Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie byłam tu pół roku i widzę sporo pozytywnych zmian. Za dużo do czytania na raz! Na razie zakodowałam PLPaulinę i Harminę z wspaniałymi nowinkami!!!! Gratulacje dziewczyny. Jakieś jeszcze pozytywne wieści w podsumowaniu?
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Harmina gratulacje! U mnie jakiekolwiek objawy pojawiły się dopiero w 7 tygodniu ciąży i były to nudności, potem wymioty i trzymały się mnie do 19 tygodnia.
Ja też używam ovuview.
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Dziękuję za gratulacje. To już początek 7 tygodnia. Niestety trochę się podziebilam i czuję się jak polamana
wolałabym nie iść na zwolnienie bo chciałam powiedzieć w pracy dopiero pod koniec stycznia. Na szczęście mam wolne jeszcze do poniedziałku. Mdłości mam rzadko, raczej jak nic nie zjem i mam pusty żołądek. Nie mogę już się doczekać brzuszka:-)
-
Hej dziewczyny, rzadko tu bywam bo przy młodym teraz dużo roboty zaczyna chodzić więc mam urwanie głowy, ale zaczynam myslec o drugim dziecku...
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy, którejś ból jajnika ptomieniowal na kręgosłup? Ledwo się ruszam jak leżę na płasko to trochę mi lepiej ale wtedy bardziej czuje jajnik, plecy dają znać o sobie przy wstawaniu, schylaniu, chodzeniu, siedzeniu czy któraś z Was tak miała? 14 stycznia powinnam dostać okres, wg aplikacji jestem jakieś 6/7dpo owulacji...
27 grudnia byłam u ginekologa, miałam badanie 'ręczne' i usg wszystko było w porządku żadnych polipów ani torbieli -
Czasami krótko przed @ oraz we wczesnej ciąży miałam bóle w krzyzach ale nigdy u mnie nie promieniowalo na cały kręgosłup. Może gdzieś się nadwyrężyłaś?
-
No właśnie nie bardzo ani mnie nie przewiało ani nic nie dźwigałam. To raczej lędźwiowy po lewej stronie niż cały, dziś ból trochę słabszy ale nadal jest
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U mnie podczas @ były bóle kręgosłupa. Az nogi mi posłuszeństwa odmawiały..
Uff jak dobrze ze jeszcze okresu nie dostałam...
Karmisz piersią tak? Aż człowiek może zapomnieć jak to jest mieć okresu mnie pojawił się dopiero miesiąc po zakończeniu karmienia.
-
nick nieaktualny
-
Potwierdzam, karmię wyłącznie piersią od 3 doby życia mojego dziecka i już jestem po drugim okresie
Pierwszy dostałam 2.12, więc w sumie rok się nacieszyłam bez niego tylko, bo okres ostatni przed ciążą miałam 1.11.
A moje dziecko jest raczej z tych dużych ok. 9kg teraz (90 centyl), a ja z tych małych 160cm w kapeluszu i 52kg wagi
Okres mam taki sam jak przed ciążą pierwszy dzień bolesny, a potem już z górki. Trwa 4 dni, przy pierwszym ciężko mi się tampony używało, a przy drugim już nie widzę żadnej różnicy do tego sprzed.
Paulina a Ty nie brałaś w końcu tych anty? Ja nie brałam nigdy żadnych to nie wiem jak dokładnie to przy nich wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:34
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Ciekawe czego to zalezy. U mnie okres diametralnie się zmienił. Wcześniej okropne bóle, musiałam zawsze garść tabletek brać i najlepiej wolne w pracy bo nie mogłam funkcjonować. A teraz czasami tylko lekko cmi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulina jeszcze trochę poczekaj ;p
My jesteśmy zgodni co do tego że najwcześniej start staran styczeń 2020 żebym ten rok popracowalarok w sensie że z brzuchem też mogę pracować jak będzie ok wszystko , a za pierwszym razem raczej nam się nie uda. Teraz staraliśmy się pół roku
kocham mojego malucha ale ja to tęsknię za praca i kontaktem z ludźmi. Tak wszyscy w pracy w ciągu dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 19:48
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyU mnie to inna bajka.. do starej pracy nie chce wracać..
Żłobek 18 msc. Ja nowa praca i co ??? zaraz brzuch?
Trochę tsk dziwnie....
A u Ciebie Marta wlasnie wychodzi ze zaczniesz sie starać zanim Twój osiagnie te 18 msc..
Wiec ja duzo wcześniej nie, ale w okolicach 12msc Hani,bo jakos tak jak nie teraz gdy Hania bedzie miala okolo roczku.. to potem gdzies dopiero gdy z 4 lata bedzie miała.
U mnie smutno nie jest.
Kontakt z ludźmi? Mam z wózkami od cholery chodzi. Spokojnie mozna pogadać, poplotkowac.
Ognisko osiedlowe palilismy ostatnio na polu.choć i tak zima trochę mnie przygnebia ale licze ze szybko sie skonczy i plac zabaw przyjdzie.
Wtedy to nadmiar gadania będę miec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 05:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadzieja jest zawsze.
♡
U mnie temperatura spadala dopiero w dniu @. Wiec wykres nic mi tak naprawdę nie mówił.
A w udanym cyklu bylam pewna ze n8c z tego. Byłam chora. W 10dpo - negatyw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 12:10