Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie byłam tu pół roku i widzę sporo pozytywnych zmian. Za dużo do czytania na raz! Na razie zakodowałam PLPaulinę i Harminę z wspaniałymi nowinkami!!!! Gratulacje dziewczyny. Jakieś jeszcze pozytywne wieści w podsumowaniu?
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Harmina gratulacje! U mnie jakiekolwiek objawy pojawiły się dopiero w 7 tygodniu ciąży i były to nudności, potem wymioty i trzymały się mnie do 19 tygodnia.
Ja też używam ovuview.
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Dziękuję za gratulacje. To już początek 7 tygodnia. Niestety trochę się podziebilam i czuję się jak polamana wolałabym nie iść na zwolnienie bo chciałam powiedzieć w pracy dopiero pod koniec stycznia. Na szczęście mam wolne jeszcze do poniedziałku. Mdłości mam rzadko, raczej jak nic nie zjem i mam pusty żołądek. Nie mogę już się doczekać brzuszka:-)
-
Hej dziewczyny, rzadko tu bywam bo przy młodym teraz dużo roboty zaczyna chodzić więc mam urwanie głowy, ale zaczynam myslec o drugim dziecku...
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy, którejś ból jajnika ptomieniowal na kręgosłup? Ledwo się ruszam jak leżę na płasko to trochę mi lepiej ale wtedy bardziej czuje jajnik, plecy dają znać o sobie przy wstawaniu, schylaniu, chodzeniu, siedzeniu czy któraś z Was tak miała? 14 stycznia powinnam dostać okres, wg aplikacji jestem jakieś 6/7dpo owulacji...
27 grudnia byłam u ginekologa, miałam badanie 'ręczne' i usg wszystko było w porządku żadnych polipów ani torbieli -
Czasami krótko przed @ oraz we wczesnej ciąży miałam bóle w krzyzach ale nigdy u mnie nie promieniowalo na cały kręgosłup. Może gdzieś się nadwyrężyłaś?
-
No właśnie nie bardzo ani mnie nie przewiało ani nic nie dźwigałam. To raczej lędźwiowy po lewej stronie niż cały, dziś ból trochę słabszy ale nadal jest
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U mnie podczas @ były bóle kręgosłupa. Az nogi mi posłuszeństwa odmawiały..
Uff jak dobrze ze jeszcze okresu nie dostałam...
Karmisz piersią tak? Aż człowiek może zapomnieć jak to jest mieć okres u mnie pojawił się dopiero miesiąc po zakończeniu karmienia. -
nick nieaktualny
-
Potwierdzam, karmię wyłącznie piersią od 3 doby życia mojego dziecka i już jestem po drugim okresie Pierwszy dostałam 2.12, więc w sumie rok się nacieszyłam bez niego tylko, bo okres ostatni przed ciążą miałam 1.11.
A moje dziecko jest raczej z tych dużych ok. 9kg teraz (90 centyl), a ja z tych małych 160cm w kapeluszu i 52kg wagi
Okres mam taki sam jak przed ciążą pierwszy dzień bolesny, a potem już z górki. Trwa 4 dni, przy pierwszym ciężko mi się tampony używało, a przy drugim już nie widzę żadnej różnicy do tego sprzed.
Paulina a Ty nie brałaś w końcu tych anty? Ja nie brałam nigdy żadnych to nie wiem jak dokładnie to przy nich wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:34
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Ciekawe czego to zalezy. U mnie okres diametralnie się zmienił. Wcześniej okropne bóle, musiałam zawsze garść tabletek brać i najlepiej wolne w pracy bo nie mogłam funkcjonować. A teraz czasami tylko lekko cmi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulina jeszcze trochę poczekaj ;p
My jesteśmy zgodni co do tego że najwcześniej start staran styczeń 2020 żebym ten rok popracowala rok w sensie że z brzuchem też mogę pracować jak będzie ok wszystko , a za pierwszym razem raczej nam się nie uda. Teraz staraliśmy się pół roku kocham mojego malucha ale ja to tęsknię za praca i kontaktem z ludźmi. Tak wszyscy w pracy w ciągu dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 19:48
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyU mnie to inna bajka.. do starej pracy nie chce wracać..
Żłobek 18 msc. Ja nowa praca i co ??? zaraz brzuch?
Trochę tsk dziwnie....
A u Ciebie Marta wlasnie wychodzi ze zaczniesz sie starać zanim Twój osiagnie te 18 msc..
Wiec ja duzo wcześniej nie, ale w okolicach 12msc Hani,bo jakos tak jak nie teraz gdy Hania bedzie miala okolo roczku.. to potem gdzies dopiero gdy z 4 lata bedzie miała.
U mnie smutno nie jest.
Kontakt z ludźmi? Mam z wózkami od cholery chodzi. Spokojnie mozna pogadać, poplotkowac.
Ognisko osiedlowe palilismy ostatnio na polu. choć i tak zima trochę mnie przygnebia ale licze ze szybko sie skonczy i plac zabaw przyjdzie.
Wtedy to nadmiar gadania będę miec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 05:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadzieja jest zawsze. ♡
U mnie temperatura spadala dopiero w dniu @. Wiec wykres nic mi tak naprawdę nie mówił.
A w udanym cyklu bylam pewna ze n8c z tego. Byłam chora. W 10dpo - negatyw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 12:10