Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
key_b wrote:hej dziewczyny, co u was? ja caly czas wpadam na watek i zagladam, bardzo wam kibicuje :*
ok. 3-4dpo Czekam na @ albo II kreski
Temp raczej niska, objawy po ovitrelle powoli schodzą, więc nastawiam się na biel na teście. Mam nadzieję, że inni mają lepsze wieści
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Ja też zaglądam i kibicuję po cichu
U mnie jeszcze 4 cykle oprócz tego co trwa i wracam do was! Nie mogę się doczekać.
Może coś jest z tymi zębami, ja też robiłam kanałowe przed ciążą, co prawda było to poprawiane kanałowe sprzed kilku lat bo się okazało, że nie do końca stomatolog je zrobił..
Teraz na wrzesień planuję kilka wizyt bo mam jakieś dziurki ale z małym nie mam kiedy się wyrwać
Na pewno nie będę czekać do starań bo jakby się udało i miałabym 3 miesiące rzygać to nie u siedzę u dentysty
Mamba po takiej kumulacji to już z górki będzie chociaż.
Madzi gratulacje!!!
Key_b już wiadomo kto tam w brzuchu siedzi? chłopaki, dziewczyny czy parka?madzi2506 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Czy któraś z was stosowała zioła Klimuszki i mogłaby coś o nich powiedzieć? Bo tak się zaczęłam nad nimi zastanawiać. Przedwczoraj zaczęła się @, więc zaczynamy 10cs. Mam też drugą wizytę u dentysty za sobą, została jeszcze jedna i mam nadzieję że to koniec na jakiś czas 😉
-
Ja piłam zioła ojca Sroki do owulacji. Po nich mialam wrazenie ze mocniej czuje jajniki. Jednak trzeba być sumiennym i pić je regularnie, codziennie. A później robiłam sobie jeszcze ziólka na 2 fazę.
-
Hej wszystkim,
jestem staraczką z rocznika 1991, staram się o drugie dziecko
Być może się udało w sierpniu, czas pokaże, trzymajcie kciuki a ja trzymam za Was :*
*Poronienie w 5 tygodniu całkowite.
*Poronienie zatrzymane w 17 tygodniu, amnipunkcja, trisomia 21, uogólniony obrzęk płodu, NT 8 mm. -
Hej co u Was?
Ja w środę zaczęłam pierwszy cykl ze stymulacją. Dostałam Letrozole apotex, zobaczymy co będzie ma któraś doświadczenia z tym lekiem? -
Stymulacji nie miałam póki co więc nie pomogę.
Okazało się w ostatnich badaniach krwi że mam niedokrwistość i muszę brać żelazo bo wyniki kiepskie... Po za tym dodatkowo dosyć wysokie TSH bo 3.17 a to podobno dużo przy staraniach. Mam teraz dodatkowo zrobić ft3 i ft4. Czy któraś z was miała może takie problemy? 😉 -
Czama_91 wrote:Stymulacji nie miałam póki co więc nie pomogę.
Okazało się w ostatnich badaniach krwi że mam niedokrwistość i muszę brać żelazo bo wyniki kiepskie... Po za tym dodatkowo dosyć wysokie TSH bo 3.17 a to podobno dużo przy staraniach. Mam teraz dodatkowo zrobić ft3 i ft4. Czy któraś z was miała może takie problemy? 😉
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Czama_91 wrote:Stymulacji nie miałam póki co więc nie pomogę.
Okazało się w ostatnich badaniach krwi że mam niedokrwistość i muszę brać żelazo bo wyniki kiepskie... Po za tym dodatkowo dosyć wysokie TSH bo 3.17 a to podobno dużo przy staraniach. Mam teraz dodatkowo zrobić ft3 i ft4. Czy któraś z was miała może takie problemy? 😉
Ja miałam też tsh niecałe 3 i trochę ft4 przekraczało normę. Moja endokrynolog zaleca tsh koło 2 przy staraniach. Dostałam poł tabletki euthyrox75 i badałam po 3 miesiącach ponownie. Byli już wszystko w normie -
Marta..a wrote:Ja też zaglądam i kibicuję po cichu
U mnie jeszcze 4 cykle oprócz tego co trwa i wracam do was! Nie mogę się doczekać.
Może coś jest z tymi zębami, ja też robiłam kanałowe przed ciążą, co prawda było to poprawiane kanałowe sprzed kilku lat bo się okazało, że nie do końca stomatolog je zrobił..
Teraz na wrzesień planuję kilka wizyt bo mam jakieś dziurki ale z małym nie mam kiedy się wyrwać
Na pewno nie będę czekać do starań bo jakby się udało i miałabym 3 miesiące rzygać to nie u siedzę u dentysty
Mamba po takiej kumulacji to już z górki będzie chociaż.
Madzi gratulacje!!!
Key_b już wiadomo kto tam w brzuchu siedzi? chłopaki, dziewczyny czy parka?
bedzie drugi synek BRUNO, a drugi blizniak to aniolek niestety....
zapomnialam poprawic opis -
key_b wrote:bedzie drugi synek BRUNO, a drugi blizniak to aniolek niestety....
zapomnialam poprawic opis
No to trzymamy kciuki za Bruna, przykro mi z powodu drugiego maluszka6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Witam się i ja. Rocznik 91, mama dwóch synów, pierwszy lat 6, a drugi lat 4. Teraz marzę o córce, ale póki co jesteśmy po 5 nieudanych cyklach starań.. Teraz planowo powinnam dostać @ 3 stycznia. Narazie nie czuję się zupełnie jak na ciążę. Natomiast dzisiaj 7 dni po owulacji, a odczuwam lekkie bóle podbrzusza i lewego jajnika..
Życzę wszystkim pomyślnych wyników teścików -
malami.91 wrote:Mamba, widzę, że lada dzień testujesz 🙂. Powodzenia!