Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyO i moje całe dobre nastawienie szlag trafił... Mam 18 dc. W poniedziałek byłam na monitoringu pęcherzyk miał 17 mm dzisiaj 16 i dalej jest. Nie pękł.... A moje temperatury pokazuje że owu się odbyła w poniedziałek.... Jak to zinterpretować? A i jeszcze przeszłam w 2 fazę cyklu bo coś tam mam....
-
nick nieaktualnyKinga28 wrote:Hej dziewczyny! Ja również jestem tu nowa:) staraczką jestem od pazdziernika ubiegłego roku. W lutym zmieniłam lekarza po powrocie do rodzinnego miasta i po zmianie pracy.Okazało sie ze mam torbiel na jajniku, dostalam tez skierowania na badania ze wskazaniem w ktorym dniu cyklu je zrobic. W styczniu robilam prolaktyne ktora wyszla 3 x podwyższona. Mam nadzieję ze to byl wynik stresu w poprzedniej pracy. Badania przede mna, ale zaczynam sie martwić tym wszystkim i czasami czuje sie ze nie mam siły a to dopiero jest poczatek....
Podwyższoną prolaktynę stosunkowo łatwo się leczy. Ja miałam lekko podwyższoną, ale najprawdopodobniej to ona blokowała mi owulację. -
Keyb gratulacje
Ale szybko te drugie ciążę, wariatka ;p ja to chce się małym nacieszyć, do pracy wrócić na trochę
Paulina tsh powinno być poniżej 2,5 przy staraniach i przy takim zazwyczaj nic się nie bierze
Co do pęcherzyków to ja nie sprawdzałam czy pękają.. raz miałam usg w 10dc i lekarz stwierdził że jest i rośnie więcej nie sprawdzalismy. Ale to było takie usg kontrolne czy tam w środku wszystko ok tylko A nie monitoring.
Swoją drogą miałam mieć usg kontrolne po porodzie w lutym.. i dostałam okres ;p przełożyłam na uwaga.. 30.04. A mam już 4 okres każdy cykl innej długości i coś czuję że w tym kwietniu też mi wypadnie.. ;p i będę musiała iść gdzieś prywatnie już po roku bo trzeba się zbadać po ciąży wkoncu.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
malami91 wrote:Podwyższoną prolaktynę stosunkowo łatwo się leczy. Ja miałam lekko podwyższoną, ale najprawdopodobniej to ona blokowała mi owulację.
Jak tylko dostane okres ide na badania miedzy 3-5 dniem cyklu. Dzis ostatni dzien luteiny.Tak naprawde to jeszcze nie wiem z czym mogę mieć problem oprocz prolaktyny, ponieważ poprzedni gin olał sprawę. I teraz jak patrze na badania ktore robilam, to oprocz morfologi i prolaktyny nic innego nie mialam zleconego. A na usg stwierdzil nieaktywny jajnik i nic z tym nie zrobil, zadnych lekow, badan dalszych nie zlecil. Po zmianie lekarza w lutym okazalo sie ze jeszcze jest ten torbiel. Wiec narazie tak średnio sie to uklada... -
A szkoda czas marnować na złe prowadzenie leczenia, jak tylko będę miala wyniki napisze, może któraś z Was miała podobnie i cos podpowie a do nowego gin ide z wynikami miedzy 9 a 11 dniem cyklu lacznie z monitoringiem. Czy dziewczyny komus to ułatwiło zajście w ciąże?
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Keyb gratulacje
Ale szybko te drugie ciążę, wariatka ;p ja to chce się małym nacieszyć, do pracy wrócić na trochę
Paulina tsh powinno być poniżej 2,5 przy staraniach i przy takim zazwyczaj nic się nie bierze
I nie czepiaj sie z tymi szybkimi ciazami, bo ja tez planuje ciążę w okolicach roczku Hani. ☺ teraz na powrót do pracy patrzę inaczej niz jak mojej księżniczki nie bylo..
Teraz nie wyobrazam sobie oddac roczne dziecko na 8-10h w obce ręce 😭😭😭😭 -
Po wizycie u endokrynologa mam jeszcze gorszy mętlik w głowie. Wg niego wszystko jest ok wyniki dobre więc te zaburzenia miesiączkowania to raczej sprawy ginekologiczne ... Także teraz spróbuję się umówić do innego ginekologa i zobaczymy co on powie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
key_b wrote:Marta dziekuje:) ah odchowam.dwojke i spokój zanim wyszlam z pieluch 😂
Idealnie to ujęłaś
"odchować i mieś spokój" ja to właśnie chyba chcę się tymi pieluchami jak najdłużej nacieszyć i rozciągnąć to w czasie Nie mówię, że mała przerwa to źle
Ja sobie zmniejszę etat na rok, a po roku pracy może się uda rodzeństwo, to będzie krócej w żłobku. My i tak mamy luksus, nasze mamy miały 3 miesiące macierzyńskiego tylko i jak ktoś nie miał babci to był problem
A ufać z badaniami trzeba sobie, samemu przeanalizować i jeżeli źle się czujemy z opinią jednego to szukać innego.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyNasze mamy mialy 3msc macierzynskiego. Ale 2 lata byl płatny wychowawczy + 3 rok za darmo.😉😉😉
+ to ze wtedy babcie szybko szly na emerytury. I moglo sie liczyc na nie..
Aaa i to byly prawdziwe babcie.. jak patrze na moją mamę 😲 to ona babci nie przypomina..
Aktywna zawodowa babka z rudymi wlosami, z tatuazami, czesto eventy firmowe, podróże.. 😲😲😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 15:00
-
No dziewczyny więc odebrałam wyniki. Zaraz zakopie sie w lekturze żeby sie dowiedziec do oznaczaja. Narazie widze ze prolaktyne mam powyzej przedziału,teraz wyszła 53 ng/ml (przedzial 5.18 -26,53). I tak lepiej niz w styczniu gdzie mialam 64 jednostek. Wit D3 21.40 ng/ml (w wynikach jest to przedział określony jako niewystarczający). Czy któraś może miała podobnie?
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki, ja coraz rzadziej zaglądam na forum, bo moja mała mi nie pozwala na zbytek czasu Cieszymy się czasem razem. Pierwsze miesiące były takie sobie, ale teraz bym ją schrupała na żywca, uwielbiam każdą chwilę z nią i codziennie dziękuję gwiazdom za ten dar.
Powoli zbliża się czas, kiedy moja mała Nastusia będzie się musiała mną podzielić z siostrzyczką. Cieszę się z drugiego małego cudu przeogromnie, ale już się stresuję jak starsza to przeżyje. Mój mąż będzie dwa miesiace na zwolnieniu rodzicielskim, to będzie łatwiej. Jestem podekscytowana, chociaż mam lekkiego cykora No ale mam co chciałam Rodzeństwo to chyba tak czy siak stres.
Nie wiem, czy ktos tu mnie jeszcze pamieta, ale co sie wygadalam, to sie wygadalam
Pozdrawiam Was wszystkie przeserdecznie, ściskam mocno i niezmiennie trzymam kciuki, za znajome i nieznajome. Sercem jestem z Wami. Ten wątek od przeszło dwóch lat jest mi bliski.
Całuję WasMartitaS, Marta..a lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykey_b wrote:hej dziewczyny:) u nas 2 babelki na usg. jestem.w szoku!!
Mój mąż sie boi właśnie tego, hehe..
A jeszcze kilka msc i zaczynamy starania..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:42
-
PLPaulina wrote:Super !! Gratulacje😍😍 jak sie z tym czujesz ?? Pozytywnie nastawiona ?
Mój mąż sie boi właśnie tego, hehe..
A jeszcze kilka msc i zaczynamy starania..PLPaulina lubi tę wiadomość