Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLetibe wiesz co.. staram się codziennie mierzyć i jestem prawie pewna, że owulacja miałam tydzień opóźnioną i wystąpiła ok 3 tygodnia od ostatniego krwawienia, czyli tydzień przed wyjazdem do Grecji na urlop. Przed wyjazdem czułam się trochę jak na okres ale nic nie przyszło, nawet nie zaplamiłam. Dopiero pod koniec wyjazdu znowu zaczęło mnie kłuć w podbrzuszu i boleć lędźwie..(przez dwa dni) i teraz cisza.
darika staramy się od stycznia... wydawało mi się, że u zdrowych,młodych ludzi aż tyle nie powinno to trwać.. -
Moim zdaniem co do starań - nie ma reguły. Musi w organizmie coś "pyknać" żeby się udało... Nam, jak dowiedziałam się o pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem. I pamiętam że wtedy za wiele się nie kochalismy w cyklu, co więcej byliśmy trochę poddenerwowani i zestresowani bo to był cykl przed naszym ślubem teraz staramy się od grudnia i na razie nic. Więc nie ma reguły... Trzymam kciuki żeby się udało i żeby te objawy to było to!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 11:40
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Darika zazdroszczę pierwszego celnego cyklu ☺️
Frelcia czyli teoretycznie w dniu dzisiejszym @ spoznia Ci się jeden dzień. Test mógł wyjść jeszcze słaby. Ja bym jutro poleciała na betę albo chociaz zatestowala ponownie. Od stycznia to nie jest wcale tak długo, znam całkowicie zdrowe pary którym udało się po roku aczkolwiek rozumiem Twój stres bo nam 2 cykle się nie udały i poleciałam na badania'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualnyFrelcia wrote:Letibe wiesz co.. staram się codziennie mierzyć i jestem prawie pewna, że owulacja miałam tydzień opóźnioną i wystąpiła ok 3 tygodnia od ostatniego krwawienia, czyli tydzień przed wyjazdem do Grecji na urlop. Przed wyjazdem czułam się trochę jak na okres ale nic nie przyszło, nawet nie zaplamiłam. Dopiero pod koniec wyjazdu znowu zaczęło mnie kłuć w podbrzuszu i boleć lędźwie..(przez dwa dni) i teraz cisza.
darika staramy się od stycznia... wydawało mi się, że u zdrowych,młodych ludzi aż tyle nie powinno to trwać..
Krótko się staracie, naprawdę. Ale wiem jak to jest z tej perspektywy, każdy na początku myśli, że on zaraz będzie miał dziecko nic go nie spotka nieprzyjemnego, wszystko się ułoży i już. Niestety nie zawsze tak jest. Temperatura i jej wzrost nie świadczy o odbytej owulacji, może na nią wskazywać, podobnie jak test owulacyjny, a wyznacznikiem na 95% będzie usg a na 100 % ciąża.
Bóle i kłucia też nie oznaczają ciąży, nie zrozum mnie źle, też potrafię się nakręcić, nie raz to przechodziłam, ale najlepiej zrób test lub leć na betę, tak jak piszemy, bo nie da się oszacować czy jest ciąża czy nie. Owszem, może być, dlatego spokojnie idź wykonaj badanie. -
nick nieaktualny
-
Karakorum ale super wchodzę po nieobecności i takie wspaniałe wieści:) gratuluję i dawaj nam wiruski
Hej dziewczyny Mama z siostrą już pojechały i czas wrócić do życia -
Letitbe wrote:Darika zazdroszczę pierwszego celnego cyklu ☺️
A dzisiaj 28dc i cisza... Żadnego plamienia przed @ ani bólu piersi po bokach na @- a bolą mnie zawsze... Pewnie dzisiaj kupię test żeby jutro go zrobić jak wstanę... Jednak nie robię sobie żadnych nadziei większych bo w tamtym cyklu też spoznila mi się @ kilka dni. Zobaczymy jutro
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Darika rozumiem, że było ciężko ale teraz trzymam kciuki i wierzę, żeś się zaraziła wirusem ciążowym, od którego rosną wieeelkie brzuchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 09:16
darika lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciekawe jak będą wyglądały nasze statystyki po lecie
jagodowa91 lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
jagodowa91 ooo to chyba jakaś promocja na dzieci musiałaby się nam trafić
jagodowa91 lubi tę wiadomość
My Ovulation Chart