Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Ciekawe jak będą wyglądały nasze statystyki po lecie :D
    Statystyki będą wyglądały tak, że przeniesiemy się do tematu "ciężarówki rocznik 91" :-)

SusannaDean lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe lipcowa promocja mogłaby sie trafić ;) ja wierzę w ten miesiąc i nasze starania! Jeszcze zobaczycie ;)

SusannaDean lubi tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku wierzyłam w ten lipiec tylko po ostatnich wynikach moja wiara skruszała

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Ja od początku wierzyłam w ten lipiec tylko po ostatnich wynikach moja wiara skruszała
    No ale czemu ?

• key_b Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe a co z wynikami? Bo ja nie na bieżąco i nic nie wiem

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo ta prolaktyna jest ponad normę ☺️ zdaję sobie sprawę, że nie jest tragiczna i że z taką też się zdarza zajść no ale póki jej nie zbiję to nie sądzę by zaskoczyło

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • key_b Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania robilas?

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie prolaktynę i tsh póki co. Mam wcześniejszy zestaw badań hormonalnych. Nie do końca jestem w stanie to zinterpretować i czekam z tym na lekarza ale te dwa ostatnio robione faktycznie sa trochę za duże

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz na prolaktyne wiec spadnie ;)

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castagnus biorę, więc cudów się nie spodziewam no ale będzie jak będzie

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Troszkę straciłam wątek, ale postaram się być od teraz na bieżąco. Ja testuję 7 lipca, a Wy? Jak tam się trzymacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 18:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/c38ba70d9a86.jpg.html

Boze jestem w ciazy.... Padne, padne, padne.... Chyba musze sie polozyc

Aaaaaa! Gratulacje! <3 Niech zdrowo rośnie! :* No proszę, jaka dobra nowina na poniedziałek :)

• k91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzioszka gdzie przepadłaś?

Muszę wstać z kanapy i poćwiczyć...ale tak mi się nie chcę. Czy ktoś mnie może popchnąć?

65cs, 30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k91 wrote:
    Madzioszka gdzie przepadłaś?

Muszę wstać z kanapy i poćwiczyć...ale tak mi się nie chcę. Czy ktoś mnie może popchnąć?

A miałam przerwę w staraniach :) Teraz w czerwcu poszliśmy do kliniki niepłodności i nareszcie coś ruszyło! Trafiłam na lekarza, który rozpoznał gdzie tkwi mój problem i dzięki niemu jakoś w ten weekend miałam owulację pierwszą od 1,5 roku! <3 Także wracam do gry :>

Najciężej wstać, ale jak poćwiczysz, jaka zadowolona będziesz! Aż mnie zainspirowałaś i też zaraz poćwiczę ;)

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzioszka w końcu! :) dobra nowina, teraz już z górki
    Ja kiedyś regularnie ćwiczyłam siłowo ale odkąd mam codzienne bóle głowy to nawet o tym nie myślę. Po ćwiczeniach głowa eksploduje :D

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz, a skąd takie bóle głowy?

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ja wiem :D z powietrza chyba
    Boli mnie codziennie/ co drugi dzień. Co dziwne, zaczęłam notować kiedy głowa mnie boli i ma to miejsce w pierwszej połowie cyklu. Im bliżej owulacji, tym bardziej się nasila i po owu jeszcze kilka dni lekko a potem cisza. Uciążliwe to jest, więc starania są okupione cierpieniem, bo tabletki przeciwbólowe mogą całkiem konkretnie hamować owulację i wpływać na śluz.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, no to rzeczywiście dziwne. Może to przez częste zmiany pogody?
    Domyślam się, że to nie należy do przyjemności, ale ponoć seks na bóle głowy jest najlepszy! ;)

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    A bo ja wiem :D z powietrza chyba
    Boli mnie codziennie/ co drugi dzień. Co dziwne, zaczęłam notować kiedy głowa mnie boli i ma to miejsce w pierwszej połowie cyklu. Im bliżej owulacji, tym bardziej się nasila i po owu jeszcze kilka dni lekko a potem cisza. Uciążliwe to jest, więc starania są okupione cierpieniem, bo tabletki przeciwbólowe mogą całkiem konkretnie hamować owulację i wpływać na śluz.

Też mam problemy z bólami głowy i też nie wiem skąd sie biorą, ale są na tyle silne, że wymiotuje, a ostatnio nawet zasłabłam. U mnie występuje 2 dni przed @ taki ból, że najlepiej tylko spać. A pomaga mi excedrin migrastop, nie wiem jaki ma wpływ bo nigdy o tym nie myślałam ale uśmierza ból...

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Też mam problemy z bólami głowy i też nie wiem skąd sie biorą, ale są na tyle silne, że wymiotuje, a ostatnio nawet zasłabłam. U mnie występuje 2 dni przed @ taki ból, że najlepiej tylko spać. A pomaga mi excedrin migrastop, nie wiem jaki ma wpływ bo nigdy o tym nie myślałam ale uśmierza ból...

Oo jaaa, współczuję. Takiego bólu bym nie wytrzymała. Z tymi tabletkami to głównie chodzi o to, że działają przeciwzapalnie a owulacja jest poniekąd stanem zapalnym stąd mogą coś tam przyblokować w okresie okołoowulacyjnym i nie łykam ale zwykłe ibupromy też niewiele dają.

Madzioszka wydaje mi się, że to przez pogodę ale tylko połowa cyklu? Hmmm.. A co do seksu to racja, ale jak mi ciśnienie skoczy to już w ogóle eksplozja mózgu murowana :-D

madzioszka lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ