chyba teraz najważniejsze zdjęcie z wszystkich ;) ze względu na fakt, iż ciąża młoda jedynie co mógł powiedzieć, że jest jeden zarodek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 08:32

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zero wymiotow..
    Mdłości? Może dwa razy zdarzyło mi się. Ale ogólnie twierdzę że mdłości mnie nie dotyczą. :) :)

Pracować też chciałam dłużej.
    Ale mam dość daleko do pracy. I okazywało się że nie ma mnie w domu 11h. :(
    Przychodziłam i spałam. :(
    Do tego musiałam chodzić na magazyn, tam paczki do opisania. Smierdzialo amoniakiem..
    I nie dałam rady. Od 5.02 jestem na l4

Ale od marca zapisałam się na fitness dla kobiet w ciąży. :D :D
    Jeszcze chce ogarnąć basen. Ale najpierw jakiś strój muszę kupić. :D

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam i mdłości i wymioty, od 7tc, do teraz? Nadal nie jestem pewna czy przeszły..
    Musiałam w 7tc powiedzieć w pracy bo było po mnie widać że blada chodzę i mi niedobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta chudzina jesteś konkretna. Jeśli mi się kiedyś uda to spodziewam się szybkiego wyrzutu brzucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Nie jestem taka chudzinka jak Marta. Więc brzucha spodziewam się poxniej. :D :D

Mąż to ciągle mówi: "ty to w ogóle w ciąży jrstes?"..
    Bardziej ta ciąża by była dla niego realną gdyby było już brzuch widać. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 10:12

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ