Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Karakorum w zasadzie to rano się czuje okropnie ale nie wymotuje... Od środka mnie męczy, piersi nie bolą wcale, brzuch od czasu do czasu pociągnie ale to przyjemny ból... no i mokro mam cały czas chodzę i sprawdzam czy to nie @ nadal to dla mnie abstrakcja
Wczoraj byliśmy w kościele podziękować za Masz cud i prosić o spokojne 9 miesiecy -
Aha i straszne zaparcia i zatwardzenia mam... To jest na razie najgorsze. I wysypalo mnientroche na buzi. A oprócz tego to schudłam trochę na twarzy aaa no i spalabym całe dnie
-
Kochana ja na poczatku tez mialam mnostwo kremowego sluzu, po prostu wylew... Upiorne uczucie, gdy sobie czlowiek pomysli, ze to moze byc krew... Ale to ani razu nie byla krew i u Ciebie tez nie bedzie :* Klocia i ciagniecia w podbrzuszu mialam do chyba 7 tygodnia. Trzymam kciuki, wszystko bedzie super Ja ledwo sie obejrzalam i juz mam 12 tydzien,u Ciebie tez tak bedzie :*A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Kochana pierwsze tygodnie sa de facto nieco stresujace, ale one zleca raz dwa, zobaczysz! Odzywiaj sie zdrowo, wypoczywaj, a w razie czego pisz :* Ja odetchnelam na drugiej wizycie, jak bylo widac kropeczke, z ktorej rozwinie sie embrion A po trzeciej (9+1) to juz w ogole
Nie denerwuj sie, jesli objawy zmienia czestotliwosc albo znikna. Ja w ogole sie nie czuje jakbym byla w ciazy (objawy moglabym zwalic na niestrawnosc albo ogolne letnie rozwichrowanie organizmu).
W razie plamien nie panikuj - nie musza oznaczac najgorszego! Ale mam nadzieje, ze wszelki stres zostanie Ci oszczedzonyA. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Karakorum, no właśnie ja mam za dwa tygodnie druga wizytę, na tej to było takie domniemane no i lekarka powiedziała ze to bardzo wcześnie i wszystko może się zdarzyć... Wiadomo musiała uprzedzić, ale dodała ze na kolejnej już powinno być tętno dziecka. Poszłam do Polki prywatnie za 200e... Masakra ale troszkę się uspokoilam czekam teraz aż się odezwie położna ( bo tu cała ciążę prowadzi położna nie lekarz) i tylko raz jeszcze pojde do tej lekarki, bo do 10-12 tyg nie wytrzymam czekać a chciałabym już zobaczyć coś więcej na tym usg żeby powiedzieć rodzicom....
-
Matko bosko swieto, 200 e Jestes ubezpieczona? Nie dalabys rady z angielskim u Holendra?
Moj lekarz (super facet swoja droga) tez na pierwszej wizycie byl ostrozny z radoscia. Mowil, ze absolutnie jeszcze nie mam sie tym chwalic. To przykre, ale bolesna prawda jest... bolesna Powiedzial, ze mam czekac i zdrowo zyc. Mutterpass dostalam dopiero w 9+1, 10 tygodniu, a i pozniej dostaja dziewczyny...
My rodzicom i tesciom powoedzielismy od razu o dwoch kreskach, ale tez wiemy, ze potrafia trzymac jezyk za zebami.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Jestem ubezpieczona ale tu w nl nie ma wizyt u lekarza jeśli ciąża jest zdrowa tylko położna się bedzie mną zajmować... Więc wolalm zapłacić 200e półce niż nie wiadomo ile holendrowi...Bo oni i tak by mnie odeslali poniżej 12 tyg.
-
Nie, na razie chce przetrwać te niespokojne tygodnie no i szukam takich imion żeby w nl Noe były za trudne albo jakeos uniwersalne... Chociaż bardzo lubię Stare polskie imiona. Zobaczymy a wy juz macie?
-
U nas jest Polka + Rusek, mieszkamy w Niemczech Moj wybiera dla dziewczynki, ja dla chlopca, co jest problemem, bo cale zycie marze o dziewczynce
Stanelo na Anastazji i Maksymilianie
No i Frelcia sie nie odzywa Ani inne dziewczyny.
K91, niedlugo testowanko i dwie kreskiA. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
karakorum wrote:U nas jest Polka + Rusek, mieszkamy w Niemczech Moj wybiera dla dziewczynki, ja dla chlopca, co jest problemem, bo cale zycie marze o dziewczynce
Stanelo na Anastazji i Maksymilianie
No i Frelcia sie nie odzywa Ani inne dziewczyny.
K91, niedlugo testowanko i dwie kreski
U mnie też to niestety zaczęło dzisiaj słabo wyglądać. Zobaczymy, co pokaże jutro
Frelcia trzymam kciuki
Karakorum i Key_b rośnijcie zdrowo
Kciuki za wszystkie staraczki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 19:33
65cs, 30 lat -
Frelcia wrote:Nic. Dupa. Dalej ani okresu ani nic.mam iść jeszcze raz w piątek a potem już tylko lekarz
Jutro mam jeszcze egzamin na prawko.
Płakać mi się chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 19:51
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷