Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej. Tez jestem z rocznika 91. 2cs , stwierdzona hiperprolaktynoma, gruczolak przysadki , wciąż podwyższona prolaktyna. Włączone leczenie od 4lat bromergon , wcześniej przez rok dostinex, dodatkowo od 3cykli clo. Jednak bez monitorowania. Spodziewana @ za 4 dni , dzis test znowu negatywny .starania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejo!
Frelcia trzymam mocnooo kciuki ! :*
Witajcie Verenica, malinek 91, Grzybek.
key_b cudowne widoki na tych wydrukach, ojj chciałabym mieć podobne
Grzybek czytam, że leczysz podwyższoną prolaktynę? Dziwię się, że przez tyle lat leczenia jeszcze nie jest w normie... hmm?
-
malwka08 moja prolaktyna ciagle spada i rośnie .. był okres , że była w normie i wtedy moja poprzednia gin . kazała odstawic bromergon i obeserowac . tyle z tego wyszlo , że od tamtego czasu poziom prolaktyny szaleje . Juz nie pamietam kiedy nie mialam mlekotoku .. byłam z tym nawet u endokrynologa , leżałam w akademii medycznej w Gdańsku i dalej nic . dopiero tutaj po podaniu bromocritin mlekotok wyraźnie sie zminiejszył . Prolaktyna jest nadal lekko podwyższona ( badania z przed podania bromocri.) , ale jest znacznie lepiej niż było w Polsce . Martwi mnie tylko to , że moj obecny gin właczył mi clo. i nie zaproponowal/kazał przychodzic na monitoring ... hmm po kolejnej dawce znowu się do niego wybieram , może wtedy sama na nim cos wymusze .starania od 07.2017 ,
badanie nasienia 1.02
Grzybek, ja leczyłam wahania prolaktyny. Nie wiem jakie Ty masz poziomy i historię leczenia. Na mnie np. Bromergon źle działał, Więc gin włączyła mi zamiast niego Norprolac (niestety droższy), ale Norprolac zbił mi prl do pewnego poziomu (nadal zbyt wysokiego) i niżej prolktyna zejść nie chciała. Dopiero Dostinex załatwił sprawę..
-
podczas brania dostinexu faktycznie bylo troche lepiej ,ale moja endokrynolog powiedziala , ze dostinex nie jest wskazany dla kobiet starajacych sie o dziecko lub bedacych w ciazy , a ze bylam wtedy w dlugoletnik zwiazku i chciclama starac sie o maluszka odstawilam dostinex i przeszlam na bromergon . w najgorszym momencie moja prolaktyna wynosiła ponad 1500 .. jednostek nie pamietam , ale jak trafiłam do akademii medycznej ordynator mówił , ze to ponad 30 razy za wysoki poziom. pech chail , ze akurat podczas pobytu na oddziale objawy ustapily a prolaktyna spadla do normalnego poziomu ( CUD? ) , zrobiono mi mri przysadki , na ktorej widoczny jest mikrogruczolak okolo 9mm , kazali dalej brac bromergon i sie nie niepokoic . dodatkowo przez pol roku mialam brac jodid , poniewaz mialam tez wahania tarczycowe .starania od 07.2017 ,
badanie nasienia 1.02
Key b, jak Ty sie czujesz? Oswoilas sie z mysla, ze masz dwa serca? Mdlosci, zmeczenie? Czy wszystko tip top?
No ja juz tez tu czekam na Frelcie! Mam nadzieje, ze nie pisze, bo cieszy sie pozytywna beta.
Kochana, a jak tym razem sie nie udalo, to przyjdz nam sie tutaj wyzalic i wyplakac :* Wspomozemy duchowo!A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷