Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia- chyba każda z nas Cię rozumie. Nie chcę wzbudzać bezsensownej nadziei, ale ja miałam podwójną owulację, z przerwą ok. 3 dni. Wiem, bo na monitoringu było widać pęknięty pęcherzyk i kolejny pękający. I tak z tego nic nie wyszło . Fakt faktem, to było na cyklu stymulowanym, zapytałam lek. jak to możliwe. Uzyskałam odp.,że 'tak się zdarza, nie za często, ale się zdarza, zwłaszcza przy stymulacji'. A w poradni orzedmałżeńskiej jak spytałam, w kontekście zasad NPR to babka mnie prawie wyśmiała, że to nie jest możliwe.
I druga sprawa- owu naprawdę może się przesunąć. Każda kobitka jest inna. Odchylenia od normy się zdarzają.
Życzę wszystkim nam powodzenia! -
Frelcia hahahahahaha nauki przedmałżeńskie to największa możliwa głupota
Co do wieku to moja mama mnie urodziła w wieku 32 lat i babcia mamę (pierwsze dziecko) również w tym wieku, co jak na tamte czasy było meeeega późnoSusannaDean lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia wrote:Moja Mama miała mnie w wieku 23...mam nadzieję że nie zrujnowałam się antykoncepcją... baba na naukach przedmałżeńskich mi powiedziała, że na 500% nie będę miała dzieci a na 100% mam raka..
:D:D
Każda z Nas jest według Ciebie staruszką? Ha ha
Moja mama miała pierwsze dziecko jak miała 18 potem 4 następnych , serio widzisz się w takich czasach ? -
nick nieaktualnyLetitbe wrote:Frelcia hahahahahaha nauki przedmałżeńskie to największa możliwa głupota
Co do wieku to moja mama mnie urodziła w wieku 32 lat i babcia mamę (pierwsze dziecko) również w tym wieku, co jak na tamte czasy było meeeega późnojagodowa91, Letitbe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frelcia może coś Ci się poprzestawiało w tym cyklu i dlatego odczuwasz napięcie. Następne pewnie będą w normie
Susanna o szok dobrze, że jeszcze zdążyła. Ja co prawda po 35 roku życia nie chcę dzieci rodzić ale siłą rzeczy jeżeli urodzę pierwsze dziecko w wieku 27 lat to drugie gdzieś bliżej 30 będzie. O ile się nie zniechęcę po pierwszymSusannaDean lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualnyLetitbe wrote:Frelcia może coś Ci się poprzestawiało w tym cyklu i dlatego odczuwasz napięcie. Następne pewnie będą w normie
Susanna o szok dobrze, że jeszcze zdążyła. Ja co prawda po 35 roku życia nie chcę dzieci rodzić ale siłą rzeczy jeżeli urodzę pierwsze dziecko w wieku 27 lat to drugie gdzieś bliżej 30 będzie. O ile się nie zniechęcę po pierwszymjagodowa91 lubi tę wiadomość
-
Wiadomo Susanna, każda z nas będzie się cieszyć czy to będzie jedno, czy troje, czy chłopiec, czy dziewczynka ja wstępnie też chciałam trójkę, a mąż jedno i kompromisem doszliśmy do dwójki. Mąż ma kiepskie relacje z rodzeństwem i nie chce, żeby jego dziecko musiało się z kimś "użerać" a ja z kolei mam świetne relacje z siostrą i chciałabym mieć zgrane dzieci tak, jak my jesteśmy zgrane. Jednak tak, jak wspomniałaś... Możemy chcieć a relacje między sobą dzieci same sobie ułożą.
Ja to w ogóle mądra jestem gadam o dzieciach a jeszcze nawet zalążka pierwszego ni widu'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Letitbe, to ludzkie, my tez tak mamy. Ledwo sie fasol umościł, my juz najlepiej bysmy mebelki kupili, auto wymienili, a imiona mamy juz wybrane... Wtedy sie uspokajam, mysle sobie, by poczekac jeszcze przynajmniej kilkanascie tygodni. Ale tak latwo powiedziec... Wydaje mi sie, ze takie marzenie na jawie w zdrowych proporcjach dziala motywacyjnie i uskrzydlajaco.
Frelcia, glowa do gory. Dzisiaj masz wizyte?A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Frelcia i jak się czujesz?? Przyszla @ Bedzie dobrze! Najeazniejsze ze mass wparcie ze strony męża
Ja na naukach miałam bardzo fajna młoda babkę po studiach z npr na teologii ale bardzo rzeczową i komunikatywna zdarzyło mi się już teraz parę razy do niej pisać z wątpliwościami co do wykresu także nam się z naukami udało.
Karakorum jakie imiona ???
Letitbe mój mąż z kolei chciał 3 ja jedno.. teraz jak coś nam nie idzie on mówi że chyba jak się w końcu uda zostaniemy przy jednym bo mówi że to ciężka praca takiego dzieciaczka znajstrowac hahaLetitbe lubi tę wiadomość
-
karakorum wrote:Letitbe, to ludzkie, my tez tak mamy. Ledwo sie fasol umościł, my juz najlepiej bysmy mebelki kupili, auto wymienili, a imiona mamy juz wybrane... Wtedy sie uspokajam, mysle sobie, by poczekac jeszcze przynajmniej kilkanascie tygodni. Ale tak latwo powiedziec... Wydaje mi sie, ze takie marzenie na jawie w zdrowych proporcjach dziala motywacyjnie i uskrzydlajaco.
Karakorum, u was wszystko będzie dobrze urodzisz zdrowe dzieciątko. Więc planujcie śmiało! Ja jakbym teraz zaszła w ciążę to wiem że polecialabym do sklepu i kupiła jedna malutka rzecz dla dziecka, żeby leżała już i czekała sobie na nie...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Co do ilości dzieci my z mężem jesteśmy bardzo zgodni bardzo byśmy chcieli mieć 3 ale jak będzie 1 to też będzie fantastycznie29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Key_b, moj chlopak, ktory jest Rosjaninem, od samego początku chce miec Anastazję. Ja moge wybrac dla chlopca Zastanawiam sie nad Maximilian albo Nicolas. Mieszkamy 'zagranico', dlatego zapisuje je tak pretensjonalnie. Zawsze chcialam miec dziewczynke, nigdy nie zastanawialam sie nad imieniem dla chlopca. W kazdym razie zastanawiam sie nad imieniem, ktore bedzie normalne w DE, ale nie bedzie szokowalo w PL. Zaden Derick, Sinas albo Cheyenne czy Joleen.
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
nick nieaktualny
-
Karakorum wy to teraz macie zadanie, żeby wybrać imię pasujące do trzech krajów. My imion nie mamy, pewnie byśmy poczekali do momentu poznania płci tak samo z zakupami. No może wcześniej jakieś drobiazgi tak, jak mówi Darika Chociaż znając moją niecierpliwość zaczęłabym szyć kołderki i ubrania zaraz po pierwszym usg'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
U mnie też cisza... W sobotę test (stwierdziłam że nie ma się co spieszyć i zrobię w sobotę zamiast w piątek), w poniedziałek beta a potem umowie się do lekarza...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
nick nieaktualnyMam takie napadowe bóle okresowe. Raz piersi, raz lędźwie raz podbrzusze. Trwa to max do godziny czasu i cisza. Zaczynam się łudzić że owulacja była w tamtym tygodniu i dlatego beta nic jeszcze nie wykryła... Moja siostra jest lekarzem i według niej źle oceniłam test owulacyjny..że za jasna była ta druga kreska (zawsze robię zdjęcie)..kolejna nadzieja we mnie wlazla-niedobra
-
Frelcia jeszcze nic straconego ale spróbuj się zdystansować, żebyś potem w razie czego tak się nie martwić, jak wczoraj
Darika który to już dpo?
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny